Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023
Connect with us

Ελλάδα

Γεωργιάδης για μείωση ΦΠΑ: Η σύγκριση με την Ισπανία είναι ατυχής

Δημοσιεύθηκε

στις

Δηλώσεις για την εξέλιξη των τιμών στα σούπερ μάρκετ, το καλάθι του νοικοκυριού και την πρωτοβουλία της Ισπανικής κυβέρνησης για μηδενισμό του ΦΠΑ σε ορισμένα είδη πρώτης ανάγκης έκανε σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του σε καταστήματα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Έχω έρθει σήμερα σε ένα κατάστημα της αλυσίδας «Μασούτης», σε λίγο θα πάω και σε ένα κατάστημα της αλυσίδας «Σκλαβενίτης», διότι οι τιμές στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» για 9η συνεχόμενη εβδομάδα -πλέον δεν είναι μία και δύο βδομάδες, είναι εννέα εβδομάδες, πάμε στους 2,5 μήνες- έχουν μείνει όχι απλά σταθερές, όχι απλά με λιγότερο πληθωρισμό όπως λέγαμε ότι έχουμε ως στόχο, αλλά συνεχίζουν να πέφτουν.

Είμαστε λοιπόν σήμερα στον «Μασούτη» γιατί η αξία του καλαθιού του από την περασμένη βδομάδα έχει πέσει περίπου 4%. Η μέση τιμή του καλαθιού πριν από 9 βδομάδες ήταν στα 115 ευρώ και σήμερα στα ίδια προϊόντα είναι κάτω από τα 95 ευρώ. Αυτό κάνει το καλάθι. Πολλοί δεν έχουν καταλάβει ότι όσο περισσότερος κόσμος ψωνίζει από το «Καλάθι του Νοικοκυριού» τόσο περισσότερα χρήματα κερδίζουν οι καταναλωτές. Και επειδή έγινε όλη αυτή η συζήτηση για τον ΦΠΑ, εμείς έχουμε βρει ένα εργαλείο που δουλεύει και ρίχνει την τιμή για τον καταναλωτή χωρίς δημοσιονομικό κόστος, μόνο και μόνο εκμεταλλευόμενοι τον ανταγωνισμό μεταξύ των αλυσίδων.

Θέλω να ευχαριστήσω τις αλυσίδες για άλλη μία φορά, όλες έχουν πάει πολύ καλά και έχουν βάλει πλάτη. Αν δείτε τις τιμές στα καλάθια, ενώ την πρώτη βδομάδα οι αλυσίδες είχαν μεγάλη απόκλιση, τώρα πια οι αλυσίδες έχουν συγκλίνει μεταξύ τους. Εγώ εντυπωσιάζομαι που μετά από 9 εβδομάδες όλες οι αλυσίδες βρίσκουν ακόμα τρόπο και κατεβάζουν τις τιμές».

Αναφορικά με τον ΦΠΑ στην Ισπανία είπε: «Η σύγκριση με την Ισπανία είναι ατυχής και να σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει γιατί δεν τον συμφέρει. Ο κύριος Σάντσεθ με τους Podemos είχαν την εξαιρετική τύχη να κληρονομήσουν από την Κυβέρνηση της δεξιάς στην Ισπανία, 4% και 10% ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα. Το 4% το έκαναν 0%, το 10% το έκαναν 5%. Εμείς είχαμε την εξαιρετική ατυχία να έχουμε παραλάβει από τον ΣΥΡΙΖΑ 24% και 13% ΦΠΑ. Άρα, όπως καταλαβαίνετε η δημοσιονομική επίπτωση ενός μέτρου από το 24% στο 10% ή από το 24% στο 0% είναι πολύ διαφορετική από ό,τι είναι από το 4% στο 0%.

Ας είχαμε και εμείς για πάντα τη δεξιά στην εξουσία να έχουμε 0% ΦΠΑ, είναι η σωστή απάντηση. Όσο έχεις τους δεξιούς οι φόροι πέφτουν, όπως μειώσαμε το ΦΠΑ, όπως μειώσαμε το φόρο εισοδήματος, όπως μειώσαμε το φόρο στο μέρισμα, όπως μειώσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές, όπως καταργήσαμε την εισφορά αλληλεγγύης.

Δεν θα μας κουνιέται ο ΣΥΡΙΖΑ, πάει πολύ. Πείτε του κυρίου Τσίπρα, «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί». Είσαι ο ΣΥΡΙΖΑ, έχεις φορολογήσει ό,τι πετάει, ό,τι κολυμπάει και ό,τι αναπνέει και μιλάς στον Μητσοτάκη που έχει μειώσει 25 φόρους και το ΦΠΑ. Έλεος».

Ελλάδα

Θεοδωρικάκος: Δεν φαίνεται να υπάρχει «εγκέφαλος» τρομοκρατίας στην Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Δε φαίνεται να υπάρχει «εγκέφαλος» στην Ελλάδα, ούτε συμμετοχή Ελλήνων στο τρομοκρατικό δίκτυο που επιχειρούσαν να στήσουν οι δύο Πακιστανοί συλληφθέντες στη χώρα μας, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Χαιρέτισε την καλή συνεργασία της αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ αλλά και το συστηματικό τρόπο με τον οποίο έγιναν οι έρευνες ταυτόχρονα σε ΑθήναΖάκυνθο και Σπάρτη.

Σχετικά με τα κίνητρα των δύο συλληφθέντων, τόνισε πως ήταν αποκλειστικά οικονομικά.

Ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι πέραν των δύο Πακιστανών που έχουν συλληφθεί, έχουν ελεγχθεί και άλλα άτομα, χωρίς ωστόσο να έχουν προκύψει αποδεικτικά στοιχεία για τη συμμετοχή τους.

Στο ερώτημα εάν αναμένονται και νέες συλλήψεις σχετικά με την υπόθεση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει, αλλά ούτε και να προκαταβάλει μια τέτοια εξέλιξη.

«Για μια χούφτα ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ»

Κληθείς να σχολιάσει το πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών» που κάνει λόγο για «τρομοκρατική οπερέτα», «τρύπες» και κενά στην υπόθεση, ο Τάκης Θεοδωρικάκος απάντησε πως είναι πρωτοφανές και απαράδεκτο να παίζουν κάποιοι με την Εθνική Ασφάλεια και τη διεθνή εικόνα της χώρας «για μια χούφτα ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ».

Πρόσθεσε ότι η υπόθεση είναι πολύ σημαντικοί, πως οι κατηγορούμενοι είχαν στόχο συγκεκριμένα σημεία εβραϊκού ισραηλινού ενδιαφέροντος και γι’ αυτό ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου έδωσε συγχαρητήρια στην Ελλάδα.

Περισσότερα

Ελλάδα

Στις 3 Απριλίου επιστρέφουν τα δρομολόγια των τραίνων για Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Την προσεχή Δευτέρα 3 Απριλίου προβλέπεται να ξεκινήσουν οι επιβατικές αμαξοστοιχίες της Hellenic Train με βάση τον επικαιροποιημένο σχεδιασμό του ΟΣΕ, που προβλέπει ένα ζεύγος δρομολογίων στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα.

Χθες 29 Μαρτίου, σχεδόν έναν μήνα μετά το οδυνηρό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, η Hellenic Train ανακοίνωσε την επανεκκίνηση των εμπορικών αμαξοστοιχιών στα δρομολόγια από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και από Θεσσαλονίκη προς Θριάσιο, αίροντας την πολυήμερη καραντίνα στις εμπορικές μεταφορές που προκάλεσε συνθήκες ασφυξίας για σχεδόν ένα μήνα. Για χθες ήταν προγραμματισμένες να εκκινήσουν και οι εμπορικές αμαξοστοιχίες που εξυπηρετούν την διακίνηση υλικού του ΝΑΤΟ στο τμήμα Αλεξανδρούπολη –Ορμένιο.

Παρά τις αποκλίσεις από τον αρχικό σχεδιασμό που είχε ανακοινώσει ο υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης και τηρώντας τις δεσμεύσεις για μεγιστοποίηση των κανόνων ασφαλείας, ο ΟΣΕ λαμβάνει πρόσθετα μέτρα με σκοπό τo σταδιακό restart των τρένων να γίνει σε συνθήκες που να πληρούν τις απαιτήσεις και των εργαζομένων.

Με ανάρτησή του αργά χθες το βράδυ, ο πρόεδρος των μηχανοδηγών κ. Κώστας Γεννιδούνιας αναφέρεται σε επιστολή του Οργανισμού που εστάλη χθες στο σωματείο των μηχανοδηγών, με την οποία φαίνεται ότι υπάρχουν γραπτές διαβεβαιώσεις για την διέλευση από τις σήραγγες των Τεμπών και του Πλαταμώνα.

Ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ), αναφέρεται σε μετάθεση της επαναλειτουργίας της γραμμής του Κιάτου (Προαστιακός Αθήνα – Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών – Κόρινθος – Κιάτο – Αίγιο) που ήταν προγραμματισμένη να λειτουργήσει στις 27 Μαρτίου κατά 10 έως 15 μέρες ενώ επιβεβαιώνει την έναρξη της επιβατικής γραμμής προς Θεσσαλονίκη την προσεχή Δευτέρα 3 Απριλίου από την 1 του μήνα που ήταν το αρχικό σχέδιο.

«Για τις επικοινωνίες εντός των σηράγγων θα υπάρχει πιστοποιημένος υπάλληλος του ΟΣΕ εντός των αμαξοστοιχιών που θα χρησιμοποιεί το σύστημα G-SMR (σύστημα επικοινωνίας μέσω GSM) για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και όχι για λόγους κυκλοφορίας καθώς το σύστημα δεν έχει αδειοδοτηθεί όπως αναφέρει ο ΟΣΕ» σημειώνει η διοίκηση του σωματείου.

Από την πλευρά του Οργανισμού, αρμόδιες πηγές δηλώνουν ότι υπάρχει πλήρη ετοιμότητα για την ανάταξη του σιδηροδρόμου. Σύμφωνα με πληροφορίες σε όλες τις σήραγγες του τμήματος Τιθορέα-Δομικός και τους τμήματος Κιάτο Ροδοδάφνη και Αγίων Αναργύρων έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν πλήρως τα συστήματα ραδιοεπικοινωνίας.

Επιπλέον στις σήραγγες Τεμπών και Πλαταμώνα, έχει αποκατασταθεί ο φωτισμός και τα συστήματα πυρόσβεσης, ανεμιστήρων (Jet funs) και GSM-R. Έχουν επίσης τοποθετηθεί στις εξόδους διαφυγής συστήματα παρακολούθησης και συναγερμοί ενώ τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί ο σχεδιασμός και των υπόλοιπων εργασιών αποκατάστασης εντός των σηράγγων.

Σύστημα GSM-R και κάμερες παρακολούθησης σε 24ωρη βάση έχουν εγκατασταθεί και στις 5 σήραγγες του τμήματος Άνω Λιόσια –Κιάτο με σκοπό την καταγραφή των συρμών από την είσοδο μέχρι την έξοδο.

Τις επόμενες 15 μέρες εκτιμάται ότι θα υπάρξει χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης όλων των συστημάτων εντός των σηράγγων ενώ πριν το Πάσχα θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης του φωτισμού και αερισμού εξόδων. Για τα τέλη Απριλίου προσδιορίζεται η κάλυψη της ραδιοεπικοινωνίας VHF στις δύο σήραγγες της Κακιάς Σκάλας.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του ΟΣΕ:

– Από το προσεχές Σάββατο 1 Απριλίου θα τεθούν σε λειτουργία οι αμαξοστοιχίες Aθήνα -Παλαιοφάρσαλο και θα γίνει παράλληλα και η δρομολόγηση των τοπικών αμαξοστοιχιών Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα.

– Στις 5 Απριλίου θα κυκλοφορήσουν οι αμαξοστοιχίες Λειανοκλάδι –Στυλίδα και Αθήνα Λειανοκλάδι.

– Αντίστοιχα για τις 10 Απριλίου προγραμματίζονται τα δρομολόγια στον άξονα Λάρισα-Βόλος.

– Νωρίτερα, στις 3 Απριλίου θα κυκλοφορήσουν οι εμπορικές αμαξοστοιχίες στο τμήμα Θεσσαλονίκη Στρυμώνας-Προμαχώνα.

– Από χθες 29 Μαρτίου λειτουργούν οι εμπορικές αμαξοστοιχίες που συνδέουν το εμπορευματικό κέντρο του Θριασίου με τον λιμένα του Ικονίου και οι αμαξοστοιχίες στο τμήμα Θεσσαλονίκη-Ειδομένη.

Περισσότερα

Ελλάδα

Αναζητούν άλλους 8 υπόπτους για τρομοκρατία – Οικονομικά τα κίνητρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο μικροσκόπιο των ελληνικών αρχών έχουν μπει ακόμα οκτώ Πακιστανοί και εξετάζεται εάν ήταν μέλη του τρομοκρατικού πυρήνα, που μαζί με τους δύο Πακιστανούς 27 και 29 ετών που συνελήφθησαν, φέρεται να ετοίμαζε αιματοκύλισμα σε εβραϊκό εστιατόριο, στην περιοχή του Ψυρρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους της ΕΥΠ, στο πλαίσιο της επιχείρησης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών για το τρομοκρατικό δίκτυο, εκτός από τους δύο Πακιστανούς, κρατούνται ακόμα οκτώ συμπατριώτες τους, οι οποίοι είχαν επαφές μαζί τους και συνελήφθησαν για διοικητική απέλαση, καθώς βρίσκονταν παράνομα στην Ελλάδα.

Οι οκτώ Πακιστανοί έχουν μπει στο στόχαστρο ελληνικών αρχών, γιατί κατάγονται από την ίδια περιοχή του Πακιστάν με τους δύο κατηγορούμενους που φέρονται ότι ήταν μέλη του τρομοκρατικού πυρήνα και τον 30χρονο καθοδηγητή τους στο Ιράν, ενώ είχαν στενές σχέσεις με τον 27χρονο και τον 29χρονο.

Όπως ανέφεραν αρμόδια στελέχη οι έρευνες επικεντρώνονται κυρίως σε 3-4 από αυτούς, προκειμένου να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και σε ποιο βαθμό στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση η οποία φέρει την κωδική ονομασία «Υάκινθος», ξεκίνησε από την ΕΥΠ τον περασμένο Αύγουστο ύστερα από πληροφορίες για πιθανή απόπειρα δημιουργίας τρομοκρατικού πυρήνα στην Ελλάδα, ενώ στο παιχνίδι μπήκε και η ισραηλινή Μοσάντ, η οποία παρείχε τεχνογνωσία και σημαντικές πληροφορίες, κυρίως για τον «εγκέφαλο», έναν 30χρονο Πακιστανό, που φέρεται ότι έδινε τις κατευθύνσεις από το Ιράν.

Οι συνομιλίες

Παράλληλα, από την αποκωδικοποίηση των συνομιλιών μεταξύ των δύο συλληφθέντων για τρομοκρατία με τον 30χρονο στο Ιράν, από τους ειδικούς αναλυτές της ΕΥΠ, αλλά και τις πληροφορίες που παρέχει η Μοσάντ, έρχονται στο φως συνεχώς νέα στοιχεία για τις κινήσεις των πρωταγωνιστών αυτής της υπόθεσης.

Όπως αναφέρουν οι παραπάνω πηγές, ο κύριος εκτελεστικός βραχίονας του πυρήνα στην Ελλάδα φέρεται ότι ήταν ο 27χρονος Χαϊντέρ, που συνελήφθη στην Ζάκυνθο, και μετά ο 29χρονος Χουσεϊν, που συνελήφθη στην Σπάρτη, οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως άτομα «άκρως επικίνδυνα, χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς, που θα έκαναν οτιδήποτε για τα χρήματα» ενώ υπάκουαν τυφλά στις οδηγίες του 30χρονου από το Ιράν.

Από τις συνομιλίες που έχουν αποκρυπτογραφηθεί μέχρι στιγμής, προκύπτει ότι ο 30χρονος τους είχε υποσχεθεί ότι μετά το μακελειό θα τους έδινε 16.000 ευρώ για κάθε νεκρό, ενώ τους βεβαίωνε ότι τους είχε διασφαλίσει τρόπο ασφαλούς διαφυγής από την Ελλάδα για το Ιράν, όπου θα τους άνοιγαν δικό τους εστιατόριο.

Συνομιλίες μεταξύ του καθοδηγητή με τον 27χρονο Χαϊντέρ στην Ζάκυνθο, που διέρρευσαν, φαίνεται ότι ο στόχος ήταν να υπάρξουν πολλοί νεκροί από το χτύπημα στο εβραϊκό εστιατόριο.

Μεταξύ αυτών που έλεγαν ήταν το πως θα χτυπήσουν. Στην αρχή έκαναν λόγο για εκρηκτικά, αλλά ο Χαϊντέρ είπε ότι δεν ήξερε από αυτά.

Ύστερα ανέφερε ότι θα μπορούσε να βρει πυροβόλα όπλα, αλλά φοβόταν.

– Έχω ένα φίλο σε άλλο νησί που έχει όπλα (σ.σ. πολεμικά τουφέκια) και πιστόλια, λέει ο Χαϊντέρ.

– Να πας να τα πάρεις και να μου στείλεις φωτογραφίες να τα κρατάς, του απαντάει ο καθοδηγητής.

Χαϊντέρ: Φοβάμαι γιατί μπορεί να με «βγάλουν» και πως θα τα μεταφέρω;

Καθοδηγητής: Πάρε 2-3, τότε και να μπείτε στην κουζίνα, να ανοίξετε τις φιάλες και να βάλετε φωτιά. Στείλε ένα πρώτα να κάνει κατόπτευση, να τραβήξει βίντεο και φωτογραφίες και να μου τις στείλεις.

Σημειώνεται ότι, όπως λένε οι αρχές, τόσο ο Χαϊντέρ όσο και ο Χουσεϊν, είχαν εργαστεί κατά καιρούς σε κουζίνες εστιατορίων και μπαρ και γνώριζαν τους συγκεκριμένους χώρους.

Ο καθοδηγητής ζητάει η επίθεση να γίνει σε κλειστό χώρο, ώστε να υπάρχουν πολλά θύματα, ενώ ο Χαϊντέρ λέει ότι πρέπει να είναι πολλοί οι νεκροί για να αξίζουν τα χρήματα που θα πάρουν.

Ο καθοδηγητής ζητάει επίσης μετά το χτύπημα να τραβήξουν βίντεο που να φαίνονται οι πληγές των θυμάτων καθαρά.

Οι ίδιοι κύκλοι της ΕΥΠ, χαρακτηρίζουν την υπόθεση ως εξαιρετικά σοβαρή και αναβαθμίστηκε όταν ζήτησαν πληροφορίες από την Μοσάντ για τον «εγκέφαλο» στο Ιράν. Όπως ενημέρωσε η Ισραηλινή Υπηρεσία Πληροφοριών, ο 30χρονος είναι «χαρτογραφημένος» και θεωρείται ένας από τους βασικούς στρατολογητές στου εκτελεστικού βραχίονα ιρανικής παραστρατιωτικής οργάνωσης, που λειτουργεί από το 1979 και πραγματοποιεί χτυπήματα εναντίον ισραηλινών στόχων στο εξωτερικό.

Για τις ενέργειες αυτές στρατολογεί άτομα άλλης υπηκοότητας, κυρίως Πακιστανούς, Κούρδους και Αζέρους, ενώ κατά καιρούς έχουν συλληφθεί τέτοια μέλη της σε διάφορες χώρες.

Στην προκειμένη περίπτωση τόσο ο στρατολογητής και καθοδηγητής, όσο και οι δύο συλληφθέντες, κατάγονται από την περιοχή Σαρκόντα του Πακιστάν, που φημίζεται για την εγκληματικότητα και γνωρίζονταν από πριν.

Ο 30χρονος καθοδηγητής, σύμφωνα με την ΕΥΠ και όπως προκύπτει από την ενημέρωση που έδωσε η Μοσάντ, είναι μέλος μιας ιδιαίτερα σκληρής οικογένειας και ο πατέρας του κρατείται στις φυλακές του Πακιστάν για ανθρωποκτονία, ενώ ο αδελφός του επίσης για άλλα βαριά αδικήματα.

Ο 27χρονος και ο 29χρονος είναι παράνομα στην Ελλάδα περίπου τέσσερα χρόνια, φιλοξενούνταν σε διάφορα σπίτια ομοεθνών τους και μετακινούνταν από μέρος σε μέρος, όπου απασχολούνταν κυρίως σε αγροτικές εργασίες. Στην Αθήνα φιλοξενούνταν σε δύο σπίτια ομοεθνών τους, από την ίδια περιοχή του Πακιστάν στους Αγίους Αναργύρους, τα οποία ερευνήθηκαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Θεοδωρικάκος: Δεν φαίνεται να υπάρχει «εγκέφαλος» τρομοκρατίας στην Ελλάδα

Πάντως όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, δε φαίνεται να υπάρχει «εγκέφαλος» στην Ελλάδα, ούτε συμμετοχή Ελλήνων στο τρομοκρατικό δίκτυο που επιχειρούσαν να στήσουν οι δύο Πακιστανοί συλληφθέντες στη χώρα μας.

Χαιρέτισε την καλή συνεργασία της αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ αλλά και το συστηματικό τρόπο με τον οποίο έγιναν οι έρευνες ταυτόχρονα σε ΑθήναΖάκυνθο και Σπάρτη.

Σχετικά με τα κίνητρα των δύο συλληφθέντων, τόνισε πως ήταν αποκλειστικά οικονομικά.

Ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι πέραν των δύο Πακιστανών που έχουν συλληφθεί, έχουν ελεγχθεί και άλλα άτομα, χωρίς ωστόσο να έχουν προκύψει αποδεικτικά στοιχεία για τη συμμετοχή τους.

Στο ερώτημα εάν αναμένονται και νέες συλλήψεις σχετικά με την υπόθεση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει, αλλά ούτε και να προκαταβάλει μια τέτοια εξέλιξη.

«Για μια χούφτα ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ»

Κληθείς να σχολιάσει το πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών» που κάνει λόγο για «τρομοκρατική οπερέτα», «τρύπες» και κενά στην υπόθεση, ο Τάκης Θεοδωρικάκος απάντησε πως είναι πρωτοφανές και απαράδεκτο να παίζουν κάποιοι με την Εθνική Ασφάλεια και τη διεθνή εικόνα της χώρας «για μια χούφτα ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ».

Πρόσθεσε ότι η υπόθεση είναι πολύ σημαντικοί, πως οι κατηγορούμενοι είχαν στόχο συγκεκριμένα σημεία εβραϊκού ισραηλινού ενδιαφέροντος και γι’ αυτό ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου έδωσε συγχαρητήρια στην Ελλάδα.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα