Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Παναγιωτόπουλος: Η Ελλάδα είναι πάροχος ασφάλειας και σταθερότητας και όχι ταραχοποιός της περιοχής

Δημοσιεύθηκε

στις

Κάναμε αυτό που έπρεπε να γίνει για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Δεν διακριθήκαμε μέσω της αδράνειας, αλλά μέσω της υπερδραστηριότητας. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε, σήμερα, Παρασκευή 6 Ιανουαρίου, στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

«Προτιμώ», συμπλήρωσε, «να λογοδοτήσω για μια υπογραφή που έβαλα σε μια σύμβαση, αν είναι να λογοδοτήσω, που αισθάνομαι ότι όλα έχουν γίνει απολύτως διαφανώς και σύμφωνα με τις ανάγκες, τις προτεραιότητες και το σχέδιο των Ενόπλων Δυνάμεων, παρά να λογοδοτήσω για κάτι που δεν έκανα».

«Το πρόβλημα», είπε απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, «στο εξοπλιστικό της χώρας προκύπτει επειδή για πολλά χρόνια κάποιοι δεν έκαναν τίποτα, ενώ θα μπορούσαν να κάνουν κάποια πράγματα παρά την οικονομική δυσκολία. Αυτοί δεν ήμασταν εμείς. Είναι αυτοί που σήμερα μας κουνούν το δάχτυλο για τις αποφάσεις που δεν πήραν».

«Όχι λοιπόν να εγκαλούν αυτοί που έκαναν περίπου τίποτα, εμάς που σε τρία χρόνια πραγματικά φέραμε μια κοσμογονία στις Ένοπλες Δυνάμεις, εκνευρίζοντας -αν θέλετε- γι’ αυτό το λόγο και τους γείτονές μας» εξήγησε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας.

«Θεωρώ ότι η κοινωνία βλέπει με πολύ ευνοϊκό μάτι αυτό που έγινε τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με το σχέδιο που υποβάλαμε και ενέκρινε ο πρωθυπουργός. Γιατί απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι, μην το ξεχνάμε, να ενισχυθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Εμείς απλώς εκτελέσαμε την εντολή του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» συνέχισε ο Ν. Παναγιωτόπουλος.

«Είμαστε έτοιμοι, όλο αυτό να το υποστηρίξουμε και να το υπερασπιστούμε γιατί είναι το έργο μας. Θα υπερασπιστούμε το έργο μας, όχι την απουσία του έργου μας. Κι ο κόσμος θα κρίνει» υπογράμμισε.

Για την τουρκική προκλητικότητα, ο υπουργός επισήμανε ότι «απαντάμε κάνοντας τη δουλειά μας» και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα δεν ενοχλεί κανέναν. Έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων ως ο πάροχος ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή, ως όχι ως ο ταραχοποιός ή ο αναθεωρητής της περιοχής…Αυτό είναι η άποψη όλων, και των εταίρων, και των συμμάχων».


Ροή ειδήσεων

Advertisement