Connect with us

Ελλάδα

Qatargate: Έρευνες για τη διαδρομή των 20 εκατ. ευρώ στον Παναμά από τις ελληνικές αρχές

Published

on

Έρευνες για εμβάσματα από το Κατάρ σε λογαριασμούς της Εύας Καϊλή και του Φραντσέσκο Τζόρτζι πραγματοποιούν οι ελληνικές αρχές, ενώ την ίδια ώρα, η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, προσπαθεί να ανακαλύψει τη διαδρομή των 20 εκατομμυρίων ευρών προς τράπεζες του Παναμά.

Με επείγον έγγραφο η Υπηρεσία, ζητάει από τις Αρχές του Παναμά να ενημερωθεί για τυχόν λογαριασμούς στο όνομα του ζεύγους και μεταφορά χρημάτων από το Κατάρ στο πλαίσιο της έρευνας για τις οικονομικές δραστηριότητες του προφυλακισμένου ζεύγους, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στο σκάνδαλο του Qatargate.

Ταυτόχρονα, οι ελληνικές Αρχές έχουν προχωρήσει σε εξονυχιστικό έλεγχο στα οικονομικά της ευρωβουλευτού, ερευνώντας καταθέσεις, εταιρείες και ακίνητα που είναι τόσο στο δικό της όνομα όσο και στα ονόματα των συγγενικών της προσώπων.

Δημητρακόπουλος: Καμία σύνδεση της Καϊλή με εμβάσματα από το Κατάρ

Με δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο εκ των συνηγόρων της Εύας ΚαϊλήΜιχάλης Δημητρακόπουλος αναφέρει ότι σύμφωνα με την Τράπεζα του Παναμά, που εμφανίστηκε να δέχεται χρήματα από το Κατάρ σε λογαριασμό της ερευνώμενης Ευρωβουλευτή, δεν προκύπτουν όσα δημοσιεύθηκαν σχετικά με τα επίμαχα εμβάσματα.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του κ. Δημητρακοπούλου η παναμέζικη τράπεζα τονίζει πως «δεν υπάρχει καμία άμεση ή έμμεση σχέση κανενός είδους με τα πρόσωπα που ανακρίνονται στην προαναφερθείσα υπόθεση, μεταξύ των οποίων και η Εύα Καϊλή».

(https://www.bladex.com/en/node/784) καταρρίπτει με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο τα συκοφαντικά δημοσιεύματα περί μυθικών εμβασμάτων από το Κατάρ στην κυρία Εύα Καϊλή.

Σύμφωνα με την ως άνω ανακοίνωση η Τράπεζα, κατόπιν ενδελεχούς έρευνας στα αρχεία της, επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει καμία άμεση ή έμμεση σχέση κανενός είδους με τα πρόσωπα που ανακρίνονται στην προαναφερθείσα υπόθεση, μεταξύ των οποίων και η Εύα Καϊλή.

Επιπλέον, στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι η τράπεζα δεν παρέχει τραπεζικές υπηρεσίες σε ιδιώτες και δεν πραγματοποιεί πληρωμές τρίτων, επομένως αποδεικνύεται παραχρήμα η πλαστότητα των δήθεν εμβασμάτων από το Κατάρ σε δήθεν προσωπικό λογαριασμό της Εύας Καϊλή.

Είναι βέβαιο ότι στο άμεσο μέλλον θα αποδειχθεί ότι και τα χρήματα που βρέθηκαν στο κοινό διαμέρισμα με το σύντροφό της δεν είναι δικά της και δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική δραστηριότητα της κυρίας Καϊλή».

Οι λογαριασμοί στη Bladex of Panama

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση των «εμβασμάτων» είχε υπάρξει στο διαδίκτυο σχετική ανάρτηση, η οποία εμφάνιζε έγγραφα της Τράπεζας Bladex of Panama με λογαριασμούς της Εύας Καϊλή, του πατέρα της και της μητέρας της Μαρίας Ιγνατιάδου με συνολικές καταθέσεις 28 εκατομμυρίων ευρώ.

Συγκεκριμένα στους επίμαχους λογαριασμούς εμφανίζονταν να υπάρχουν:

  • 20 εκατομμύρια ευρώ σε δύο καταθέσεις από το Κατάρ προς την Εύα Καϊλή,
  • 4 εκατομμύρια ευρώ σε δύο καταθέσεις από το Κατάρ προς τον Αλέξανδρο Καϊλή και
  • 4 εκατομμύρια ευρώ σε δύο καταθέσεις από το Κατάρ προς τη Μαρία Ιγνατιάδου.

Πάντως, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος συνήγορος της Εύας Καϊλή είχε αμφισβητήσει από την πρώτη στιγμή τη γνησιότητα των επίμαχων τραπεζικών εγγράφων υποστηρίζοντας ότι είναι «προδήλως και εμφανέστατα πλαστά».

Ροή ειδήσεων

Advertisement