Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Προδοσία» και «Μότσαρτ» ρίχνουν αυλαία  

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Τελευταίες παραστάσεις για τον «Μότσαρτ» του Λουκά Θάνου και

την «Προδοσία» του Χάρολντ Πίντερ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Ζαμπουλάκη

από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

Συγκεκριμένα, ολοκληρώνεται αύριο ο κύκλος παραστάσεων του Μότσαρτ σε χορογραφία –σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας Λουκά Θάνου και συνεχίζεται μέχρι και την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023, η Προδοσία του Χ. Πίντερ σε σκηνοθεσία Γιώργου Ζαμπουλάκη.

«ΜΟΤΣΑΡΤ»

Πρόκειται για ένα φαντασμαγορικό μπαλέτο με ηθοποιούς, χορευτές, ευφάνταστα σκηνικά και κοστούμια και, κυρίως, με τις κορυφαίες μουσικές στιγμές του ιδιοφυή συνθέτη Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, αλλά και με στιγμιότυπα από την πολυτάραχη ζωή του μεγάλου μουσουργού, έργα του οποίου αποτελούν μέρος του ρεπερτορίου κάθε μεγάλης ορχήστρας.

Είναι ένα σκηνικό παιχνίδι όπου η βαθιά γνώση, σε συνδυασμό με την έμπνευση και το πάθος, συνθέτουν αυτό που συνηθίζουμε να ονομάζουμε «ιδιοφυΐα».

Συντελεστές: Λιμπρέτο-Soundtrack, Σκηνοθεσία, Χορογραφία: Λουκάς Θάνος. Βοηθοί χορογράφοι: ΕrrikΝour -Μαρία Κίκινα. Εκγύμναση χορευτών: Κατερίνα Αναλυτή.Βοηθός χορογράφου: Όλγα Θάνου. Φωτογράφιση παράστασης: Στέφανος Σάμιος. Χορεύουν: Παναγιώτα Αδαμοπούλου, Θεανώ Ανδρώνη, Κωνσταντίνα Καλλιαντάση, Ανναθαλία Καράμπελα, Μαρία Κίκινα, Ηλίας Μανιατόπουλος, Κατερίνα Μαραγκάκη, Errik Nour,Κωνσταντίνα Ντιναπόγια.

Επόμενες παραστάσεις: σήμερα στις 18.30 κι αύριο στις 17.00.

Τιμές εισιτηρίων: 5 ευρώ για τα παιδιά και 10 ευρώ για τους μεγάλους, οικογενειακό εισιτήριο 20 ευρώ (για 2 γονείς μαζί με τα παιδιά τους).

Ισχύει η ατέλεια Δραματικών Σχολών, ΣΕΗ και φοιτητών θεατρικών

Σπουδών, ΑΜΕΑ και συνοδοί 5 ευρώ.

«ΠΡΟΔΟΣΙΑ»

Την ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου καταγράφει ο Χάρολντ Πίντερ στην Προδοσία, ένα από τα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, στήνοντας για τους ήρωές του ένα ευφυές παιχνίδι με τον χρόνο.

Ουσιαστικά ο θεατής έρχεται αντιμέτωπος με το παιχνίδι των σχέσεων, με τις κρυφές επιδιώξεις, τις σκόπιμες αποκρύψεις, τα μυστικά και τα ψέματα αλλά κυρίως με τις αντιφάσεις της ζωής .

Συντελεστές: Μετάφραση: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης/Σκηνοθεσία: Γιώργος Ζαμπουλάκης. Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Θάνος Βόβολης/ Σχεδιασμός ήχου: Θάνος Πολυμενέας – Λιοντήρης/Σχεδιασμός φωτισμών: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης. Διανομή: Έμμα: Aurora Marion– Ρόμπερτ: Μάνος Βαβαδάκης, Τζέρρυ: Παναγιώτης Γαβρέλας, Σερβιτόρος: Μάριος Μάνθος.

Το έργο θα παίζεται κάθε Τετάρτη στις 20:00, Πέμπτη- Παρασκευή -Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 20:00 έως και την Κυριακή 15 Ιανουαρίου.

Πληροφορίες-κρατήσεις στο τηλέφωνο του ταμείου: 2610273613 και στο Βιβλιοπωλείο Ροδόπουλος- Κορίνθου και Φιλοποίμενος, Πάτρα.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12 ευρώ – Κάθε Τετάρτη Λ. Βραδινή με γενική είσοδο 8 ευρώ. Ισχύει η πολιτική εισιτηρίων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας


Ροή ειδήσεων

Advertisement