Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Τι φέρνει η υποχρεωτική διασύνδεση των ταμειακών με τα POS

Δημοσιεύθηκε

στις

Το νέο μέτρο της υποχρεωτικής διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS είναι πια προ των πυλών. Μέσα στο 2023 (από την άνοιξη) η υποχρεωτική διασύνδεση μπαίνει στη ζωή όλων ως ένα μέτρο που θα δώσει τεράστιο χτύπημα στη φοροδιαφυγής

Κομβικής σημασίας είναι το 2023 για την φορολογική διοίκηση, αφού αναμένεται να υλοποιηθεί το στρατηγικής σημασίας έργο της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS, ενώ εκτιμάται ότι θα αποφασιστεί η υποχρεωτική εγκατάσταση των POS σχεδόν σε όλους του κλάδους ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων.

Ταυτόχρονα η ΑΑΔΕ προχώρησε στην έκδοση οδηγιών ώστε να τρέξουν ταχύτερα οι σχετικές διαδικασίες για την υλοποίηση του project. Παράλληλα θα πρέπει οι φορολογούμενοι να αποστέλλουν προς την ΑΑΔΕ και το myDATA τα φορολογικά στοιχεία που εκδίδουν σε πραγματικό χρόνο ή τουλάχιστον άμεσα.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι με την ολοκλήρωση του έργου δεν θα μπορεί κάποια επιχείρηση ή ελεύθερος επαγγελματίας να κάνει χρέωση σε κάποιον πελάτη μέσω POS αν δεν έχει προηγηθεί η έκδοση απόδειξης από την ταμειακή μηχανή.

Ροή ειδήσεων

Advertisement