Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Μπισκότα «αστέρια» με επικάλυψη σοκολάτας      

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (Για 25- 30 κομμάτια περίπου)

250 γρ. βούτυρο λιωμένο

4 κρόκους αυγών

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα αλεσμένα σε πούδρα

2 κουτ. σούπας Κορν Φλάουρ

4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

1 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ

Για την επικάλυψη σοκολάτας:

125 γρ. Κουβερτούρα 54% κακάο, σε κομμάτια

50 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Ανακατεύετε στο μίξερ με τους γάντζους όλα τα υλικά των μπισκότων, μέχρι να έχετε μια λεία και ομοιογενή ζύμη. Την πλάθετε σε μπάλα, τη σκεπάζετε με μεμβράνη και την αφήνετε για 30 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Ύστερα την ανοίγετε με τον πλάστη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε φύλλο πάχους 0,5εκ. Κόβετε το φύλλο με κουπ πατ σε σχήμα αστεριών, τα μεταφέρετε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς. Αδειάζετε τη θρυμματισμένη κουβερτούρα 54% κακάο σε μπολ και τη λιώνετε σε μπεν μαρί. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί. Αποσύρετε το μπολ από το μπεν μαρί και το αφήνετε λίγο στην άκρη να κρυώσει. Γεμίζετε το κορνέ με τη σοκολάτα και καλύπτετε την επιφάνεια των μπισκότων. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κουτάλα με στόμιο.


Ροή ειδήσεων

Advertisement