Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

“Εφυγε” ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Κωστόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Πολύ πιο φτωχή είναι η κοινωνία του Πύργου, αφού «έφυγε» από την ζωή, σε ηλικία 79 ετών, ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, από τους πλέον γνωστούς επιχειρηματίες της πόλης.

Ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, που ήταν παντρεμένος με τη Νικολέτα Δράκου, είχε γράψει το όνομά του με «χρυσά» γράμματα, στην επιχειρηματική ζωή, όχι μόνο του Πύργου, αλλά και της Ηλείας και η είδηση του θανάτου του προκάλεσε μεγάλη θλίψη σε όλους όσους τον ήξεραν και τον εκτιμούσαν βαθύτατα.

Ήταν ένας άνθρωπος εργασιομανής, τίμιος, οξυδερκής, ένας σπουδαίος επιχειρηματίας, που ασχολήθηκε για πολλά χρόνια, τόσο με τον τουρισμό, όσο και με την εμπορία αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα από το 1990 είχε αναλάβει τη διεύθυνση του ξενοδοχείου «Όλυμπος» στον Πύργο (πιο πριν το ξενοδοχείο το είχε ο πεθερός του Παναγιώτης Δράκος), ενώ ήταν αντιπρόσωπος εταιρειών εμπορίας αυτοκινήτου, όπως της Rover από το 1991, της Hyundai & KIA από το 1993, ενώ από το 1998 είχε την αντιπροσωπεία της Nissan μαζί με τον ανιψιό του Ιωάννη Τσιώρη. Επίσης ήταν εισπράκτορας της ΑΕΠΙ για τα πνευματικά δικαιώματα, από το 1968 έως το 2010.

Πέρα όμως από ένας σημαντικός επιχειρηματίας, ήταν και ένας άνθρωπος που αγαπούσε τον Πύργο και είχε ασχοληθεί με τα κοινά της πόλης, όντας εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στην πρώτη τετραετία του Γιώργου Δημητρακοπούλου.

Ο Κώστας Κωστόπουλος είχε χαρακτηριστική φωνή και η αγάπη του για την Χριστιανοσύνη, τον έφερε κοντά στην εκκλησία ως ψάλτη και έδινε το παρών σ την εκκλησία της Βύλιζας (Πευκες) απ’ όπου και καταγόταν, για την πρωινή Κυριακάτικη λειτουργία…

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 7 Ιανουαρίου και ώρα 2:30 το μεσημέρι στον ιερό ναό Αγίου Παντελεήμονος Πύργου.

Η σορός του θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό από τις 1:30 το μεσημέρι, ενώ όσοι το επιθυμούν, αντί στεφάνων, τα χρήματα μπορούν να τα καταθέτουν στα ευαγή ιδρύματα της μητροπόλεως.

Ροή ειδήσεων

Advertisement