Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Φάρμακα- Να καθαρίσει το «τοπίο»

Δημοσιεύθηκε

στις

Τo ζήτημα των ελλείψεων σε φάρμακα δεν είναι σημερινό ή χθεσινό. Κρατάει πολλούς μήνες. Ίσως και χρόνια. Συμπολίτης, προ αμνημονεύτων μηνών μας έλεγε ότι έψαχνε δύο μήνες για ένα φάρμακο που του συνταγογράφησε γιατρός και τελικά… δεν το βρήκε ποτέ.

Οι ελλείψεις σε φάρμακα λοιπόν, που επανέρχονται με δριμύτητα στο προσκήνιο της επικαιρότητας, αποτελούν ένα ζήτημα που ενώ θα έπρεπε να έχει λυθεί προ πολλού, δεν λύθηκε ποτέ. Και τώρα, σε μία εποχή όπου οι ιώσεις «θερίζουν» – λόγω και της άρσης των μέτρων προστασίας που επί σχεδόν δύο χρόνια είχαμε λόγω πανδημίας – γίνονται απλά ορατές σε πάρα πολλούς και απασχολούν πάρα πολλούς. Εξ ου και η μεγάλη δημοσιότητα που έχει λάβει (εκ νέου) το ζήτημα.

Και είναι δύσκολο, πολύ δύσκολο, να επιλυθεί αυτό το ζήτημα τώρα, «πάνω στη τούρλα του Σαββάτου».  Είναι όμως και εξίσου αναγκαίο, επιτέλους το αρμόδιο υπουργείο να παρέμβει και να ελέγξει καθοριστικά και ουσιαστικά την αγορά φαρμάκου, προκειμένου να υπάρχει επάρκεια φαρμάκων στην Ελλάδα, σε κάθε εποχή και υπό οποιαδήποτε συνθήκη.

Ροή ειδήσεων

Advertisement