Connect with us

Διεθνή

Επίθεση από τη Skoda με προσιτό ηλεκτρικό

Published

on

Η τσέχικη μάρκα, συμμετέχει στην εξέλιξη μοντέλων που θα χρησιμοποιούν την πλατφόρμα MEB, της οποίας τη βασική εκδοχή θα χρησιμοποιούν τόσο η Volkswagen, όσο και η Cupra. Η εξέλιξη ενός αμιγώς ηλεκτρικού μικρού αυτοκινήτου που θα έχει τα σήματα της Skoda, είχε αποκαλυφθεί πρώτη φορά το 2019 και όπως προκύπτει, είχε προκαλέσει αρκετές συζητήσεις «εντός των τειχών» για το ποια μάρκα θα το έχει πρώτη στη γκάμα της.

Η αλήθεια είναι πως από τότε μέχρι και σήμερα, έχει μπει πολύ νερό στο αυλάκι, η Skoda έχει λανσάρει μικρό SUV για κάποιες αγορές (όπως το Kushaq των φωτογραφιών που κυκλοφορεί στην Ινδία όπου και παράγεται βασισμένο σε μεγάλο ποσοστό στο VW T-Cross) αλλά αυτό όπως φαίνεται, δεν είναι αρκετό. Το σχέδιο που προβλέπει την παραγωγή ενός ακόμα μικρότερου SUV, είναι σε εξέλιξη, με τους μηχανικούς της Skoda να επιδιώκουν την ιδανική επιλογή της μπαταρίας που θα επιτρέψει στη μάρκα να έχει κέρδος, με λιανική τιμή πώλησης που δεν θα ξεπερνά τις 20.000 ευρώ.

Όπως και το Kushaq αλλά και το Vision 7S που είδαμε στην Τσεχία, το μικρό SUV θα έχει αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία από το πρωτότυπο Vision N του 2020. Η ηλεκτρική του φύση, θα το φέρει να ανταγωνίζεται το Dacia Spring, σε μια κατηγορία που θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο άμεσο μέλλον, καθώς θα κάνει πραγματικά προσιτά τα ηλεκτρικά μοντέλα σε ένα πολύ μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό. Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τεχνικά χαρακτηριστικά και προδιαγραφές αλλά ωστόσο, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις δηλώσεις του επικεφαλής της Skoda, το μοντέλο είναι ήδη υπό εξέλιξη και θα πρέπει να περιμένουμε νεότερα μέσα στο επόμενο έτος.

Ροή ειδήσεων

Advertisement