Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Ψαρόσουπα λαχανικών

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 ψάρι κατάλληλο για σούπα

5-6 βραστόψαρα, προαιρετικά

1 δαφνόφυλλο

30 ml ε.π. ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές φέτες

1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη στη μέση

1 σελινόριζα, κομμένη σε κυδωνάτα κομμάτια

2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες

1 πράσο, χοντροκομμένο

4 κλωναράκια σέλινο, χοντροκομμένα

½ κουτ. γλυκού θυμάρι αποξηραμένο

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

αλάτι

1 λεμόνι

2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τα λέπια από τα ψάρια και αφαιρείτε τα κόκκαλα με λαβίδα. Σε ευρύχωρη κατσαρόλα βάζετε τα ψάρια, το δαφνόφυλλο και τόσο νερό, ώστε να τα σκεπάζει. Βράζετε το μεγάλο ψάρι για 20΄ από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός, χωρίς να ανακατέψετε. Αφαιρείτε το ψάρι και το κρατάτε στην άκρη. Προσθέτετε στην κατσαρόλα τα βραστόψαρα, τα οποία βράζετε για 10΄, αμέσως περνάτε τον ζωμό της κατσαρόλας από τρυπητό ώστε να τον καθαρίσετε από τα κόκαλα και τον κρατάτε ζεστό. Στην ίδια κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρετε όλα τα λαχανικά για 5΄, προσθέτετε το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό. Βράζετε τη σούπα για 30΄, αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό νερό ακόμη. Βγάζετε από τη σούπα τη μεγαλύτερη ποσότητα από τα λαχανικά και πολτοποιείτε με ραβδομπλέντερ. Επαναφέρετε τα πολτοποιημένα λαχανικά στη σούπα, προσθέτετε τον χυμό του λεμονιού και τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Αφήνετε τη σούπα να πάρει μια βράση και τη σερβίρετε με το ψάρι φιλεταρισμένο, θυμάρι και λεμόνι.

Περισσότερα

Ροή ειδήσεων

Advertisement