Connect with us

Ελλάδα

Βέροια: Πού εστιάζονται οι έρευνες των Αρχών – Αναζητούν τη διαδρομή της 29χρονης

Published

on

Τη διαδρομή που ακολούθησε η 29χρονη μέχρι να φτάσει στο ποτάμι του Αλιάκμονα όπου και σκοτώθηκε το παιδί της αναζητούν οι Αρχές, σε μια προσπάθεια να ξετυλίξουν το «κουβάρι» της υπόθεσης στη Βέροια, που έχει σοκάρει το πανελλήνιο.

Η 29χρονη μητέρα, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο κρίθηκε χθες, Τετάρτη 4/1 προφυλακιστέα, και θα οδηγηθεί στις φυλακές Διαβατών.

Η αστυνομία αναζητά και συγκεντρώνει βίντεο από κάμερες ασφαλείας δημόσιων και ιδιωτικών κτηρίων στην ευρύτερη περιοχή, ώστε να «χαρτογραφήσουν» τη διαδρομή που έκανε η 29χρονη με το μωρό αλλά και πώς έφυγε από το σημείο.

 

Τα εν λόγω βίντεο ενδεχομένως να δώσουν και στοιχεία για την ψυχική κατάσταση της 29χρονης όταν αποχωρούσε από το σημείο και αφότου το παιδί της είχε πέσει στα παγωμένα νερά του Αλιάκμονα.

Η απολογία της κατηγορούμενης διήρκησε περίπου τρεις ώρες, με την κατηγορούμενη να επιμένει στον ισχυρισμό ότι δεν σκότωσε το παιδί της αλλά ότι αφαιρέθηκε και το μωρό έπεσε στο νερό, χωρίς η ίδια να γνωρίζει κολύμπι και να μην μπορεί να το σώσει.

Η ίδια η 29χρονη φέρεται να είπε πως χρησιμοποίησε δύο ταξί για να φτάσει στον προορισμό της ενώ επέστρεψε με ένα τρίτο.

 

Την ίδια ώρα, οι Αρχές προσπαθούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο εμπλοκής τρίτου ατόμου στην υπόθεση και να διασφαλίσουν ότι ενήργησε από μόνη της.

Παράλληλα, έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της 29χρονης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είχε κάποια επικοινωνία πριν ή μετά την εγκατάλειψη του μωρού στο ποτάμι και αν ναι, με ποιον.

«Φύλλο και φτερό» κάνουν οι Αρχές και τα προφίλ της 29χρονης σε κοινωνικά δίκτυα, αναζητώντας στοιχεία που θα μπορούσαν να διευκολύνουν την έρευνα.

Αρνείται τις κατηγορίες η 29χρονη

Ο Αντώνης Μπιδέρης, δικηγόρος της 29χρονης μητέρας, μιλώντας στο Mega τόνισε πως η εντολέας του αρνείται πως πέταξε το παιδί της στα κρύα νερά του Αλιάκμονα.

«Η εντολέας μου επέμεινε στην αρχική της θέση, αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Δεν δέχεται τη φράση “πέταξε το παιδί της στα κρύα νερά του Αλιάκμονα”. Στην πρώτη της κατάθεση αυτό που αναφέρει είναι ότι διέφυγε της προσοχής της και το παιδί βρέθηκε χωρίς να το καταλάβει στο νερό. Εάν θα μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω, θα είχε προσπαθήσει να ξεπεράσει το σοκ, τον τρόμο της στιγμής και να είχε προσπαθήσει να βοηθήσει το βρέφος, που έχασε με αυτό τον τραγικό τρόπο τη ζωή του», δήλωσε ο δικηγόρος.

Ο δικηγόρος της 29χρονης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταφερθεί η εντολέας του σε ψυχιατρείο, ενώ έκανε λόγο για ένα «πλάσμα σοκαρισμένο» από το θάνατο του παιδιού της.

«Βλέπω ένα πλάσμα σοκαρισμένο, που ειλικρινά κανείς δεν θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση της», είπε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement