Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στο δρόμο για την εφορία και σήμερα χιλιάδες Πατρινοί…

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο παρά πέντε και προκειμένου να τονωθεί η κίνηση στην αγορά για τα Χριστούγεννα, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε παράταση στην πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας για το 2023 έως και τα τέλη Φεβρουαρίου κάτι το οποίο ελπίζεται ότι μπορεί να γίνει και σήμερα για κάποιες άλλες από τις υποχρεώσεις που κλείνουν μαζί με το τελευταίο εργάσιμο 24ωρο του 2022!

«Στις υποχρεώσεις που πρέπει να κλείσουν σήμερα, στην πλειοψηφία τους μέσω τραπεζών, είναι πληρωμή του φόρου εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, δόσεων στις ρυθμίσεις, δόσεων της επιστρεπτέας καθώς και δικαιολογητικά προκειμένου να μην αναγκαστούν να επιστρέψουν χρήματα που έλαβαν εντόκως. Επίσης, θα πρέπει να υποβάλουν δηλώσεις για αναδρομικά και δεδουλευμένες αποδοχές που καταβλήθηκαν το 2021, να τακτοποιήσουν έσοδα, έξοδα και αποκλίσεις στα myDATA, να υποβάλουν τα δικαιολογητικά για την επιστρεπτέα προκαταβολή. Τέλος όσοι απέκτησαν φέτος περιουσιακά στοιχεία, ακίνητα ή αυτοκίνητα, θα πιαστούν στην παγίδα των τεκμηρίων αν μέχρι την Παρασκευή 30 (σ.σ. σήμερα) δεν κάνουν δηλώσεις για χρηματικές γονικές παροχές και δωρεές. Προς το παρόν υπάρχει μόνο η σημαντική διευκόλυνση με την παράταση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας» δήλωσε χθες στην «Γ» ο ειδικός γραμματέας της ΕΛΦΕΕ Αχαΐας Δημήτρης Μπόκαρης.
ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ
@ Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με την οποία τροποποιείται η ΚΥΑ σχετικά με την «Παράταση προθεσμιών εξέτασης αιτήσεων εξώδικης επίλυσης φορολογικών διαφορών της Επιτροπής Εξώδικης Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών του άρθρου 16 του ν. 4714/2020 (Α’ 148)» έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2023.
@ ημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση 1με την οποία παρατείνεται η ισχύς της απόφασης σχετικά με την υποχρέωση «Δήλωση αποθεμάτων στερεών καυσίμων που προορίζονται για τη θέρμανση χώρων». Η ισχύς της υπ’ αρ. 100318/18-10-2022 απόφασης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο «Δήλωση αποθεμάτων στερεών καυσίμων που προορίζονται για τη θέρμανση χώρων» (Β’5437) παρατείνεται από τη λήξη της (30.12.2022) έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2023. Υπενθυμίζεται ότι η υποχρέωση δήλωσης αποθεμάτων αφορά αποκλειστικά σε καυσόξυλα παντός είδους, πέλλετ, μπρικέτες και προσάναμμα (δαδί).

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement