Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εφθασε στην Ευελπίδων η Πισπιρίγκου

Published

on

Συνεχίζεται σήμερα (11.01.2023) η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της με τον Μάνο Δασκαλάκη, Τζωρτζίνας. Η 34χρονη μητέρα από την Πάτρα, έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις σήμερα και για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της.

 

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, έφτασε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, των δύο μικρότερων παιδιών που είχε με τον Μάνο Δασκαλάκη.

 

Συγκεκριμένα, η κατηγορία για την οποία θα λογοδοτήσει σήμερα στην Ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου αφορά το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή. Η δικογραφία περιλαμβάνει τον θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας στις 13 Απριλίου 2019 στο Νοσοκομείο Αγλαϊα Κυριακού, όπου το κοριτσάκι είχε κάνει επιτυχή θεραπεία για «λεμφαδενίτιδα τραχήλου δεξιάς γνάθου» και θα έπαιρνε εξιτήριο άμεσα και τον θάνατο της έξι μηνών Ίριδας στις 21 Μαρτίου 2021 στο δωμάτιο που κοιμόταν με την μεγάλη της αδελφή, Τζωρτζίνα.

 

Σύμφωνα με τον συνήγορο της 34χρονης, Αλέξη Κούγια, η εντολέας του, μετά από τρεις προθεσμίες που έχει λάβει, σήμερα θα απολογηθεί στην δικαστική λειτουργό, στην οποία θα προσκομίσει απολογητικό υπόμνημα 120 σελίδων.

 

Σημαντική η σημερινή ημέρα

Η σημερινή διαδικασία θεωρείται κρίσιμη για την συνολική εξέλιξη της ποινικής εμπλοκής της Ρούλας Πισπιρίγκου, με τον συνήγορο της να έχει δηλώσει πριν λίγο καιρό, πως αναμένει ή επιδιώκει με την παράθεση πληθώρας επιστημονικών δεδομένων, ότι η εντολέας του δεν θα κριθεί προφυλακιστέα για αυτήν την δικογραφία.

 

Σε κάθε περίπτωση, η ποινική πορεία συγκεκριμένης δικογραφίας φαίνεται πως δεν θα αφήσει ανεπηρέαστη την εξελισσόμενη, πλέον, δίκη για την Τζωρτζίνα.

 

Αν με το πέρας της ανάκρισης, που από σήμερα μετά την απολογία της 34χρονης μετρά αντίστροφα για την ολοκλήρωση της, το Συμβούλιο που θα κρίνει την υπόθεση διατάξει την παραπομπή της 34χρονης και για τα δύο μικρότερα παιδιά της, πρόθεση της υπεράσπισης της είναι να αιτηθεί να συνενωθούν οι δύο δικογραφίες, ώστε η Ρούλα Πισπιρίγκου να δικαστεί σε μία δίκη για όλες τις βαριές εγκληματικές ενέργειες κατά των παιδιών της, που της αποδίδονται.

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement