Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Οικονομία

Αγορά εργασίας: Αναμένεται αύξηση προσλήψεων το α΄ 3μηνο

Δημοσιεύθηκε

στις

Αύξηση των προσλήψεων σχεδόν σε όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας, με αιχμή τα μεγάλα έργα σε υποδομές, τον σιδηρόδρομο, την καινοτομία, τα logistics, τις αναπλάσεις και τις επενδύσεις μεγάλων ξένων επιχειρήσεων, κατά κύριο λόγο στη Βόρεια Ελλάδα, αναμένουν οι Ελληνες εργοδότες για το πρώτο τρίμηνο του 2023. Οσο για το σύνολο της επικράτειας, ραγδαία αύξηση αναμένεται στον κλάδο της πληροφορικής.

Οι Ελληνες εργοδότες βλέπουν το κλίμα να αλλάζει με την έναρξη του νέου έτους, εκτιμώντας ότι οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης θα επιστρέψουν σε θετικό πρόσημο. Τα σημάδια που αποτυπώνει η Ερευνα Προοπτικών Απασχόλησης του ομίλου ManpowerGroup για το α΄ τρίμηνο του 2023 (Ιανουάριος – Μάρτιος) είναι ενθαρρυντικά, με τις συνολικές προοπτικές απασχόλησης (ΝΕΟ) να διαμορφώνονται στο 7%, αυξημένες κατά 9% έναντι του τελευταίου τριμήνου του 2022. Επιπλέον, το 28% των 520 Ελλήνων εργοδοτών που συμμετείχαν στην έρευνα δηλώνει ότι αναμένει αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων, το 46% δεν αναμένει κάποια αλλαγή, ενώ το 22% προβλέπει μείωση.

Να σημειωθεί πως ο όρος «συνολικές προοπτικές απασχόλησης» (ΝΕΟ) που χρησιμοποιείται στην έρευνα είναι το αποτέλεσμα της αφαίρεσης του ποσοστού των εργοδοτών που αναμένουν αύξηση στο ανθρώπινο δυναμικό τους από το ποσοστό των εργοδοτών που αναμένουν μείωση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το καθαρό υπόλοιπο (είτε θετικό είτε αρνητικό) των προοπτικών απασχόλησης.Αγορά εργασίας: Αναμένεται αύξηση προσλήψεων το α΄ 3μηνο-1

Ροή ειδήσεων

Advertisement