Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ – ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Συνεχίζεται η μάχη με τα φάρμακα

Δημοσιεύθηκε

στις

Γίνεται παρέλαση για τα ντεπόν. Κινδυνεύουμε να ξεμείνουμε και να μην μπορούμε να καλύψουμε τον πολίτη που το έχει ανάγκη. Κι αυτό οφείλεται σε λάθος μηνύματα που έχουν περάσει στον κόσμο».

Η επισήμανση του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας, Ανδρέα Σοφιανόπουλου, περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στα φαρμακεία, τα ράφια των οποίων εξακολουθούν να παραμένουν άδεια.

«Η κατάσταση θέλει πολύ καιρό να αλλάξει» εκτιμά ο κ. Σοφιανόπουλος και εξηγεί: «Εχουμε μέλλον μπροστά μας. Με τα μέτρα που πάρθηκαν δεν λύνεται το πρόβλημα καθώς είναι καθαρά συστηματικό και πολιτικό. Σας αναφέρω χαρακτηριστικά το εξής παράδειγμα: Το κολλύριο Tobrex στη χώρα μας κοστίζει 3,40, στη Γερμανία 18, στην Ιταλία 11,50 και στην Αμερική η μισή ποσότητα έχει 98 δολάρια. Αυτή τη στιγμή εμείς δεν βρίσκουμε κολλύριο για να εξυπηρετήσουμε ένα γλαύκωμα. Αυτό συμβαίνει με όλα τα φάρμακα. Αν δεν αλλάξει η πολιτική θα είμαστε συνεχώς μπροστά στο ίδιο πρόβλημα».

Μάλιστα ο κ. Σοφιανόπουλος ανέφερε ότι «η Γερμανία πριμοδοτεί με 7% τους φαρμακοποιούς να παίρνουν φάρμακα από χώρες με φθηνό τιμολόγιο. Πριν από μερικές ημέρες το ανέβασε στο 13%. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό θα αυξήσει τις εξαγωγές από τη χώρα μας. Επομένως δεν βλέπω άμεση βελτίωση».

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement