Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ερασιτεχνικό

Σήμερα η εξόδιος ακολουθία του “Λάρα”-Τι δήλωσαν στην “Γ” άνθρωποι του ποδοσφαίρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής (15:00) η εξόδιος ακολουθία του Γιάννη Ζαφειρόπουλου
Το πατραϊκό ποδόσφαιρο από χθες θρηνεί την απώλεια ενός σπουδαίου επιθετικού που αγωνίστηκε στη Θύελλα Πατρών. Ο λόγος για τον 83χρονο Γιάννη Ζαφειρόπουλο ή «Λάρα», γεννημένο το 1940, που έφυγε χθες από τη ζωή.
Ο «Λάρας» για την εποχή του ήταν ο φόβος και ο τρόμος των αντίπαλων ομάδων. Για τρία συναπτά έτη ήταν ο σκόρερ του παλιού πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής κατηγορίας, καθώς στο «διάβα» του φορώντας τη φανέλα της Θύελλας Πατρών, «σκότωνε» τους αντίπαλους γκολκίπερ.
ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ
Ο εκλιπών δεν έπαιξε -μόνο στην αγαπημένη του ομάδα- αλλά αγωνίστηκε τόσο στην Παναχαϊκή, όσο και στον ιστορικό σύλλογο του ΑΠΣ Πάτραι για τρία χρόνια κι έβαλε το προσωπικό του συμφέρον σε δεύτερη μοίρα, προκειμένου να αγωνιστεί εκ νέου με τα χρώματα της Θύελλας Πατρών. Ήταν ο πρωτεργάτης μαζί με τον αείμνηστο Φώτη Αραβαντινό, αλλά και τον πρόεδρο Τάκη Θανόπουλο που οραματίστηκαν το μέλλον αυτής της ομάδας, για να συνεχίσει να ζει έως και σήμερα.
Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥΣ
Ωστόσο ο σύλλογος Παλαίμαχων Πάτρας σε ανάρτησή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε: «Έφυγε ο κανονιέρης της Β’ Εθνικής της ιστορικής Θύελλας Πατρών. Λαράκι, καλό ταξίδι καλό Παράδεισο, ήσουν για όλους υπόδειγμα ποδοσφαιριστή, αγάπησες τη Θύελλα όσο κάνεις άλλος. Θερμά συλλυπητήρια σε όλους γιατί ήσουν φίλος, αδελφός, πατέρας και κορυφαίος Κανονιέρης. Έπαιξες με τρεις γενιές ποδοσφαιριστών συμπαίκτης. Μεγάλη η θλίψη στην ποδοσφαιρική οικογένεια όλης της Πάτρας. Σ’ αγαπήσαμε πολύ, Γιάννη. Ελαφρύ το χώμα. Ήσουν η σημαία της Θύελλας, Γιάννη Ζαφειρόπουλε. Αθάνατος».
ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ
Ο εκλιπών με την σύζυγό του Κωνσταντίνα είχε τρία παιδιά, την Μίνα, την Θεοδώρα και τον Πέτρο κι ευτύχησε να δει και δύο εγγονές. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 15:00 από τον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής και η ταφή του θα γίνει στο Β΄ Δημοτικό Νεκροταφείο Λεύκας.

 Δ. ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιπρόεδρος Θύελλας Πατρών):

«Ήταν η ιστορία μας»


Ο αντιπρόεδρος της Θύελλας Πατρών Δημήτρης Θανόπουλος, φανερά συγκινημένος από τον θάνατο του Γιάννη Ζαφειρόπουλου, μιλώντας στη «Γ», είπε: «Ήταν η ιστορία του συλλόγου μας, ήταν τα πάντα όλα. Ήταν ο άνθρωπος που θα φρόντιζε τον σύλλογο από τους μικρούς έως και την ανδρική ομάδα. Όπως μου έχουν διηγηθεί οι παλαιότεροι, έβαλε κάτω το προσωπικό του συμφέρον για τη Θύελλα. Θα μπορούσε όταν ήταν ποδοσφαιριστής να γίνει επαγγελματίας, αλλά δεν το έκανε, ήθελε να επιστρέψει ξανά στην ομάδα και το έπραξε. Θα τον θυμόμαστε όλοι με πολλή αγάπη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

 Τ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ (πρόεδρος του Συλλόγου Παλαίμαχων Πάτρας):

«Ήταν ο συμβουλάτοράς μας»


Ο πρόεδρος του Συλλόγου Παλαίμαχων Πάτρας, Τάκης Λαμπρόπουλος, μιλώντας στη «Γ» για τον φίλο και συμπαίκτη του, ανέφερε: «Ο Γιάννης για εμάς τους νεότερους ποδοσφαιριστές εκείνης της εποχής ήταν ο συμβουλάτοράς μας, ήταν ο αδελφός μας, ο φίλος μας και παράλληλα ο προπονητής μας μέσα στον αγωνιστικό χώρο, καθώς μας καθοδηγούσε, μιας και ήταν στη δύση της καριέρας του. Μάθαμε όλοι αρκετά από την παρουσία του στη Θύελλα Πατρών, αλλά και σε αυτή του ΑΠΣ Πάτραι. Θα μας λείψει, αλλά θα τον έχουμε μέσα στις καρδιές μας». Και κατέληξε θυμούμενος περιστατικό με τον εκλιπόντα: «Η Θύελλα έπαιζε την περίοδο του ’65 αγώνα με την Παναχαϊκή, οι παίκτες έχασαν το αστικό λεωφορείο. Δεν πτοήθηκαν όμως, πήγαν με τα πόδια στην Αγυιά, έπαιξαν με την Παναχαϊκή με το γκολ να το έχει βάλει ο «Λάρας» και γύρισαν με τα πόδια στα Προσφυγικά, έχοντας τον σκόρερ στους ώμους».

 Ν. ΛΑΤΤΑΣ (Παλαίμαχος παίκτης Θύελλας Πατρών):

«Μεγάλη φυσιογνωμία»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Θύελλας Πατρών Νίκος Λάττας τόνισε: «Ήταν μεγάλη φυσιογνωμία και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους Λεγάτο και Δαβουρλή. Ήταν επίσης μεγάλος γκολτζής, πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Εμένα ως μικρότερο με πρόσεχε πάρα πολύ. Θυμάμαι σε κάποια ταξίδια που κάναμε με τη Θύελλα εκτός μας έπαιζε καραγκιόζη για να διασκεδάσουμε. Ας είναι ελαφρύ το χώμα του, δεν θα τον ξεχάσω ποτέ».

Τ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού):

«Φόβος και τρόμος των αντιπάλων»

Μετά το άγγελμα του θανάτου του Γιάννη Ζαφειρόπουλου, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος, ο «Λάρας» όπως τον λέγαμε, ήταν ένας από τους πιο εμβληματικούς ποδοσφαιριστές που αναδείχτηκαν στους τσίγκους των Προσφυγικών, γήπεδο με την ιστορία του οποίου δέθηκε άρρηκτα φορώντας τη φανέλα της αγαπημένης του Θύελλας, που δεν εγκατέλειψε ποτέ. Ήταν ένας από τους πιο χαρισματικούς γκολτζήδες, που ανέδειξε το πατραϊκό ποδόσφαιρο, κυριολεκτικά φόβος και τρόμος των αντιπάλων του. Εκφράζω τη βαθιά λύπη μου για τον θάνατο του και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στη Θύελλα».

Η. ΛΟΓΑΡΑΣ (πρόεδρος του συνδέσμου προπονητών Αχαΐας):

«Έχασα έναν πολύ καλό φίλο»


Ο πρόεδρος του συνδέσμου προπονητών Αχαΐας, Ηλίας Λογαράς, συγκλονισμένος από τον χαμό του παλιού του συμπαίκτη και φίλου του, μιλώντας στη «Γ», δήλωσε: «Η απώλειά του με έχει καταρρακώσει. Έφυγε η ζωντανή ιστορία της Θύελλας Πατρών, θα τον θυμάμαι πάντα, καθώς είχα ως προπονητής και τον γιο του Πέτρο στην Μικτή Πατρών. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του».


Ροή ειδήσεων

Advertisement