Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Αναβλήθηκε η δίκη για το τροχαίο με θύμα τον 57χρονο ποδηλάτη Δημήτρη Γραμματίκα

Δημοσιεύθηκε

στις

Στα Δικαστήρια Πατρών, 15 μήνες μετά τη θανατηφόρα παράσυρση, στην Ακτή Δυμαίων της Πάτρας, με θύμα τον 57χρονο Δημήτρη Γραμματίκα (συνταξιούχο τραπεζικό και πατέρα ενός ανήλικου κοριτσιού), ειχε προγραμματιστεί να εκδικαστεί, σήμερα, η υπόθεση.
Ωστόσο, λόγω κωλύματος του δικηγόρου του κατηγορούμενου η δίκη αναβλήθηκε για τις 8 Μαΐου του 2023 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών.

Στο εδώλιο, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, θα καθίσει 24χρονος οδηγός αυτοκινήτου, που τραυμάτισε θανάσιμα τον άτυχο ποδηλάτη. Ο κατηγορούμενος σήμερα δεν εμφανίστηκε στο Δικαστήριο.
Από την άλλη πλευρά η οικογένεια του θύματος ήταν σύσσωμη παρουσία στο Δικαστικό Μέγαρο και περιμένει να γίνει το Δικαστήριο ως μια ηθική δικαίωση για τον άδικο χαμό του αγαπημένου τους προσώπου.

Υπενθυμίζουμε ότι Ο Δημήτρης Γραμματίκας ήταν γνωστός στην τοπική κοινωνία, τόσο από την επαγγελματική του ιδιότητα, ως τραπεζικός υπάλληλος, όσο και από την πολιτική του διαδρομή, καθώς σε νεαρή ηλικία είχε διατελέσει πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας.

Το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε βραδινές ώρες της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, όταν ο Δημήτρης Γραμματίκας, κινούμενος με το ποδήλατό του στη δεξιά πλευρά του παραλιακού δρόμου με κατεύθυνση την Πάτρα, παρασύρθηκε από το διερχόμενο ΙΧ.

Ο άνδρας, σύμφωνα με μαρτυρίες, εκσφενδονίστηκε και σφηνώθηκε κάτω από σταθμευμένο όχημα, στο οποίο εν συνεχεία προσέκρουσε το αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 24χρονος, που σύμφωνα με τα όσα φέρεται να ισχυρίστηκε κατόπιν στους αστυνομικούς της Τροχαίας Πατρών, έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και εξετράπη της πορείας του, παρασύροντας τον προπορευόμενο ποδηλάτη, στην προσπάθειά του να αποφύγει γυναίκα, που εκείνη την ώρα διέσχιζε την οδό. Για τον απεγκλωβισμό του στήθηκε επιχείρηση από τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.


Ροή ειδήσεων

Advertisement