Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας ανακαινίζεται ριζικά!

Δημοσιεύθηκε

στις

Το κτίριο της Παπαχριστοπούλειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας, που  μετρά περισσότερα από πενήντα χρόνια ιστορίας, ανακαινίζεται ριζικά με το έργο της «Επισκευής- Ενεργειακής Αναβάθμισης», προϋπολογισμού περί τα 2 εκ. ευρώ!

Με το έργο, του οποίου η σύμβαση υπεγράφη από τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας GEOGENESIS ΑΕ κ. Ευγένιο Παπαδόπουλο, στο κτίριο θα γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις, ώστε να πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, ενώ θα συμβάλλει σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας.

«Πρόκειται για ένα κτίριο εμβληματικό, τόσο αρχιτεκτονικά, όσο και λόγω της ιστορίας του ως κυψέλης των γραμμάτων, της γνώσης και της πνευματικής ζωής της Αμαλιάδας και της ευρύτερης περιοχής. Το κτίριο, που κατασκευάστηκε το 1967, παρά τις παρεμβάσεις που είχαν γίνει κατά καιρούς τα τελευταία χρόνια, παρουσίαζε μεγάλα προβλήματα, που δυσκόλευαν τη χρήση του. Με το έργο αυτό, που ξεκινά άμεσα, θα γίνει σύγχρονο και λειτουργικό, ενώ παράλληλα  θα καλύπτει τα νέα πρότυπα και τις απαιτήσεις για σημαντική μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης» δήλωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement