Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Πένθος για την Ελένη Τσαλιγοπούλου: Πέθανε η μητέρα της

Δημοσιεύθηκε

στις

Δύσκολες στιγμές περνά η Ελένη Τσαλιγοπούλου, καθώς, όπως γνωστοποίησε η ίδια με ανάρτησή της στο Instagram, πέθανε η μητέρα της, Αγγέλα, στα 93 της χρόνια. Η Αγγέλα Τσαλιγοπούλου ζούσε στη Νάουσα.

Δείτε την ανάρτηση της Ελένης Τσαλιγοπούλου:

«Νάουσα, στο πρώτο φως της μέρας, και μια αναπάντεχη αισιοδοξία. Μου βγήκε ο καλλιτέχνης και την έβγαλα με την γάτα της 4 μέρες πριν φύγει! Τώρα είναι ελεύθερη και ο γιος μου λέει ότι η γιαγιά τώρα κάνει κωλοτούμπες χωρίς τα πάμπερς και το Πι της.

Την πήρα πριν κάποια χρόνια να της πω χρόνια πολλά για τα γενέθλια της και μου λέει, αχ πουλοπομ, δηλαδή πουλάκι μου, εγώ νόμιζα ότι θα πέθαινα στα 9 μου και ζω ακόμα. Το ’40 στη μεγάλη πείνα, στα 9 της χρόνια, έφυγε από τα προσφυγικά των Αμπελοκήπων της Σαλονίκης μαζί με 30 ακόμα παιδιά προς ανεύρεση φαγητού πριν τα Χριστούγεννα, και φτάσανε σε ένα χωριό έξω από τη Νάουσα, λίγο πριν το Πάσχα, μόνο 7 παιδιά!

Τα άλλα πέθαναν στο δρόμο, από χωριό σε χωριό, στα χωράφια, στις εκκλησίες, και κάπου εκεί αυτό το παιδί σταμάτησε να φοβάται το θάνατο. Η μάνα μου! Όσο κι αν μου έσπαγε τα νεύρα, την θαύμαζα βαθιά…

Μια γυναίκα χαμαιλέοντας, θεριό ανήμερο, ευέλικτη, έξυπνη και φοβερή μαγείρισσα. Δεν ήξερε γράμματα, αλλά ήξερε όλα τ’ άλλα…»


Ροή ειδήσεων

Advertisement