Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τη βεβήλωση μνημείου του ΑΠΘ που είναι αφιερωμένο στο παλαιό εβραϊκό νεκροταφείο της Θεσσαλονίκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Την απερίφραστη καταδίκη του για τη βεβήλωση, με ναζιστικά σύμβολα του μνημείου που είναι αφιερωμένο στο παλαιό εβραϊκό νεκροταφείο της Θεσσαλονίκης και βρίσκεται μέσα στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών.

Στη σχετική του ανακοίνωση το ΥΠΕΞ υπογραμμίζει μάλιστα πως καμία ανοχή δεν μπορεί να υπάρξει σε τέτοιες παράνομες και ανήθικες ενέργειες.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η ελληνική πολιτεία και κοινωνία απορρίπτουν ανεπιφύλακτα κάθε πράξη ρατσισμού, μισαλλοδοξίας και αντισημιτισμού οπουδήποτε και αν εκδηλώνεται. «Πολύ περισσότερο όταν αυτό συμβαίνει σε μια πόλη που θρήνησε 50.000 μέλη της ιστορικής εβραϊκής της κοινότητας, συμπατριώτες μας που έπεσαν θύματα κατά το Ολοκαύτωμα επί ναζισμού, απλώς επειδή ήταν Εβραίοι» προστίθεται στην ανακοίνωση σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΠΑΣΟΚ: Όχι σε φαινόμενα μισαλλοδοξίας και φανατισμού

Τον αποτρόπαιο βανδαλισμό του μνημείου του παλαιού Εβραϊκού Νεκροταφείου Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ, καταδικάζει και το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή του υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για «μια πράξη αντισημιτισμού, φανατισμού και μισαλλοδοξίας που μας προσβάλλει όλους μας».

«Η ιστορία της πόλης μας, της Θεσσαλονίκης, η ανάδειξη και η προβολή της μακραίωνης παρουσίας των Εβραίων κατοίκων της είναι σημαντική», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ροή ειδήσεων

Advertisement