Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στον Εισαγγελέα το υλικό – H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό με τον 35χρονο

Published

on

Στον Εισαγγελέα εστάλη το υλικό που συγκεντρώθηκε και αφορά στο συμβάν σε βάρος 35χρονου ρομά στην Πάτρα ς αναφέρει η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ προσθέτοντας πως “το άτομο ταυτοποιήθηκε και προσήλθε αυτοβούλως στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών”.
Σύμφωνα με πληροφορίες κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για έρευνα σε βάθος διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών, Γιώργος Μπισμπίκης αναφορικά με το περιστατικό με 35χρονο Ρομά. Εδωσε Εντολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει τα εξής:

Σχετικά με βίντεο που αναπαράγεται σε ιστοσελίδες και στο οποίο απεικονίζεται άτομο να πυρπολείται, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

“Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Πάτρα Αχαΐας το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022.
Το άτομο ταυτοποιήθηκε και προσήλθε αυτοβούλως στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, η οποία χειρίστηκε προανακριτικά την υπόθεση.
Το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε υπεβλήθη στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.
Συνεπώς οποιαδήποτε άλλη πληροφορία αναπαράγεται στα μέσα ενημέρωσης δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα”.

ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ
O ίδιος σε δηλώσεις του περιέγραψε πως “πήγα να πω τα κάλαντα, ήθελα εγώ να κατέβω κάτω στα γόνατα, όχι ότι μου είπαν οι άνθρωποι κάτι εγώ το ήθελα. Κι επειδή με ήξεραν οι άνθρωποι απο καλαμπούρι, έπαιξα. Τα παιδιά μετά , από θάρρος και καλαμπούρι μου βάλανε φωτιά.Τι φωτιά, καλαμπούρι. Δεν έχω απαιτήσεις από τον κόσμο τίποτα. Κι αυτοί έκαναν καλαμπούρι και εγώ”.

Είπε επίσης ότι δεν έχουν καεί τα πόδια του. “Η φωτιά έσβησε απότομα, δεν κάηκα”. Είπε πως δεν κινδύνευσε και πως γνωρίζει τους ανθρώπους πολλά χρόνια προσθέτοντας πως “καλαμπούρι μου κάνουνε καλαμπούρι κάνω. Επειδή ήπια δύο τσίπουρα έγινε αυτό το θέμα”.

Ροή ειδήσεων

Advertisement