Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023
Connect with us

Ελλάδα

Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί βίλες πλούσιων και διάσημων

Δημοσιεύθηκε

στις

Πολυτελείς επαύλεις, εξοχικές κατοικίες και μοναδικά διαμερίσματα βγαίνουν σε πλειστηριασμό για χρέη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Οφειλέτες είναι «βαριά» ονόματα της εγχώριας επιχειρηματικής σκηνής που από το ζενίθ της επιτυχίας βρέθηκαν στο ναδίρ, με τα περιουσιακά τους στοιχεία να φιγουράρουν πλέον στη λίστα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αναζητώντας νέους ιδιοκτήτες, εφόσον βεβαίως δεν προηγηθεί κάποια κίνηση για την αποτροπή της διαδικασίας.

Ξανά στο στόχαστρο των πλειστηριασμών ο Πρ. Εμφιετζόγλου
Συνεχίζει να βρίσκεται στο στόχαστρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών η οικογένεια Εμφιετζόγλου της τεχνικής εταιρείας Μηχανική.

Μετά την εκποίηση της κατοικίας της Μελίνας Εμφιετζόγλου, CEO της Μηχανικής και θυγατέρας του ιδρυτή της εταιρείας Πρόδρομου Εμφιετζόγλου στην Κηφισιά και του μεγάλου ακινήτου της «Βαλκάν Εξπόρτ» στη Θεσσαλονίκη (το τελευταίο αγοράστηκε από τη Dimand για την ανάπτυξη logistics park), ένα ακόμη ακίνητο του γνωστού επιχειρηματία βγαίνει στο σφυρί.

Πρόκειται για μια διώροφη κατοικία στο Νέο Φάληρο σε οικόπεδο επιφάνειας 466,65 τ.μ., ο πλειστηριασμός της οποίας έχει προγραμματιστεί για τις 28 Ιουνίου 2023. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 681.000 ευρώ και επισπεύδουσα είναι η Cepal Hellas.

Η διώροφη οικοδομή αποτελείται από διαμορφωμένους χώρους με κύρια χρήση 292,88 τ.μ. και με βοηθητική χρήση 106,5 τ.μ..

Του εν λόγω πλειστηριασμού προηγούνται τα «σφυριά» για δύο κατοικίες στην Μύκονο σε οικόπεδα 4.790,14 τ.μ. και 6.272,71 τ.μ. αντίστοιχα, με οφειλέτη τη σύζυγο του επιχειρηματία, Ελένη Εμφιετζόγλου. Η συνολική τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται στο ποσό των 3,03 εκατ. ευρώ ενώ επισπεύδουσα είναι επίσης η Cepal Hellas.

Ο πλειστηριασμός των δύο γειτονικών ακινήτων, στην περιοχή Αγράρι της Μυκόνου έχει οριστεί για τις 22 Φεβρουαρίου.

Νέο σφυρί για την οικογένεια του εργολάβου και πρώην εκδότη Κ. Σαραντόπουλου
Στη λίστα των πλειστηριασμών της 27ης Ιανουαρίου βρίσκεται η διώροφη κατοικία, συνολικής επιφανείας 667 τ.μ., της οικογένειας του κατασκευαστή και πρώην εκδότη (εφημερίδα Απογευματινή), Κώστα Σαραντόπουλου, στη Φιλοθέη.

Καθόσον ο ορισθείς στις 16-11-2022 ηλεκτρονικός πλειστηριασμός ματαιώθηκε ελλείψει πλειοδοτών, το σφυρί θα χτυπήσει ξανά για το ακίνητο πρώην ιδιοκτησίας της Καικίλια, συζύγου του Κωνσταντίνου Σαραντόπουλου, που έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο 550 τ.μ. στην Καλογρέζα (στο συνοικισμό υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας), ενώ επισπεύδουσα της διαδικασίας είναι η doValue.

Η κατοικία, η οποία έχει ανεγερθεί με οικοδομική άδεια του 1969 και εκτιμάται ότι η κατασκευή της ολοκληρώθηκε το 1971, αποτελείται το υπόγειο επιφάνειας 133,24 τ.μ., που έχει μετατραπεί από βοηθητικό σε χώρο κυρίας χρήσης – κατοικία, ισόγειο επιφάνειας 182,05 τ.μ., πρώτο όροφο 176 τ.μ. και δεύτερο όροφο 176 τ.μ..

Σύμφωνα με την επανεκτίμηση του ακινήτου, υπάρχει υπέρβαση δόμησης στην ανωδομή περί 54 τ.μ., ενώ στο πίσω μέρος της κατοικίας υπάρχει πισίνα, η οποία όμως δεν ευρίσκεται εντός του άνω οικοπέδου αλλά σε όμορη ιδιοκτησία του ίδιου ιδιοκτήτη και ειδικότερα εντός των γραφείων της εταιρείας, που διατηρεί η οικογένεια Σαραντόπουλου.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει τεθεί στα 1,51 εκατ. ευρώ. Η οφειλή για την οποία έγινε η αναγκαστική κατάσχεση του ακινήτου ανέρχεται στο ποσό των 300.000 ευρώ.

Ο εκούσιος πλειστηριασμός της μυθικής έπαυλης του Α. Βγενόπουλου
Ένας πλειστηριασμός διαφορετικός από όλους τους άλλους πρόκειται να γίνει στις 25 Μαΐου 2023.

Συγκεκριμένα, με τη διαδικασία του εκούσιου πλειστηριασμού αναμένεται να πωληθεί η μυθική έπαυλη του εκλιπόντος επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, η οποία πλέον έχει περάσει στην ιδιοκτησία των κληρονόμων του και συγκεκριμένα της χήρας του, Αρετής Σουβατζόγλου, καθώς και των δύο παιδιών του, της Μελίνας και του Φίλιππου Βγενόπουλου.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 4,2 εκατ. ευρώ.

Οι κληρονόμοι Α. Βγενόπουλου, που έφυγε από τη ζωή τον Νοέμβριο του 2016, χωρίς να αφήσει διαθήκη, αιτήθηκαν να τεθούν σε εκκαθάριση τα περιουσιακά στοιχεία του εκλιπόντος.

Ο δικηγόρος Παναγιώτης Αρμαμέντος, διαχειριστής της περιουσίας του Α. Βγενόπουλου, ζήτησε από το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου, το οποίο εποπτεύει τη διαδικασία της εκκαθάρισης, την άδεια -όπως προβλέπεται από το νόμο- για την εκποίηση του εν λόγω ακινήτου.

Αντικείμενο του πλειστηριασμού είναι μονοκατοικία συνολικής επιφάνειας 1.604,72 τ.μ. με πισίνα 102,80 τ.μ. επί οικοπέδου 3,5 στρεμμάτων η οποία βρίσκεται επί της οδού Πάρνηθας στην Εκάλη.

Η μονοκατοικία αποτελείται από δύο κτιριακούς όγκους, οι οποίοι έχουν κατασκευαστεί σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, έχουν διαφορετική τεχνική και αρχιτεκτονική μορφή αλλά βρίσκονται σε επαφή και είναι λειτουργικά συνδεδεμένοι.

Εκτός της πισίνας, στο οικόπεδο υπάρχει στεγασμένος χώρος BBQ με ξύλινη πέργκολα και με πέτρινες επενδύσεις στο νοτιοανατολικό τμήμα και μικρό γήπεδο μπάσκετ στο ανατολικό τμήμα.

Χαρακτηριστικό της μυθικής έπαυλης, πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις του Ekali Club, είναι ο πύργος 16 μέτρων που διαθέτει. Ο βαυαρικού στυλ και τεχνοτροπίας πύργος καθιστά το ακίνητο μοναδικό στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους εκτιμητές, η κατάστασή της κατοικίας κατά τον κρίσιμο χρόνο είναι πολύ καλή σε συνάρτηση με την παλαιότητά της και με το γεγονός ότι δεν έχει κατοικηθεί για τουλάχιστον πέντε έτη.

Οι βίλες του Παναγιώτη Ψυχάρη
Το ηλεκτρονικό σφυρί αναμένεται να χτυπήσει στις 26 Ιανουαρίου 2023 για την οικία του Παναγιώτη Ψυχάρη, γιού του εκδότη και δημοσιογράφου Σταύρου Ψυχάρη που έφυγε από τη ζωή στις 2 Αυγούστου.

Στο σφυρί θα βγουν δύο κατοικίες καθώς και τέσσερις θέσεις στάθμευσης, που εντοπίζονται στη θέση Ψυχικό και έχουν κατασκευαστεί σε ένα οικόπεδο επιφάνειας 3.400 τ.μ..

Ειδικότερα, πρόκειται για μία ενιαία κατοικία εμβαδού 543,95 τ.μ. με εξώστες εμβαδού 208,30 τ.μ., η οποία αποτελείται από ενιαίο υπόγειο (playroom) εμβαδού 99,14 τ.μ. στη στάθμη 3, ενιαίο υπόγειο εμβαδού 157,28 τ.μ. στη στάθμη 4, ενιαίο ισόγειο εμβαδού 141,28 τ.μ. στη στάθμη 5 και ενιαίο πρώτο όροφο εμβαδού 139,95 τ.μ. στη στάθμη 6, και έχει δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης τμήματος οικοπέδου 307,47 τ.μ., που αποτελεί τον περιβάλλοντα χώρο της, ενώ εξυπηρετείται λειτουργικά από τις κατασχεθείσες με αριθμούς 9, 10, 11 και 12 τέσσερις θέσεις στάθμευσης του υπογείου.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 2,4 εκατ. ευρώ, ενώ επισπεύδουσα είναι η Alpha Bank με την ιδιότητά της «ως εκπροσώπου των ομολογιούχων δανειστών της από 29.1.2015 σύμβασης (προγράμματος) ομολογιακού δανείου μειωμένης εξασφάλισης (subordinated)» και η κατάσχεση έγινε για 500.000 ευρώ που είναι μέρος της συνολικής απαίτησης.

Το διαμέρισμα στα Ανάκτορα και οι πίνακες του γόνου Γ. Νίκα
Στη δίνη των πλειστηριασμών περιέρχονται τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Νίκα.

Το διαμέρισμα στα Παλαιά Ανάκτορα και η πινακοθήκη της οικογένειας του Παναγιώτη Νίκα είναι τα επόμενα περιουσιακά στοιχεία του αλλαντοβιομήχανου που βγαίνουν στο σφυρί.

Στις 11 Ιανουαρίου βγαίνει στο σφυρί κατοικία επί της οδού Στησιχόρου, με τιμή εκκίνησης 1,9 εκατ. ευρώ.

Επισπεύδουσα είναι η Intrum και οφειλέτες η χήρα του Παναγιώτη Νίκα, Μαρία και ο γιος του εκλιπόντα επιχειρηματία, Γιώργος.

Το ακίνητο έχει χτιστεί σε οικόπεδο 1.065 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο βρίσκεται ανατολικά του Βασιλικού Κήπου των Παλαιών Ανακτόρων.

Σύμφωνα με τον τίτλο ιδιοκτησίας, πρόκειται για διαμέρισμα του τρίτου ορόφου, που αποτελείται από χωλ, living room, σαλόνι, τραπεζαρία, οφφίς, κουζίνα, δωμάτιο υπηρεσίας, μπάνιο υπηρεσίας, διάδρομο, WC ξένων, διάδρομο υπνοδωματίων, δύο υπνοδωμάτια, δύο λουτρά, εξώστη προς Ιερό Ναό Ταξιαρχών και βεράντα προς την οδό Στησιχόρου.

Το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση είναι 150.000 ευρώ, που είναι μέρος της συνολικής απαίτησης.

Επίσης, στις 11 Ιανουαρίου βγαίνουν σε πλειστηριασμό περίπου 325 πίνακες, γνωστών και ανωνύμων καλλιτεχνών, με συνολική τιμή εκκίνησης 144.970 ευρώ κι επισπεύδουσα την PQH.

Οφειλέτες είναι ο Γιώργος Νίκας, ως εξ αδιαθέτου κληρονόμου σε ποσοστό ¾ του αλλαντοβιομήχανου και η Μαρία Νίκα, χήρα του εκλιπόντος ως εξ αδιαθέτου κληρονόμου σε ποσοστό ¼ του ίδιου, όπως έχουν αποδεχθεί την κληρονομιά με το ευεργέτημα της απογραφής.

Οι πίνακες κατασχέθηκαν έναντι οφειλής 674.000 ευρώ προς το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Μεταξύ αυτών ο ακριβότερος είναι ο πίνακας του Νίκου Χατζηκυριάκου Γκίκα, «Ακροπόλη», που εκποιείται έναντι 30.000 ευρώ.

Ο «παράδεισος» του Δ. Κοντομηνά
Στις 29 Μαρτίου 2023 έχουν οριστεί οι τέσσερις πλειστηριασμοί για ένα μεγάλο κτήμα με συγκρότημα κατοικιών στη θέση Σκάλωμα στο Μετόχι Αργολίδας, που ανήκαν στον Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο του 2022.

Οι τέσσερις πλειστηριασμοί αφορούν:

– Το ποσοστό 95% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας ενός αγροκτήματος συνολικής έκτασης 300.642,00 τ.μ. με την τιμή εκκίνησης να έχει τεθεί στα 7.840.936 ευρώ.

– Το ποσοστό 95% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας ενός αγροκτήματος έκτασης 73.104,00 τ.μ., με την τιμή εκκίνησης στα 5.795.594 ευρώ.

– Το ποσοστό 95% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας ενός αγροκτήματος έκτασης 114.761,00 τ.μ., με την τιμή πρώτης προσφοράς να ανέρχεται στις 927.563 ευρώ.

– Το ποσοστό 95% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας ενός αγροκτήματος έκτασης 122.154,00 τ.μ., με την τιμή εκκίνησης στα 549.757 ευρώ.

Στο οικόπεδο έκτασης 300.642 τ.μ., το οποίο αποτελεί και το κεντρικό τμήμα του συνόλου των γηπέδων, έχουν ανεγερθεί 4 κτίρια εκ των οποίων τα 2 είναι κατοικίες με επιφάνειες 168,75 τ.μ. και 127,87 τ.μ. αντίστοιχα, το 1 αποθήκη και το άλλο αντλιοστάσιο.

Η έκταση των 73.104 τ.μ. διαθέτει παραλιακό μέτωπο μήκους περίπου 580 μέτρων ενώ έχουν ανεγερθεί 5 κτίρια εκ των οποίων τα 3 αποτελούν κατοικίες και τα άλλα 2 χρησιμοποιούνται ως βοηθητικοί χώροι και αποθήκη.

Οι πλειστηριασμοί που επισπεύδονται από την Eurobank, στρέφεται εναντίον της εταιρείας Ελληνικές Ξενοδοχειακές και Γεωργικές Επιχειρήσεις Garden Beach, η οποία συστάθηκε το 1967 και φέρεται να έχει έδρα στο 40,2ο χιλιόμετρο της Αττικής οδού και Μεσογείων, στη διεύθυνση δηλαδή που κάποτε στέγαζε το αρχηγείο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Δημήτρη Κοντομηνά.

Για τους πλειστηριασμούς σε βάρος της «Ελληνικαί Ξενοδοχειακαί Τουριστικαί και Γεωργικαί Επιχειρήσεις Garden Beach» η συνολική τιμή εκκίνησης διαμορφώνεται σε 15.113.852,19 ευρώ.

in.gr

Ελλάδα

ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού: Πιστώνονται το απόγευμα της Πέμπτης οι λογαριασμοί

Δημοσιεύθηκε

στις

Το απόγευμα της Πέμπτης 30 Μαρτίου αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα χρήματα του επιδόματος παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ και η πλατφόρμα θα ανοίξει εκ νέου για νέες αιτήσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της  πληρωμής θα ανοίξει η πλατφόρμα του επιδόματος παιδιού για νέες αιτήσεις. Οι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, www.idika.gr, ή μέσω του διαδικτυακού τόπου, www.opeka.gr, με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο Taxisnet.

Τα χρήματα των δικαιούχων

Οικογένειες με δύο γονείς

Παραδείγματα:

Οικογένεια με 2 γονείς και 2 παιδιά, με ετήσιο εισόδημα 28.000 ευρώ: Η κλίμακα ισοδυναμίας της οικογένειας είναι : 1 + 1/2 +1/4 + 1/4 = 2. Συνεπώς το ισοδύναμο εισόδημα είναι : 28.000 ευρώ / 2= 14.000 ευρώ. Άρα η οικογένεια εντάσσεται στην Γ εισοδηματική κλίμακα και θα λάβει 56 ευρώ επίδομα το μήνα.

Οικογένεια με 2 γονείς και 1 παιδί, με ετήσιο εισόδημα 26.000 ευρώ: Η κλίμακα ισοδυναμίας της οικογένειας είναι : 1 + 1/2 +1/4 = 1,75. Συνεπώς το ισοδύναμο εισόδημα είναι : 26.000 ευρώ / 1,75= 14.857 ευρώ. Άρα η οικογένεια εντάσσεται στην Γ εισοδηματική κλίμακα και θα λάβει 28 ευρώ επίδομα το μήνα.

Οικογένεια με 2 γονείς και 2 παιδιά, με ετήσιο εισόδημα 18.800 ευρώ: Η κλίμακα ισοδυναμίας της οικογένειας είναι : 1 + 1/2 +1/4 + 1/4 = 2. Συνεπώς το ισοδύναμο εισόδημα είναι : 18.800€ / 2= 9.400 ευρώ . Άρα η οικογένεια εντάσσεται στην Β εισοδηματική κλίμακα και θα λάβει 84 ευρώ επίδομα το μήνα.

Οικογένεια με 2 γονείς και 3 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 13.000ευρώ: Η κλίμακα ισοδυναμίας της οικογένειας είναι : 1 + 1/2 +1/4 + 1/4 +1/4 = 2,25. Συνεπώς το ισοδύναμο εισόδημα είναι : 13.000 ευρώ / 2,25 = 5.777 ευρώ. Άρα η οικογένεια εντάσσεται στην Α εισοδηματική κλίμακα και θα λάβει 280 ευρώ το μήνα.

Οικογένεια με 2 γονείς και 2 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ: Η κλίμακα ισοδυναμίας της οικογένειας είναι : 1 + 1/2 +1/4 + 1/4 = 2. Συνεπώς το ισοδύναμο εισόδημα είναι : 12.000 ευρώ / 2= 6.000 ευρώ. Άρα η οικογένεια εντάσσεται στην Α εισοδηματική κλίμακα και θα λάβει 140 ευρώ το μήνα.

Οικογένεια με 2 γονείς και 4 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 14.500 ευρώ: Η κλίμακα ισοδυναμίας της οικογένειας είναι : 1 + 1/2 +1/4 + 1/4 + 1/4 + 1/4 = 2,5. Συνεπώς το ισοδύναμο εισόδημα είναι : 14.500 ευρώ 2,5 = 5.800 ευρώ. Η οικογένεια εντάσσεται στην Α εισοδηματική κλίμακα και θα λάβει 420 ευρώ το μήνα.

Οικογένεια με 2 γονείς και 4 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 24.500 ευρώ: Η κλίμακα ισοδυναμίας της οικογένειας είναι : 1 + 1/2 +1/4 + 1/4 + 1/4 + 1/4 = 2,5. Συνεπώς το ισοδύναμο εισόδημα είναι : 24.500 ευρώ / 2,5 = 9.800 ευρώ. Η οικογένεια εντάσσεται στην Β εισοδηματική κλίμακα και θα λάβει 252 ευρώ το μήνα.

Οικογένεια με 2 γονείς και 5 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 27.000 ευρώ: Η κλίμακα ισοδυναμίας της οικογένειας είναι : 1 + 1/2 +1/4 + 1/4 + 1/4 + 1/4 +1/4 = 2,75. Συνεπώς το ισοδύναμο εισόδημα είναι : 27.000 ευρώ / 2,75 = 9.818 ευρώ. Η οικογένεια εντάσσεται στην Β εισοδηματική κλίμακα και θα λάβει 336 ευρώ το μήνα.

Μονογονεϊκές οικογένειες

Παραδείγματα

Μονογονεικές οικογένειες με 3 παιδιά και ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ : Η κλίμακα ισοδυναμίας της οικογένειας είναι : 1 + 1/2 +1/4 + 1/4 = 2. Συνεπώς το ισοδύναμο εισόδημα είναι : 12.000 ευρώ / 2= 6.000 ευρώ . Άρα η οικογένεια εντάσσεται στην Α εισοδηματική κλίμακα και θα λάβει 280 ευρώ το μήνα.

Μονογονεικές οικογένειες με 1 παιδί και ετήσιο εισόδημα 9.000 ευρώ : Η κλίμακα ισοδυναμίας της οικογένειας είναι : 1 + 1/2 = 1,5. Συνεπώς το ισοδύναμο εισόδημα είναι : 9.000 ευρώ / 1,5= 6.000 ευρώ. Άρα η οικογένεια εντάσσεται στην Α εισοδηματική κλίμακα και θα λάβει 70 ευρώ το μήνα.

Μονογονεικές οικογένειες με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα 10.500 ευρώ : Η κλίμακα ισοδυναμίας της οικογένειας είναι : 1 + 1/2 + 1/4 = 1,75. Συνεπώς το ισοδύναμο εισόδημα είναι : 10.500 ευρώ / 1,75= 6.000 ευρώ . Άρα η οικογένεια εντάσσεται στην Α εισοδηματική κλίμακα και θα λάβει 140 ευρώ το μήνα.

Οδηγίες για την συμπλήρωση της αίτησης

Η αίτηση υποβάλλεται κάθε χρόνο ηλεκτρονικά από τον /την υπόχρεο ή τον /την σύζυγο ή το μέρος συμφώνου συμβίωσης του υπόχρεου υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Βήμα 1: Υποβολή Ε1 και αίτησης Α21

Το επίδομα υπολογίζεται βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που έχουν δηλωθεί στο Α21 του έτους 2022 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση. Προκειμένου όμως οι δικαιούχοι να γνωρίζουν το σωστό ποσό του επιδόματός τους για το έτος 2022 αλλά και προς αποφυγή σώρευσης αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, συνιστάται η υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος-Ε1 τρέχοντος έτους (εισοδήματα 2021). Η πληρωμή της δόσης του επιδόματος παιδιού που θα πραγματοποιηθεί μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής Ε1 τρέχοντος έτους, θα περιλάβει μόνο όσους αιτούντες έχουν υποβάλλει τη φορολογική δήλωση του τρέχοντος έτους.

Βήμα 2 – Είσοδος

Μπαίνετε στην εφαρμογή με τα διαπιστευτήρια TaxisNet πατώντας το link που ακολουθεί μετά τις οδηγίες. Με την είσοδό σας στο σύστημα θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ και να συναινέσετε στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται, δηλαδή τα δικά σας, του/της συζύγου ή του αντισυμβαλόμενου στο σύμφωνο συμβίωσης και των προστατευόμενων τέκνων σας.

Βήμα 3 – Συναίνεση

Μετά την είσοδο, θα εμφανισθεί φόρμα όπου θα πρέπει να επιλέξετε την τρέχουσα οικογενειακή σας κατάσταση. Οι έγγαμοι και οι εν διαστάσει θα πρέπει να εισάγουν τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του/της συζύγου. Διαβάστε προσεχτικά το κείμενο που αφορά τη Συναίνεση για το Επίδομα Παιδιού και πατήστε [Συναίνεση] (για την έναρξη συμπλήρωσης και υποβολής της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης επιδόματος παιδιού Α21).

Βήμα 4 – Συμπλήρωση Αίτησης

Η αίτηση επιδόματος παιδιού θα περιέχει προ-συμπληρωμένα τα προσωπικά σας στοιχεία και τη σύνθεση της οικογένειας σας. Κάποια από τα πεδία της αίτησης θα πρέπει να συμπληρωθούν από εσάς, όπως στοιχεία ταυτότητας, στοιχεία διεύθυνσης και επικοινωνίας, καθώς και o ΙΒΑΝ στον οποίο είστε δικαιούχος ή συνδικαιούχος για την καταβολή του επιδόματος.

Διευκρινίζεται πως σε περίπτωση που το όνομα του παιδιού έχει καταχωρηθεί ήδη στον ΑΜΚΑ πρέπει να ακυρώσετε την αίτηση Α21 και να υποβάλετε οριστικά νέα. Αν το παιδί εξακολουθεί να εμφανίζεται χωρίς όνομα και μετά την ακύρωση της αίτησης πρέπει να πάτε στο ΚΕΠ και να δηλώσετε το όνομα του παιδιού σας στον ΑΜΚΑ. Στη συνέχεια να ακυρώσετε πάλι την αίτηση Α21 και να υποβάλετε οριστικά νέα.

Βήμα 5 – Σύνθεση Οικογένειας

Η αίτηση επιδόματος παιδιού περιλαμβάνει πίνακα με τη σύνθεση της οικογένειας σας. Για κάποια μέλη μπορεί να απαιτηθεί η συμπλήρωση πρόσθετων στοιχείων, όπως πχ. στοιχεία φοιτητή. Πατώντας [Αλλαγή Στοιχείων] θα κατευθυνθείτε στη φόρμα στοιχείων του μέλους για το οποίο θα εισάγετε και θα καταχωρήσετε συμπληρωματικά στοιχεία. Αν κάποιο από τα τέκνα δεν πρέπει να συμμετέχει στην αίτηση, θα πρέπει να κάνετε διαγραφή τέκνου. Επιπροσθέτως, αν κάποιο μέλος δεν περιλαμβάνεται στην προ-συμπληρωμένη σύνθεση της οικογένειας σας, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε προσθήκη τέκνου. Στην ίδια λίστα υπάρχει σχετική ενημέρωση δίπλα στο όνομα του ατόμου που τυχόν χρειάζεται να συναινέσει για το επίδομα. Για την συναίνεση του απαιτείται η σύνδεση στην εφαρμογή με τα δικά του στοιχεία TaxisNet.

Βήμα 6 – Επισημάνσεις & Δικαιολογητικά

Κατά την αποθήκευση ή την υποβολή της αίτησης, η εφαρμογή ενδέχεται να εμφανίσει στο κάτω μέρος της φόρμας επισημάνσεις με σημαντικές πληροφορίες που αφορούν την αίτηση. Μπορεί να σας ζητηθεί να επισυνάψετε δικαιολογητικά που αφορούν εσάς ή κάποιο προστατευόμενο μέλος. Κάποια από τα δικαιολογητικά είναι υποχρεωτικά για την υποβολή της αίτησης επιδόματος παιδιού.

Βήμα 7 – Καταχώρηση και Υποβολή

Στο κάτω μέρος της αίτησης μπορείτε να πατήσετε [Αποθήκευση] ή [Υποβολή]. Με την αποθήκευση, η αίτηση καταχωρείται προσωρινά στο σύστημα και μπορείτε να επανέλθετε αργότερα μία ή περισσότερες φορές για να συμπληρώσετε επιπλέον στοιχεία των μελών ή και να επισυνάψετε δικαιολογητικά που μπορεί να απαιτηθούν. Μετά την οριστική υποβολή της αίτησης δεν θα είναι δυνατή η τροποποίηση της. Ο έλεγχος των επισυναπτόμενων δικαιολογητικών γίνεται από τον ΟΠΕΚΑ μόνο μετά την οριστική υποβολή της αίτησης. Επισημαίνεται ότι η μη οριστικοποιημένη αίτηση δεν θεωρείται υποβληθείσα.

Ακύρωση Αίτησης

Αν μετά την υποβολή της αίτησης, διαπιστώσετε πως υπάρχει λάθος, μπορείτε να την ακυρώσετε πατώντας [Οι Αιτήσεις Μου] / [Προβολή] / [Ακύρωση Αίτησης] και κατόπιν να εκκινήσετε νέα αίτηση-υπεύθυνη δήλωση (Α21) επιδόματος παιδιού. Όταν ολοκληρωθεί η συμπλήρωση της, πρέπει να υποβληθεί οριστικά.

Επισημαίνεται πως για να χορηγηθεί το επίδομα, η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Επισημαίνεται ότι αίτηση που έχει αποθηκευθεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Περισσότερα

Ελλάδα

Πέθανε ο «άρχοντας» του κλαρίνου Βασίλης Γκόριτσας

Δημοσιεύθηκε

στις

Θλίψη σκόρπισε σε όλη την Λοκρίδα η απώλεια του παραδοσιακού καλλιτέχνη Βασίλη Γκορίτσα από τις Λιβανάτες. Ο Βασίλης Γκορίτσας, ο «άρχοντας» του κλαρίνου, όπως τον αποκαλούσαν στην περιοχή, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός όχι μόνο για την μουσική του που συνόδεψε τα γλέντια χρόνων στην περιοχή αλλά και για την μεγάλη του καρδιά.

Περισσότερα

Ελλάδα

Συνεδριάζει υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη το ΚΥΣΕΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει στις 10:00, στην τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Στις 13:00 ο πρωθυπουργός θα λάβει μέρος μέσω τηλεδιάσκεψης στη δεύτερη σύνοδο κορυφής της «Διάσκεψης για τη Δημοκρατία», κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα