Connect with us

Μαγειρική

Κοτόσουπα με ρύζι αυγολέμονο          

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 βιολογικό κοτόπουλο 1,5-1,6 κιλά

1 δαφνόφυλλο

2 γαρίφαλα (μοσχοκάρφι)

4-5 κοτσάνια μαϊντανό

200 γρ. ρύζι

1 κομμάτι πράσο (το λευκό μέρος)

1 κλαδάκι σέλινο

1 ξερό κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 κλαδάκι λεμονοθύμαρο

1 πρέζα κόκκους μαύρο πιπέρι

λίγο ανθό αλατιού

Για το αυγολέμονο

1 κουτ. σούπας αλεύρι

1/2 κουτ. γλυκού μουστάρδα

3 αυγά

2 λεμόνια, τον χυμό

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το κοτόπουλο με κρύο νερό να βράσει μαζί με το πράσο, το σέλινο και το κρεμμύδι. Μόλις πάρει βράση, το ξαφρίζετε και προσθέτετε το δαφνόφυλλο, τα γαρίφαλα, τα κοτσάνια μαϊντανού και τους κόκκους πιπεριού. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε. Μόλις βράσει το κοτόπουλο, ύστερα από περίπου 50΄, το αφαιρείτε από τον ζωμό του. Το αφήνετε να κρυώσει για περίπου 5΄ ώστε να μπορέσετε να το ξεκοκαλίσετε και να το κόψετε σε μικρούς κύβους. Σουρώνετε τον ζωμό και τον βάζετε στη φωτιά να πάρει βράση. Μόλις πάρει βράση, προσθέτετε το ρύζι και μετά από 5΄ που θα αρχίσει να φουσκώνει προσθέτετε το κοτόπουλο. Βάζετε αλάτι και δοκιμάζετε τη γεύση. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε τη σούπα να ηρεμήσει. Βάζετε τα αυγά, το αλεύρι και τη μουστάρδα σε ένα μπολ. Χτυπάτε με τον αυγοδάρτη για να γίνει μια λεία κρέμα. Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και χτυπώντας δυνατά βάζετε ζωμό από τη σούπα μέχρι να πάρει αρκετό ζουμί και να αφρατέψει.

Ροή ειδήσεων

Advertisement