Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Υγεία

Οργασμός: Είναι η καλύτερη μέθοδος αντιγήρανσης;

Δημοσιεύθηκε

στις

O οργασμός προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην υγεία, αναφέρουν οι επιστήμονες, καθώς είναι μία εμπειρία ολόκληρου του σώματος και του νου. «Οι συχνοί οργασμοί αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος και του οξυγόνου στα κύτταρα, διορθώνοντας οποιαδήποτε φθορά. Ρυθμίζει την έκκριση της κορτιζόλης, που είναι η ορμόνη του άγχους αλλά και της ωκυτοκίνης, που είναι ο λόγος που νιώθεις τόση ευφορία μετά τον οργασμό. Επίσης, μειώνει και τα σπυράκια που εμφανίζονται κάθε μήνα στο δέρμα μας, λίγο πριν την περίοδο», εξηγεί στο healthline.com, η δερματολόγος Δρ Macrene Alexiades.

Όπως αναφέρει, η Alexiades, οι οργασμοί κρατούν μακριά τα δερματικά ξεσπάσματα (σπυράκια). Συγκεκριμένα, δεδομένου ότι οι οργασμοί απελευθερώνουν ωκυτοκίνη (μια ορμόνη που συνοδεύει την ευχαρίστηση) και μειώνουν την κορτιζόλη (που σηματοδοτεί το άγχος), είναι λιγότερο πιθανό να ξεσπάσουν ή να εμφανιστούν εξανθήματα εάν απολαμβάνετε τακτικούς οργασμούς με την πάροδο του χρόνου, καθώς οι οργασμοί δίνουν ένα λαμπερό ξέπλυμα αυξάνοντας τη ροή του αίματος και του οξυγόνου στο πρόσωπό σας.

Τέλος στα δερματικά προβλήματα

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις διαπιστώσει τις συνέπειες του άγχους και στην επιδερμίδα σου. Τα εκζέματα, η ακμή και τα διάσπαρτα σπυράκια μπορούν να συμβούν σε όλες μας και η μόνη εξήγηση είναι το άγχος. Ακόμα όμως κι αν δεν αντιμετωπίζεις τέτοιου είδους θέματα, θα έχεις ήδη δει τις πρώτες σου ρυτίδες, πράγμα αναπόφευκτο. Οι συχνοί οργασμοί όμως αυξάνουν την παραγωγή των οιστρογόνων και εκείνα με τη σειρά τους επιβραδύνουν το γήρας.

Επιπλέον, η αυξημένη ροή αίματος στο δέρμα βελτιώνει τον σχηματισμό κολλαγόνου.

Οι ενδορφίνες και η ισορροπία των ορμονών βελτιώνουν τις δερματικές παθήσεις, ειδικά την ακμή, αυξάνοντας τη ροή του αίματος.

Οι οργασμοί παράγουν πολλές ορμόνες, ιδιαίτερα ωκυτοκίνη, ντοπαμίνη και σεροτονίνη, οι οποίες προάγουν τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Μελέτες δείχνουν ότι οι οργασμοί αυξάνουν την ποσότητα των οιστρογόνων στο σώμα σας.

Οργασμός και δέρμα που δεν γερνά

Μετά τα 25, η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται σταδιακά και χρειάζεται ένα έξτρα boost. Εκτός από τη χρήση των σωστών καλλυντικών, βάλε στο πρόγραμμα και τους οργασμούς, διότι αυξάνουν το κολλαγόνο, και μάλιστα αποδεδειγμένα. Η υγιής σεξουαλική ζωή δεν σου εγγυάται μόνο σωματική απόλαυση. Σε φέρνει πιο κοντά με τον σύντροφό σου, μειώνει κατά πολύ το άγχος, ενισχύει το ανοσοποιητικό, σε βοηθά να κοιμηθείς καλύτερα και σου χαρίζει νέο δέρμα για πάντα.

Διαβάστε επίσης 

Ροή ειδήσεων

Advertisement