Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Εκκλησιαστικά

Μητροπολίτης Ιερώνυμος: Χειροθέτησε Αναγνώστη τον μαθητή Παναγιώτη Λιακόπουλο

Δημοσιεύθηκε

στις

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και ιεροπρέπεια τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022, εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιερωνύμου.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας και λίγο πριν από την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Αναγνώστη τον κ. Παναγιώτη Λιακόπουλο, μαθητή Γυμνασίου, υιό του Εφημερίου και Ιερατικού Προϊσταμένου του Μητροπολιτικού Ναού π. Αθανασίου Λιακόπουλου, ο οποίος διακονεί στο Ιερό Βήμα της ενορίας με ευλάβεια, προθυμία και σεμνότητα από τα πρώτα παιδικά του χρόνια.
Τον νεαρό Αναγνώστη επευφήμησε όλο το εκκλησίασμα αναφωνώντας το «Άξιος», ενώ ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία των σεβασμίων κληρικών, συγγενών του νέου Αναγνώστου Παναγιώτη και των γονέων και αδελφών του π. Αθανασίου και της Πρεσβυτέρας Χριστίνας, Αιδεσιμολογιωτάτων Πρωτοπρεσβυτέρου π. Παναγιώτου Ταρσινού και Πρεσβυτέρου π. Δημητρίου Ταρσινού, αντιστοίχως, οι οποίοι με ευφροσύνη και πνευματική αγαλλίαση παρακολούθησαν τη χειροθεσία του νέου Αναγνώστου και ευχαρίστησαν τον Τριαδικό Θεό για τη συνέχεια της θρησκευτικής οικογενειακής παράδοσης «εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου». Εκ μέρους της οικογενείας τον Σεβασμιώτατο, με ιδιαίτερη συγκίνηση, ευχαρίστησε ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Παναγιώτης Ταρσινός.
Ο Σεβασμιώτατος, αφού εξήρε την ύπαρξη ευλογημένων και ευσεβών οικογενειών, όπως αυτή του π. Αθανασίου Λιακόπουλου, εν συνεχεία, απευθυνόμενος στον νέο Αναγνώστη, επαίνεσε το ήθος του και την εκκλησιαστική διακονία του και τον κάλεσε να κρατήσει και επαυξήσει τα τάλαντα που του χάρισε ο Θεός, αντιπροσφέροντάς τα σε Εκείνον, με όποιον τρόπο επιλέξει. Ζήτησε, τέλος, από τον λαό να προσεύχεται, για να αναδεικνύει ο Θεός τέκνα Του αφοσιωμένα στην Εκκλησία από την παιδική τους ήδη ηλικία.


Ροή ειδήσεων

Advertisement