Μαγειρική
Μανιταρόσουπα με Μετσοβόνε
Δημοσιεύθηκε
1 έτος πρνστις
Υλικά (για 4 άτομα)
400γρ. μανιτάρια φρέσκα, σε λεπτές φέτες
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας βούτυρο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια καθαρισμένα, ψιλοκομμένα
3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
3 φλιτζάνια γάλα
130γρ. καπνιστό τυρί Μετσοβόνε, σε μικρούς κύβους
½ κουτ. γλυκού θυμάρι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια στο λάδι και το βούτυρο μέχρι να μαραθούν και προσθέτετε τα μανιτάρια. Σοτάρετε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για 7 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να απορροφήσουν τα υγρά τους. Προσθέτετε το αλεύρι, χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε για 2 λεπτά. Προσθέτετε τον ζωμό και το γάλα και σιγοβράζετε για 30 λεπτά, μέχρι να γίνει μια μέτρια πηχτή σούπα. Ρίχνετε τους κύβους τυριού και, ενώ σιγοβράζει η σούπα, ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί. Προσοχή! Το τυρί δεν πρέπει να λιώσει τελείως. Σερβίρετε τη σούπα αμέσως και τη συνοδεύετε με κρίθινα ή σταρένια παξιμάδια.