Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Μποναμάς» για το Καραμανδάνειο-Έκτακτη επιχορήγηση ύψους 370.300 ευρώ για νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για το ΩΡΛ Τμήμα με απόφαση Καρβέλη

«Διαρκής η προσπάθειά μας για την καλύτερη φροντίδα στους μικρούς ασθενείς» δηλώνει στην «Γ» ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Ανοίγει ο δρόμος για τον πλήρη εκσυγχρονισμό του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Τμήματος ΩΡΛ του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Πατρών καθώς την περασμένη εβδομάδα ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης εξασφάλισε «μπονανά» ύψους 370.300 ευρώ που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στους μικρούς ασθενείς της περιοχής μας.

Η νέα χρονιά ξεκινά με θετικούς οιωνούς για το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο της νοτιοδυτικής Ελλάδας καθώς στην εκπνοή του 2022 (στις 27 Δεκεμβρίου) υπεγράφη έκτακτη επιχορήγηση από τον προϋπολογισμό της 6ης ΥΠΕ του 2022.
«Υλοποιούμε μια σημαντική παρέμβαση για την δημιουργία ενός σύγχρονου Ακοολογικού Εργαστηρίου στο Καραμανδάνειο, που αποτελούσε πάγιο αίτημα των γιατρών. Ήδη, εγκρίναμε έκτακτη επιχορήγηση από τον προϋπολογισμό της 6ης ΥΠΕ για να εξασφαλίσουμε σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για να αντικατασταθεί ο υπάρχων, ο οποίος είναι παρωχημένος και πεπαλαιωμένος» δηλώνει στην «Γ» ο κ. Καρβέλης.

Και προσθέτει: «Σύμφωνα με τις εισηγήσεις τόσο του διευθυντή της Ακοολογικής Μονάδας κ. Κωνσταντίνου Μουρτζούχου όσο και του διευθυντή του ΩΡΛ Τμήματος κ. Αθανασίου Ασημακόπουλου η προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ήταν απολύτως αναγκαία για την αντικατάσταση των δυσλειτουργικών εργαλείων και συσκευών, αλλά και για τη διενέργεια διαγωνιστικών και θεραπευτικών επεμβάσεων με σύγχρονο υλικό που έλειπε παντελώς από το ΩΡΛ Τμήμα του Καραμανδανείου με αποτέλεσμα να υπάρξει αδυναμία αντιμετώπισης των περιστατικών και να παραπέμπονται στην Αθήνα».

Συγκεκριμένα, εξασφαλίστηκε το ποσό των 299.000 ευρώ για τον εξοπλισμό ΩΡΛ που περιλαμβάνει ένα ενδοσκοπικό πύργο- σετ εργαλείων χειρουργείων, πλήρες σετ ακοολογικού εργαστηρίου, εξοπλισμό εξωτερικών ιατρείων ΩΡΛ, πλήρες εξεταστικό σύστημα και χειρουργικό μικροσκόπιο, καθώς επίσης και το ποσό των 71.300 ευρώ για ανακαίνιση στις τουαλέτες βελτιώνοντας σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον παιδιατρικό πληθυσμό της περιοχής μας, ενώ στις προθέσεις τους είναι εντός του 2023 να εξασφαλιστούν και οι κτηριακές υποδομές ώστε να γίνει Ακοολογικό Κέντρο.

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΟΥΑΛΕΤΩΝ

Παράλληλα, με την χρηματοδότηση ύψους 71.000 ευρώ που εξασφαλίστηκε θα γίνει συνολική παρέμβαση και στους θαλάμους νοσηλείας μέσω της ανακατασκευής των τουαλετών.
Πρόκειται για εργασίες που θα εκτελεστούν άμεσα και μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023 το νοσοκομείο θα έχει αλλάξει όψη.
«Η προσπάθεια εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης θα είναι διαρκής, τόσο σε επίπεδο ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού όσο και σε επίπεδο υποδομών με σκοπό το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο του δυτικού άξονα να στηριχθεί απολύτως και να παρέχει την καλύτερη δυνατή φροντίδα στους μικρούς ασθενείς μας. Και η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί σύντομα και με άλλες μελλοντικές παρεμβάσεις» καταλήγει ο κ. Καρβέλης.


Ροή ειδήσεων

Advertisement