Σάββατο 25 Μαρτίου 2023
Connect with us

Τοπική αγορά

Ανοικτά καταστήματα – Σούπερ μάρκετ: Σύγχυση με το άνοιγμά τους – Τι ισχύει

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύγχυση φαίνεται να επικρατεί στην αγορά σχετικά με το άνοιγμα καταστημάτων σήμερα, Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023 καθώς οι αργίες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς «έπεσαν» φέτος την Κυριακή.

Παραδοσιακά, για το λιανικό εμπόριο η δεύτερη μέρα του Ιανουαρίου είναι κατ’ έθιμον αργία και όχι υποχρεωτική. Επιπλέον, τα προηγούμενα χρόνια οι εμπορικές επιχειρήσεις επέλεγαν συνήθως τη συγκεκριμένη ημέρα ώστε να κάνουν την απογραφή τους.

Λιανικό εμπόριο

Συνεπώς, τα περισσότερα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά σήμερα για το κοινό ή θα πραγματοποιήσουν απογραφή, όπως συνηθίζεται.

Τα μοναδικά που έχουν ανακοινώσει πως θα λειτουργούν είναι το εμπορικό εκπτωτικό χωριό McArthur Glen αλλά και το Smart Park.  Ανοιχτά θα είναι όλα τα καταστήματα της αλυσίδας Jumbo στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία μέσω της ιστοσελίδας της.

Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ που έχει ανακοινώσει ότι θα λειτουργήσει κανονικά σήμερα είναι τα ΑΒ Βασιλόπουλος, ενώ ανοιχτά θα είναι και τα LIDL. Το OK Market θα είναι ανοιχτό. Για το ωράριό οι καταναλωτές θα πρέπει να συμβουλευτούν το εκάστοτε κατάστημα, από το οποίο εξυπηρετούνται. Τα σούπερ μάρκετ κλείνουν στις 9 το βράδυ.

Κλειστά θα μείνουν τα καταστήματα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» και «Κρητικός».

Kανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές στην Αττική, όπως ενημέρωσε με ανακοίνωσή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Από την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023 τα καταστήματα θα επανέλθουν στο κανονικό ωράριό τους.

Χειμερινές εκπτώσεις

Τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, οι χειμερινές εκπτώσεις θα γίνονται από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου και θα διαρκούν έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Newmoney.gr

Τοπική αγορά

Παρούσα η Pilavas στην έκθεση Prowein 2023

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Pilavas Distillery SA στην φετινή κλαδική έκθεση της ProWein η οποία πραγματοποιήθηκε στο Dusseldorf στις 19-21 Μαρτίου.

Σε αυτήν συμμετείχαν οι Νίκος & Παναγιώτης Πιλαβάς καθώς επίσης και ο Δ/ντης Εξαγωγών της εταιρίας Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά αλλά και να δοκιμάσουν τη νέα ετικέτα και ανανεωμένη συνταγή του Τσίπουρου της εταιρείας, καθώς επίσης και τον νέο κωδικό του Premium Ούζου Gold που προέρχεται από μια παλιά οικογενειακή συνταγή που βρέθηκε πρόσφατα και δεν περιέχει πρόσθετη ζάχαρη.

Ανανεώθηκαν υφιστάμενες αλλά και δημιουργήθηκαν πολλά υποσχόμενες νέες συνεργασίες οι οποίες έρχονται να προστεθούν στο ήδη ενισχυμένο εξαγωγικό προφίλ της εταιρίας.

Περισσότερα

Τοπική αγορά

Εντυπωσιακή παρουσία στη Foodexpo

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Λουξ στη Foodexpo 2023. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης η εταιρία υποδέχτηκε στο περίπτερό της πλήθος εμπορικών αντιπροσώπων από την Ελλάδα και τον κόσμο και πραγματοποίησε στοχευμένα εμπορικά ραντεβού.

Έλληνες και ξένοι επαγγελματίες επισκέφτηκαν το περίπτερο της Λουξ και συνομίλησαν με τη Διοίκηση και τα Στελέχη για τις αγαπημένες σειρές αναψυκτικών και χυμών λουξ αλλά και για τις νέες προϊοντικές προτάσεις της εταιρίας, που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στη Foodexpo όπως η σειρά λουξ Tea σε τρεις απολαυστικές γεύσεις, χωρίς συντηρητικά, χωρίς προσθήκη ζάχαρης και μόνο με φυσικά γλυκαντικά καθώς και η λουξ free, ένα αναψυκτικό χωρίς προσθήκη ζάχαρης, χωρίς συντηρητικά, χωρίς ανθρακικό και μόνο με φυσικά γλυκαντικά εντυπωσίασαν τους kye buyers που επισκέφτηκαν το κορυφαίο εμπορικό φόρουμ για τα τρόφιμα και ποτά στη Ν.Α Ευρώπη. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το περίπτερο της Λουξ επισκέφτηκαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υφυπουργός, Αρμόδιος για την αλιευτική πολιτική Σίμος Κεδίκογλου, οι οποίοι συνομίλησαν με τους τρεις ιδιοκτήτες για τη δυναμική των προϊόντων της εταιρίας.

Περισσότερα

Τοπική αγορά

Παρουσίες στην FOOD EXPO 2023

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Επιμελητήριο Αχαΐας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έδωσε για μια ακόμα φορά στην FOOD EXPO 2023, στο σημαντικότερο ραντεβού της χρονιάς για τα Τρόφιμα και Ποτά στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης.

Από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου η FOOD EXPO καλωσόρισε χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης.

Το Επιμελητήριο Αχαΐας μετείχε στην FOOD EXPO 2023 με 18 επιχειρήσεις οινοποιεία, ζυθοποιία, αναψυκτικά επιχειρήσεις τροφίμων, στο περίπτερο της Περιφέρειας (ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ – PATRAIKI WINES, ΠΡΟΤΥΠΗ ΝΑΝΟΖΥΘΟΠΟΙΙΑ – ΚΥΚΑΩ, ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ –ΚΡΑΣΙΑ ΛΑΡΙΣΣΟΣ, AMMOUSSA BREWERY, ΚΟΤΡΟΤΣΟΣ, AITHRA PREMIUM ORGANIC  SPIRITS, ΚΟΥΚΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ, VANTANA, NOSTALGAIA IKE, ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ- ΚΑΡΑΜΕΛΟΚΟΣΜΟΣ, ΛΑΙΜΟΣ ΚΩΝ. ΜΟΝ. ΕΠΕ – COUNINIOTIS GROUP, ΤΡΙΨΑΣ Α.Ε., HELLENIC MIXTURES INDUSTRY, ΕFTYCHIA APICULTURE (μέλι), ΑΝΑΣΤΑΣΙΝΗΣ Ν. είδη αρτοποιείου, ΠΙΛΑΒΑΣ, ΛΙΑΝΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ και ΠΑΤΡΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ). Σε δικό της περίπτερο στην έκθεση συμμετείχε η Λουξ-Μαρλαφέκας.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα