Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος-Φωτογραφικό υλικό από τις επισκέψεις του στην Πάτρα

Published

on

Tη διετία 1966-1967 ο τότε Βασιλέας Κωνσταντίνος, πραγματοποίησε δυο επισκέψεις στην Πάτρα.
Στις 30 Νοεμβρίου 1966, συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου, Αποστόλου Ανδρέου.

Έφτασε στο αεροδρόμιο Αράξου, όπου τον υποδέχονται ο Πρωθυπουργός Στέφανος Στεφανόπουλος, ο Υπουργός Υγιεινής Αθανάσιος Γιαννόπουλος, ο Αυλάρχης Θεοδόσιος Παπαθανασιάδης και άλλοι επίσημοι.
Αμέσως μετά την αποβίβασή του, επιθεωρεί άγημα ανδρών της Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας, το οποίο αποδίδει τιμές.

Ο Κωνσταντίνος προσέρχεται στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, όπου τυγχάνει θερμής υποδοχής από το συγκεντρωμένο πλήθος.
Εισερχόμενος στον ναό, ασπάζεται το ιερό Ευαγγέλιο, το οποίο κρατά ο τότε Μητροπολίτης Πατρών Κωνσταντίνος.
Ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος ανταλλάσσει χειραψία με τον Π. Κανελλόπουλο και ασπάζεται την κάρα του Αγίου Ανδρέα.
Στη συνέχεια, ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο Στ. Στεφανόπουλος, ο Π. Κανελλόπουλος, ο Α. Γιαννόπουλος, ο Υπουργός άνευ Χαρτοφυλακίου Αναστάσιος Δρούλιας, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτριος Παπαδημητρίου, ο Θ. Παπαθανασιάδης, άλλοι επίσημοι και πλήθος πιστών παρακολουθούν τη δοξολογία, στην οποία χοροστατεί ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος.
Μετά την ολοκλήρωση της δοξολογίας, ακολουθεί η λιτάνευση της κάρας και της εικόνας του Αγίου Ανδρέα στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, η οποία διακόπτεται εξαιτίας καταρρακτώδους βροχής.

16.6.1967: Στην πλατεία Γεωργίου
Η δεύτερη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουνίου 1967 και το βασιλικό ζεύγος (Κων)νος και Άννα Μαρία), φτάνουν στην πλατεία Γεωργίου, όπου τους υποδέχονται η τοπική θρησκευτική ηγεσία, η πολιτική ηγεσία και χιλιάδες πολίτες.
Μάλιστα την ημέρα εκείνη στους δρόμους της Πάτρας, είχαν, με σχετικές αποφάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, «εκδράμει» και όλα, σχεδόν, τα σχολικά συγκροτήματα της Πάτρας, για να υποδεχτούν τους «υψηλούς επισκέπτες». Ο Κωνσταντίνος και η Άννα Μαρία ανέβηκαν στον εξώστη του Δημοτικού Θεάτρου και χαιρέτισαν τα πλήθη αποθεούμενοι.

Από τη συγκεκριμένη επίσκεψη υπάρχει ένα έγχρωμο φιλμ- ντοκουμέντο, του Ανδρέα Αντωνόπουλου, στο You Tube.

Ροή ειδήσεων

Advertisement