Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Άνοιγμα με το 95% των μαθητών παρόντων στα σχολεία παρά …τη γρίπη

Δημοσιεύθηκε

στις

Με ιδιαίτερα καλή εικόνα ξεκίνησαν χθες Δευτέρα 9/01/2023 τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Δυτική Ελλάδα. Οι απουσίες κυμάνθηκαν στα συνηθισμένα ποσοστά και δεν ξεπέρασαν το 5 -7% που καταγράφεται σχεδόν καθημερινά.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είχε ζητήσει χθες από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, όλης της χώρας την πλήρη καταγραφή όλων των απουσιών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι ιώσεις της εποχής έχουν εξαπλωθεί και σε ποιο βαθμό στη μαθητική κοινότητα.

Η καταγραφή αυτή κρίθηκε απαραίτητη μετά τις εκτιμήσεις που είχαν κάνει μέλη της επιστημονικής κοινότητας εκφράζοντας την άποψη ότι έπρεπε να καθυστερήσει το άνοιγμα των σχολικών μονάδων κατά μία εβδομάδα.

«Η εικόνα που καταγράψαμε χθες σχετικά με τις απουσίες των μαθητών δεν διαφέρει από αυτή που είχαμε πάντα» μας είπε ο περιφερειακός διευθυντής της Εκπαίδευσης, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.Οπως πρόσθεσε ο ίδιος «η εικόνα που είχαμε χθες δεν μας κάνει να ανησυχούμε. Από κει και πέρα, θα παρακολουθούμε την κατάσταση και σε συνεργασία πάντα με το υπουργείο θα λαμβάνουμε τα μέτρα που πρέπει».

Φυσιολογική χαρακτήρισε την κατάσταση και η διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ευγενία Πιερρή. «Σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του νομού μας η επιστροφή στα θρανία έγινε κανονικά για την πλειοψηφία των μαθητών μας. Οι απουσίες ήταν ελάχιστες και δεν διαφέρουν αριθμητικά από αυτές που καταγράφουμε σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς».

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement