Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Μανιταρόσουπα με Μετσοβόνε

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

400γρ. μανιτάρια φρέσκα, σε λεπτές φέτες

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας βούτυρο

5 φρέσκα κρεμμυδάκια καθαρισμένα, ψιλοκομμένα

3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών

3 φλιτζάνια γάλα

130γρ. καπνιστό τυρί Μετσοβόνε, σε μικρούς κύβους

½ κουτ. γλυκού θυμάρι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια στο λάδι και το βούτυρο μέχρι να μαραθούν και προσθέτετε τα μανιτάρια. Σοτάρετε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για 7 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να απορροφήσουν τα υγρά τους. Προσθέτετε το αλεύρι, χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε για 2 λεπτά. Προσθέτετε τον ζωμό και το γάλα και σιγοβράζετε για 30 λεπτά, μέχρι να γίνει μια μέτρια πηχτή σούπα. Ρίχνετε τους κύβους τυριού και, ενώ σιγοβράζει η σούπα, ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί. Προσοχή! Το τυρί δεν πρέπει να λιώσει τελείως. Σερβίρετε τη σούπα αμέσως και τη συνοδεύετε με κρίθινα ή σταρένια παξιμάδια.


Ροή ειδήσεων

Advertisement