Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

“Μότσαρτ” και “Προδοσία” από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας: Θετική η ανταπόκριση του κοινού μέσα στις γιορτές

Published

on

Θετική ήταν η ανταπόκριση του κοινού στις δύο παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, “Μότσαρτ” και “Προδοσία”, κατά τη διάρκεια των εορτών, στο Δημοτικό Θέατρο “Απόλλων”. Για παράδειγμα την εβδομάδα που πέρασε την Τετάρτη το βράδυ και την Πέμπτη το απόγευμα με την αγορά ανοιχτή, η πλατεία και τα θεωρεία ήταν σχεδόν γεμάτα. Δεν είναι και μικρό πράγμα!
Ειδικά ο “Μότσαρτ” είναι μια εντυπωσιακή καινοτομία για τα τοπικά δεδομένα, καθότι μπαλέτο που απευθύνεται και σε μικρούς και σε (κατά τη γνώμη μας κυρίως) μεγάλους θεατές. Δεν έχουν συχνά οι Πατρινοί την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τέτοιου είδους θεάματα και το ότι υπήρχε ως επιλογή στην πολιτιστική ατζέντα ήταν σημαντικό.
Όσο για την “Προδοσία” (φωτο), ένα έργο ούτως ή άλλως σπουδαίο, καλή μετάφραση, ωραίες ερμηνείες, σαγηνευτική η παρουσία της Αουρόρα Μαριόν, μοντέρνα ατμόσφαιρα, σεβαστή η άποψη του σκηνοθέτη για παράλληλη χρήση κάμερας και προβολή σε videowall των εκφράσεων των πρωταγωνιστών, κάτι που όμως αποδείχθηκε λίγο διασπαστικό κατά τη θέαση.

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας “Γνώμη” (9/1/2023)

Ροή ειδήσεων

Advertisement