Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Δώρα ζωής από τον Δημήτρη – Η καρδιά του μεταφέρθηκε στο Ωνάσειο, το ήπαρ στο Ιπποκράτειο, ενώ νεφροί και κερατοειδείς στην Αθήνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια ακόμα γέφυρα ζωής στήθηκε από νωρίς το πρωί από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Ο 22χρονος Δημήτρης Σκόνδρας «φεύγοντας» προσέφερε δώρα ζωής σε ασθενείς που τα είχαν μεγάλη ανάγκη. Η καρδιά του Δημήτρη θα χτυπά σε 36χρονο με μηχανική υποστήριξη στο Ωνάσειο, το ήπαρ θα δώσει λύτρωση σε ασθενή στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι κερατοειδείς και οι νεφροί θα μεταμοσχευθούν σε ασθενείς σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Η δωρεά οργάνων ήταν επιθυμία της οικογένειας του άτυχου παλικαριού Δημήτρη Σκόνδρα, ο οποίος υπέστη ξαφνικά εγκεφαλική αιμορραγία το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου και παρά την σκληρή μάχη που έδωσε δεν κατάφερε να βγει νικητής.

Όμως, αποδείχθηκε ήρωας γιατί τα όργανά του θα σώσουν άλλες ζωές συνανθρώπων μας στην Ελλάδα. Οι γονείς του Αντώνης και Μάγδα και ο αδελφός του Ανδρέας πήραν την γενναία απόφαση μέσα στο απόλυτο πένθος τους για την τόσο πρόωρη απώλεια του αγαπημένου τους Δημήτρη, να δωρίσουν τα όργανα του γιου τους και να χαρίζουν ζωές σε άλλους συνανθρώπους μας. Με σθένος ψυχής από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και παρακολουθούσαν την όλη διαδικασία που ολοκληρώνεται αυτήν την ώρα.
Στο πλευρό της τραγικής οικογένειας που απέδειξε μεγαλοψυχία βρέθηκαν τόσο ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης όσο και ο διοικητής του ΠΓΝΠ «Παναγία η Βοήθεια» Δημήτρης Μπάκος, οι οποίοι τους εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για την απώλεια και παράλληλα τους ευχαρίστησαν για την ανυπέρβλητη προσφορά αγάπης που έκαναν. Όλη η τοπική κοινωνία έχει συγκλονιστεί από την απώλεια του παλικαριού μιας γνωστής και αγαπητής οικογένειας της Πάτρας, ανθρώπων που με ήθος και αρχές πορεύονται στην ζωή τους μέσα από την επαγγελματική τους δραστηριότητα και την κοινωνική τους καταξίωση.

Το gnomip.gr εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του 22χρονου παλικαριού για την τεράστια απώλεια.

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement