Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Εξιχνίαση εγκληματικής οργάνωσης – «μαμούθ» – 60 οι εμπλεκόμενοι

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην εξιχνίαση εγκληματικής οργάνωσης –που ωστόσο ερευνάται αν λειτουργούσε εξολοκλήρου ή τμηματικά σε διαφορετικές ομάδες– και στην ταυτοποίηση συνολικά 60 ατόμων που δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη ηλεκτρονικών απατών και ήταν υπεύθυνοι για δύο απάτες «μαμούθ» συνολικής λείας 280.000 ευρώ, προχώρησε το Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης με υπολογιστή και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, η οποία και θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Το 2022 αν μη τι άλλο ήταν μια χρονιά κατά την οποία διαπράχθηκαν αρκετές απάτες στην Ηλεία και ιδιαίτερα στον Κάμπο, τηλεφωνικές και διαδικτυακές, με τους θρασύτατους δράστες των συγκεκριμένων δύο απατών να χρησιμοποιούν συγκεκριμένη μέθοδο προκειμένου να πάρουν παράνομα τις «οικονομίες μιας ζωής» των θυμάτων τους. Το Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας ωστόσο, με υπομονή και οργανωμένες έρευνες κατάφερε να φτάσει στην εξιχνίαση των συγκεκριμένων περιπτώσεων ηλεκτρονικής απάτης.

Η πρώτη περίπτωση απάτης αφορά επιχείρηση που έχει ως αντικείμενό της το αυτοκίνητο, από την οποία κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά 126.000 ευρώ. Από τις έρευνες ταυτοποιήθηκαν 28 δράστες, τους οποίους βαραίνουν οι παραπάνω κατηγορίες.

Ροή ειδήσεων

Advertisement