Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων: Καθυστερεί η πλήρης λειτουργία του, δεν επαρκεί το χιόνι

Δημοσιεύθηκε

στις

Το πρώτο στρώμα χιονιού έπεσε προχθές στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, το οποίο μπορεί να μην είναι αρκετό για να θέσει σε πλήρη λειτουργία την εγκατάσταση, όμως, όμως λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών μπορεί να αποτελέσει μια σταθερή βάση που θα ανοίξει τον δρόμο για τους χιονοδρόμους, με τις επόμενες χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Χιονοδρομικού Κέντρου Αλέξη Αγριο, το φρέσκο χιόνι που έπεσε προχθές στην κορυφή του Χελμού δημιούργησε προϋποθέσεις και προσδοκίες για τους χιονοδρόμους, ωστόσο, ακόμα απαιτείται τουλάχιστον μια ικανή χιονόπτωση για να ανοίξουν οι πίστες και να είναι ασφαλείς για σκι και άλλα χειμερινά αθλήματα. Προς το παρόν, στο κέντρο λειτουργεί μόνο το σαλέ για εξυπηρέτηση των επισκεπτών και ένας αναβατήρας για να κάνουν μια απλή βόλτα.

Πάντως, ο κ. Αγριος τόνισε ότι η πλήρης λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, φέτος έχει πάει πίσω κατά έναν μήνα, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της ξηρασίας.

«Στο παρελθόν έχει ξανασυμβεί να μην έχουμε λειτουργία για σκι και άλλες δραστηριότητες με χιόνι, την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά, φέτος είναι εντυπωσιακό το ότι ο Χελμός δεν είχε καθόλου χιόνι» τόνισε ο υπεύθυνος της εγκατάστασης.

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement