Σάββατο 25 Μαρτίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Προτεραιότητά μας τα σχολεία της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Με αφορμή δημοσιεύματα για τα σχολεία της πόλης μας, τονίζουμε τα εξής:

Τα σχολεία μας είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση και δεν υπάρχει καμία σύγκριση με την κατάσταση που παραλάβαμε.

Να θυμίσουμε ότι τα σχολεία ήσαν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας μέχρι το 1990, στη συνέχεια, μέχρι το 2011, στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και από το 2011 και μετά στους Δήμους.

Ο πατραϊκός λαός γνωρίζει πολύ καλά ότι πραγματοποιήθηκε, μέσα σε αντίξοες συνθήκες, λόγω των αντιλαϊκών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων, πρωτόγνωρο έργο, μοναδικό σε όλη την Ελλάδα, παρά το ότι οι Σχολικές Επιτροπές παίρνουν μόλις το 30% των χρημάτων που έπαιρναν έως το 2010 για συντήρηση των σχολείων!

Ο Δήμος Πατρέων:

  1. Χρηματοδοτεί, κάθε χρόνο, με ίδιους πόρους, την κάλυψη των ελλειμμάτων σε υλικά και σε καθαριότητα, που προκαλεί η κρατική υποχρηματοδότηση.
  2. Με τους εργαζόμενούς του έχει επιτελέσει ένα μοναδικό, για τα ελληνικά δεδομένα, ανακατασκευαστικό – εκσυγχρονιστικό έργο σε 210 από τα 257 σχολεία και εντός του 2023, θα γίνει ενεργειακή αναβάθμιση 10 ακόμη σχολικών συγκροτημάτων προϋπολογισμού 10,5 εκ. ευρώ. Μέχρι το τέλος του 2023 θα έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις σε όλα σχεδόν τα σχολεία.
  3. Επί των ημερών της σημερινής Δημοτικής Αρχής ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση αλεξικέραυνων τελευταίας τεχνολογίας, σε ΟΛΑ τα σχολεία, ενώ πριν αυτά ήταν σχεδόν ανύπαρκτα!
  4. Έχουν εκσυγχρονιστεί οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις των σχολείων, μεταξύ πολλών άλλων, με ρελέ ασφαλείας που δεν υπήρχαν και με 45.000 φωτιστικά στοιχεία led. 
  5. Έχει υποβληθεί στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» πρόταση ύψους 900.000 ευρώ και έχει εγκριθεί  μελέτη κατασκευής συστημάτων πυρασφάλειας – πυροπροστασίας. Μέσα σε ένα περιβάλλον γραφειοκρατικών διαδικασιών που προκαλούν καθυστερήσεις, προχωρά η προκήρυξη ανάθεσης των μελετών. Μετά θα ακολουθήσει η υλοποίηση της μελέτης που απαιτεί χρηματοδότηση από την κυβέρνηση, ύψους περίπου 10 εκ. ευρώ. Τα σχολεία διαθέτουν επαρκή αριθμό πυροσβεστήρων, οι οποίοι συντηρούνται και αναγομώνονται όταν χρειάζεται, τόσο στην Α’βάθμια όσο και στη Β’βάθμια Εκπαίδευση, όπως προβλέπεται, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες, που προβλέπουν οι μελέτες, με βάση το νέο κανονισμό.
  6. Έχει υποβληθεί στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», πρόταση για έλεγχο Α’ βαθμού σε σεισμική τρωτότητα των δημόσιων σχολικών κτιρίων της πόλης. 

 

Είναι γνωστό σε όλους ότι υπάρχει καθημερινή συνεργασία με τη σχολική κοινότητα, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές, για να αντιμετωπίζονται άμεσα τα έκτακτα προβλήματα που παρουσιάζονται.

Η Πάτρα βελτιώνει σταδιακά και θεαματικά τις υποδομές της, παρά την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Παναγιώτης Μελάς κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Δήμου Πατρέων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, Παναγιώτης Μελάς, κατέθεσε, σήμερα (Παρασκευή 24 Μαρτίου) το απόγευμα, στεφάνι στον ανδριάντα του Παλαιών Πατρών Γερμανού, στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, κατά την εκδήλωση που έγινε, στο πλαίσιο των εορτασμών της εθνικής επετείου της Επανάστασης του 1821.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΔΕΥΑΠ: Απαράδεκτα τα δημοσιεύματα σχετικά με τη συμμετοχή μας στο Καρναβάλι

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ΔΕΥΑΠ έχει ως προτεραιότητα τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων της Πάτρας, στηρίζοντάς τα με κάθε δυνατό τρόπο, παρέχοντας το πιο φθηνό νερό στην Ελλάδα.

Από τότε που ανέλαβε αυτή η Δημοτική Αρχή έχει προχωρήσει σε μειώσεις στα τιμολόγια της έως και 50% και έχει ειδικά τιμολόγια για τους άνεργους, τις πολυμελείς οικογένειες και για
άλλους, παρέχοντας καλής ποιότητας νερό.

Στο φετινό καρναβάλι σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχής ύστερα από τρία χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας. Μικροί και μεγάλοι, απ’ όλη την Ελλάδα, παρέλασαν και διασκέδασαν στη μεγάλη γιορτή της πόλης μας, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία και άφησε, κατά γενική ομολογία,
πολύ καλές εντυπώσεις. Δεδομένης της άρνησης ΕΡΤ να καλύψει το Πατρινό καρναβάλι πανελλαδικά, η ΔΕΥΑΠ συνέβαλε έτσι ώστε η ΕΡΤ να το μεταδώσει ζωντανά και πανελλαδικά, πραγματοποιώντας διαφήμισή της. Η ΔΕΥΑΠ, επίσης, ανέλαβε την κατασκευή του άνθινου άρματος το οποίο συνοδεύτηκε από τους εργαζόμενους της που πήραν μέρος στη παρέλαση. Για τα παραπάνω ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες.

Η ΔΕΥΑΠ συνεχίζει τον αγώνα για να μην εφαρμοστεί το αντιλαϊκό νομοσχέδιο που πέρασε πριν από λίγες μέρες στη βουλή, που προωθεί ακόμα περισσότερο την εμπορευματοποίηση του νερού και την εκχώρησή του στους ιδιώτες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των λαϊκών οικογενειών της πόλης μας.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Απίστευτη γκάφα στην Δυτική Αχαϊα με πινακίδα “Ζήτω η 28η Οκτωβρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Μπορεί σε όλη τη χώρα οι πόλεις και οι κοινότητες να ετοιμάζονται να γιορτάσουν την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, όμως στην Κάτω Αχαΐα φαίνεται ότι μπερδεύτηκαν…

Όπως φαίνεται απο φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social media, στον κεντρικό δρόμο έξω από την εκκλησία, είχαν στηθεί οι εξέδρες των επισήμων για την παρέλαση, όμως πάνω τους αναγραφόταν η φράση “Ζήτω η 28η Οκτωβρίου”.

 

Ωστόσο, λίγο αργότερα οι υπεύθυνοι κόλλησαν τη νέα πινακίδα με τη φράση “Ζήτω η 25η Μαρτίου”, όμως όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες το νέο αυτοκόλλητο είναι πιο μικρό από το αρχικό.

ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ

Για το θέμα απάντησε ο Σπύρος Μυλωνάς, δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, στην εκπομπή “LIVE NEWS” του Mega και στον Νίκο Ευαγγελάτο.

“Σήμερα, το συνεργείο του Δήμου πήγε να τοποθετήσει ένα πλαίσιο πάνω από την εξέδρα των επισήμων, το οποίο έχει πάνω σε μόνιμη μελαμίνη την επιγραφή ”28η Οκτωβρίου”. Κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου πάνω σε αυτή τη μελαμίνη τοποθετείται ένας μουσαμάς με την επιγραφή 25η Μαρτίου. Η επιγραφή ήταν φθαρμένη και έτσι απευθύνθηκαν σε ένα κατάστημα που τα φτιάχνει. Αυτό καθυστέρησε να γίνει και κάποιος από εκεί το τράβηξε φωτογραφίες”.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα