Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ: Βάζουν ασθενείς με κόβιντ σε θαλάμους καρκινοπαθών

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο νοσοκομείο του Ρίου, σύμφωνα με καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ασθενείς με βαριές παθήσεις φιλοξενούνται σε θαλάμους ομού μετ’ ασθενών με covid 19. Μία τακτική που δυστυχώς δεν είναι καινούργια σε αρκετά νοσηλευτικά ιδρύματα.

Σε κλινική ανοσοκατεσταλμένων μάλιστα, όπως καταγγέλει η Ν.Μ. (τα πλήρη στοιχεία στη διάθεση της εφημερίδας), υπάρχουν τρεις νοσηλεύτριες σε βάρδια, η μία για τα περιστατικά κορωνοϊού και οι άλλες δύο για τους περίπου 20 ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς.

Μέχρι την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου υπήρχαν 6 ασθενείς με κόβιντ στην κλινική, ωστόσο η μεταφορά τους σε συγκεκριμένο θάλαμο, προκάλεσε την οργή των συγγενών άλλων ασθενών, οι οποίοι αγωνιούν για την πορεία της υγείας των δικών τους ανθρώπων.

Να θυμίσουμε ότι προ μηνός, στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας» είχαμε ανάλογη περίπτωση με κρούσματα τα οποία φιλοξενήθηκαν σε κλινική, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την διασπορά του ιού. Συγγενείς των ασθενών και τότε, αγανακτισμένοι, έκαναν φασαρία στο νοσοκομείο, ενώ όπως μας είχε πει ο κ. Φίλιππος Μ., ο οποίος είχε νοσηλευομένη τη μητέρα του, βρήκε τους υπευθύνους της Κλινικής και τους κατηγόρησε για ό, τι συνέβη, καθώς δε γνώριζε αν η μητέρα του μπορεί να ασθενεί με κορωνοϊό.

 

ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ

Στις Κλινικές covid νοσηλεύονται αποκλειστικά ασθενείς με τεκμηριωμένη εργαστηριακά λοίμωξη από SARS-CoV-2 και συμπτώματα ή/και εργαστηριακά ευρήματα συμβατά με covid -19, οι οποίοι χρήζουν νοσηλείας και ειδικής θεραπείας.

Ασθενείς που νοσηλεύονται ή πρόκειται να νοσηλευτούν σε μη covid κλινικές του νοσοκομείου και οι οποίοι σε προγραμματισμένο ή τυχαίο εργαστηριακό έλεγχο βρεθούν θετικοί για τον ιό SARS-CoV-2 , εκτιμώνται κλινικά και εργαστηριακά από Ειδικό Ιατρό, για να διαπιστωθεί εάν έχουν αναπτύξει νόσο covid-19 και εάν χρήζουν ειδικής θεραπείας. Σε περίπτωση που κριθεί ότι ο ασθενής έχει αναπτύξει νόσο covid-19 που χρήζει ειδικής θεραπείας μεταφέρεται στην κλινική covid του νοσοκομείου για νοσηλεία (εφ’ όσον πρόκειται να εισαχθεί) ή για συνέχιση της νοσηλείας του (εάν νοσηλεύεται ήδη). Εάν δεν υπάρχει Κλινική covid στο νοσοκομείο τότε με σύμφωνη γνώμη Ειδικού Ιατρού και της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων μεταφέρεται σε Κλινική covid άλλου νοσοκομείου.

Δεν επιτρέπεται η νοσηλεία στον ίδιο θάλαμο ασθενών θετικών και αρνητικών για SARS-CoV-2.

Οι ασθενείς που χρήζουν νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και έχουν θετικό εργαστηριακό έλεγχο για τον ιό SARS-CoV-2, μεταφέρονται σε ΜΕΘ-covid του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που βρίσκονται υπό τον συντονισμό του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ.

Οι ασθενείς που προσέρχονται στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου και είναι θετικοί για τον ιό SARS-CoV-2, πρέπει να εξετάζονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ΤΕΠ με τήρηση των μέτρων προστασίας, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων κάθε νοσοκομείου είναι υπεύθυνη και επιβλέπει την ορθή τήρηση των ανωτέρω κανόνων λειτουργίας του Νοσηλευτικού Ιδρύματος και μπορεί να επιφέρει τις αναγκαίες προσαρμογές ανάλογα με την ιδιαιτερότητα του κάθε Νοσοκομείου. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, λαμβάνει όλα τα απαραίτητα διοικητικά μέτρα (όπως ανακατανομή χώρων, προσωπικού, εξοπλισμού και λοιπές διευθετήσεις) για την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου υπό τις νέες συνθήκες.

ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ


Ροή ειδήσεων

Advertisement