Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Σταϊκούρας: «Βοηθάμε τους πολίτες με όσα αντέχει ο κρατικός προϋπολογισμός»

Δημοσιεύθηκε

στις

«Βοηθάμε τους πολίτες με όσα αντέχει ο κρατικός προϋπολογισμός», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προσθέτοντας ότι «έχει αποδειχθεί ότι την τελευταία τριετία κάνουμε ορθολογική διαχείριση των δημόσιων οικονομικών και επειδή πηγαίνει καλά η ελληνική οικονομία δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος. Αυτός ο δημοσιονομικός χώρος που δημιουργείται, επιστρέφει πίσω στην κοινωνία. Εκτιμώ ότι δημοσιονομικός χώρος θα δημιουργηθεί και το πρώτο εξάμηνο του 2023, εάν δημιουργηθεί θα επιστρέψει στην κοινωνία και δεν θα έχει να κάνει με τις εκλογές».

Μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA και σχετικά με τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής που αποφάσισε η ισπανική κυβέρνηση, ο υπουργός σχολίασε ότι «η οικονομική πολιτική δεν γίνεται με ένα μέτρο, αλλά με συνδυασμό πολλών μέτρων». Και ανέφερε ότι «η Ελλάδα μειώνει φόρους, κατήργησε την εισφορά αλληλεγγύης, τις τελευταίες ημέρες μίλησα με δημόσιους υπαλλήλους που για πρώτη φορά είδαν μόνιμες αύξηση των απολαβών τους».

Παράλληλα, δήλωσε ότι «έχουμε την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, έχουμε την επιδότηση και το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης. Η παροχή βοήθειας στους πολίτες δεν γίνεται μόνο με ένα μέτρο και βάζω σε αυτά και την επιδότηση του ρεύματος, η οποία είναι πολύ υψηλότερη σε σχέση με την Ισπανία. ‘Αρα όταν αξιολογείς το πώς βοηθάς έναν πολίτη το αξιολογείς ως κυβέρνηση στο σύνολο των μέτρων κι όχι μόνο σε ένα μέτρο».

Ροή ειδήσεων

Advertisement