Connect with us

Ελλάδα

Ελλείψεις στις ΜΕΘ Παίδων στην Περιφέρεια – Στην Αττική μεταφέρονται παιδιά που χρειάζονται εντατική

Published

on

Στην Αττική μεταφέρονται παιδιά που χρήζουν διασωλήνωσης, καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες σε ΜΕΘ της Περιφέρειας. Η έξαρση των ιώσεων προβληματίζει γονείς και εκπαιδευτικούς και έχει σημάνει «συναγερμό» για την επάρκεια των παιδιατρικών κλινών ΜΕΘ στην Περιφέρεια.

Η χώρα μας διαθέτει συνολικά 55 κλίνες ΜΕΘ για παιδιά, εκ των οποίων οι 23 είναι στην επαρχία και, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, είναι όλες γεμάτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο «Αγλαΐα Κυριακού» μεταφέρθηκε διασωληνωμένο από τη Δράμα ένα δίχρονο παιδί που νοσεί από RSV. Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται και μια 11χρονη με κορονοϊό που μεταφέρθηκε από τα Ιωάννινα.

Σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα υπάρχουν, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, μόλις 10 κλίνες ΜΕΘ για παιδιά και αυτή τη στιγμή είναι γεμάτες. Το ίδιο και στο Ηράκλειο της Κρήτης που διαθέτει έξι, αλλά και στο Πανεπιστημιακό στο Ρίο που έχει 7 κλίνες ΜΕΘ. Όσα παιδιά χρειάζονται διασωλήνωση τις τελευταίες ημέρες μεταφέρονται στα τρία παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής αλλά και στο νοσοκομείο «Αττικόν» που έχει παιδιατρική μονάδα.

Στο μεταξύ ανήσυχοι είναι οι γονείς μετά την επαναλειτουργία των σχολείων. Οι περισσότεροι λένε ότι τα στέλνουν με μάσκες καθώς η έξαρση των αναπνευστικών λοιμώξεων προκαλεί φόβο, ενώ αρκετοί γονείς δεν τα έστειλαν καθόλου στο σχολείο μετά τις γιορτές.

Η ανησυχία μεγαλώνει λόγω και της έλλειψης φαρμάκων που παρατηρείται.

Ροή ειδήσεων

Advertisement