Σάββατο 25 Μαρτίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Χαρ.Μπονάνο για τον αντικαπνιστικό νόμο

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου απασχόλησε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, υπεύθυνου για θέματα δημόσιας υγείας, Χαράλαμπου Μπονάνου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και αρχών της περιοχής.

«Όπως αποδεικνύουν και σχετικές έρευνες, η κοινωνία είναι πιο ώριμη από κάθε φορά για την εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς χώρους. Με αγαστή συνεργασία και σύμπλευση θα συνεχίσουμε τους απαιτούμενους ελέγχους για την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου. Συντονίζουμε τις ενέργειές μας για να διατηρήσουμε την εικόνα που είχαμε στην περιοχή μας και πριν την πανδημία, όταν η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών τηρούσε το μέτρο. Είναι ένα θέμα που μας ενδιαφέρει όλους, αποτελώντας εξάλλου δείγμα πολιτισμού, υγείας και καλής κουλτούρας. Δεν έχουμε τιμωρητική διάθεση αλλά στέλνουμε αυστηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα δείξουμε καμία ανοχή στους παραβάτες, εφαρμόζοντας το νόμο χωρίς εξαιρέσεις. Στόχος μας είναι η διαμόρφωση ενός υγιούς περιβάλλοντος για τους πολίτες της Περιφέρειάς μας» ανέφερε ο Χαράλαμπος Μπονάνος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας, Θεόδωρος Τσάτσαρης, ο Πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, Αναστάσιος Γιατράς και ο Γενικός Γραμματέας, Παναγιώτης Ματθαιόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας ΠΔΕ Χρήστος Παπασημακόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης ΠΔΕ, Κωνσταντίνος Κόλλαρης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης ΠΕ Αχαΐας, Αναστάσιος Αλεξόπουλος, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΔΕ Σοφία Συμεωνίδου και ο Προϊστάμενος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Περιφερειακής Υπηρεσίας Πάτρας, Βασίλης Ηλιόπουλος. 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Παναγιώτης Μελάς κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Δήμου Πατρέων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, Παναγιώτης Μελάς, κατέθεσε, σήμερα (Παρασκευή 24 Μαρτίου) το απόγευμα, στεφάνι στον ανδριάντα του Παλαιών Πατρών Γερμανού, στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, κατά την εκδήλωση που έγινε, στο πλαίσιο των εορτασμών της εθνικής επετείου της Επανάστασης του 1821.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΔΕΥΑΠ: Απαράδεκτα τα δημοσιεύματα σχετικά με τη συμμετοχή μας στο Καρναβάλι

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ΔΕΥΑΠ έχει ως προτεραιότητα τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων της Πάτρας, στηρίζοντάς τα με κάθε δυνατό τρόπο, παρέχοντας το πιο φθηνό νερό στην Ελλάδα.

Από τότε που ανέλαβε αυτή η Δημοτική Αρχή έχει προχωρήσει σε μειώσεις στα τιμολόγια της έως και 50% και έχει ειδικά τιμολόγια για τους άνεργους, τις πολυμελείς οικογένειες και για
άλλους, παρέχοντας καλής ποιότητας νερό.

Στο φετινό καρναβάλι σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχής ύστερα από τρία χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας. Μικροί και μεγάλοι, απ’ όλη την Ελλάδα, παρέλασαν και διασκέδασαν στη μεγάλη γιορτή της πόλης μας, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία και άφησε, κατά γενική ομολογία,
πολύ καλές εντυπώσεις. Δεδομένης της άρνησης ΕΡΤ να καλύψει το Πατρινό καρναβάλι πανελλαδικά, η ΔΕΥΑΠ συνέβαλε έτσι ώστε η ΕΡΤ να το μεταδώσει ζωντανά και πανελλαδικά, πραγματοποιώντας διαφήμισή της. Η ΔΕΥΑΠ, επίσης, ανέλαβε την κατασκευή του άνθινου άρματος το οποίο συνοδεύτηκε από τους εργαζόμενους της που πήραν μέρος στη παρέλαση. Για τα παραπάνω ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες.

Η ΔΕΥΑΠ συνεχίζει τον αγώνα για να μην εφαρμοστεί το αντιλαϊκό νομοσχέδιο που πέρασε πριν από λίγες μέρες στη βουλή, που προωθεί ακόμα περισσότερο την εμπορευματοποίηση του νερού και την εκχώρησή του στους ιδιώτες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των λαϊκών οικογενειών της πόλης μας.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Απίστευτη γκάφα στην Δυτική Αχαϊα με πινακίδα “Ζήτω η 28η Οκτωβρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Μπορεί σε όλη τη χώρα οι πόλεις και οι κοινότητες να ετοιμάζονται να γιορτάσουν την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, όμως στην Κάτω Αχαΐα φαίνεται ότι μπερδεύτηκαν…

Όπως φαίνεται απο φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social media, στον κεντρικό δρόμο έξω από την εκκλησία, είχαν στηθεί οι εξέδρες των επισήμων για την παρέλαση, όμως πάνω τους αναγραφόταν η φράση “Ζήτω η 28η Οκτωβρίου”.

 

Ωστόσο, λίγο αργότερα οι υπεύθυνοι κόλλησαν τη νέα πινακίδα με τη φράση “Ζήτω η 25η Μαρτίου”, όμως όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες το νέο αυτοκόλλητο είναι πιο μικρό από το αρχικό.

ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ

Για το θέμα απάντησε ο Σπύρος Μυλωνάς, δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, στην εκπομπή “LIVE NEWS” του Mega και στον Νίκο Ευαγγελάτο.

“Σήμερα, το συνεργείο του Δήμου πήγε να τοποθετήσει ένα πλαίσιο πάνω από την εξέδρα των επισήμων, το οποίο έχει πάνω σε μόνιμη μελαμίνη την επιγραφή ”28η Οκτωβρίου”. Κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου πάνω σε αυτή τη μελαμίνη τοποθετείται ένας μουσαμάς με την επιγραφή 25η Μαρτίου. Η επιγραφή ήταν φθαρμένη και έτσι απευθύνθηκαν σε ένα κατάστημα που τα φτιάχνει. Αυτό καθυστέρησε να γίνει και κάποιος από εκεί το τράβηξε φωτογραφίες”.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα