Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Ειδικό δικαστήριο: Πολιτική θύελλα μετά τις μαρτυρίες για «τσάντες με χρήματα στον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Πολιτική θύελλα προκαλούν οι μαρτυρίες για τσάντες με «μαύρο χρήμα» που μεταφέρονταν από το γραφείο του Χρήστου Καλογρίτσα προς τον ΣΥΡΙΖΑ που αποκαλύφθηκαν κατά την έρευνα του Ειδικού Δικαστηρίου το οποίο εξετάζει πιθανή ποινική εμπλοκή του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά στην υπόθεση διανομής των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Η ιδιαιτέρα γραμματέας του γνωστού εργολάβου, Ευθαλία Διαμαντή κατέθεσε πως «έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ)» ενώ προσέθεσε ότι χρήματα μοιράζονταν και σε δημοσιογράφους που σχεδίαζαν την δημιουργία του Syriza channel.

Γ. Οικονόμου: Πόσες σακούλες με μαύρο χρήμα κατέληξαν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ;

Οι επώνυμες καταγγελίες προκάλεσαν την σφοδρή αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου ο οποίος μίλησε για διαδρομές μαύρου χρήματος και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει σαφείς απαντήσεις στον ελληνικό λαό. «Μετά από όσα φοβερά κατέθεσε ενόρκως η κ. Διαμαντή για τις διαδρομές μαύρου χρήματος μεταξύ των κυρίων Νίκου Παππά, Χρήστου Καλογρίτσα και Άρτεμη Αρτεμίου, με σκοπό τη χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογραφικών βραχιόνων του, τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και ο κ. Τσίπρας προσωπικά χρωστάει σαφεις απαντήσεις στον ελληνικό λαό. Απαντήσεις για όλα αυτά που επί χρόνια υποκριτικά αρνιόταν πως είχαν συμβεί. Γνώριζε ο κ. Τσίπρας τις δραστηριότητες του κ. Παππά, του στενότερου και παλιότερου συνεργάτη του;

Γιατι εξακολουθεί να τον στηρίζει και να τον καλύπτει πολιτικά; Πόσες σακούλες και με τι ποσά κατέληξαν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ; Αντι να κάνουν κηρύγματα ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουν να απαντήσουν σε αυτά τα αμείλικτα ερωτήματα». Παράλληλα και η ΝΔ σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως «Ο κ. Τσίπρας, έχει τρεις επιλογές:

α) Να αποπειραθεί να δικαιολογηθεί, σαν άλλος Τσουκάτος, ότι το έκανε «για το το καλό του κόμματος».

β) Να σιωπήσει, παραδεχόμενος ότι κατά σύστημα λάμβανε «μαύρο χρήμα», από διάφορες πηγές, στα πλαίσια του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς.

γ) Να διαψεύσει τη μάρτυρα και να στραφεί νομικά εναντίον της για να λάμψει η αλήθεια».

Mήνυση στη γραμματέα του Καλογρίτσα για «τις τσάντες με χρήματα στον ΣΥΡΙΖΑ» καταθέτει ο Παππάς

Από την πλευρά του ο Νίκος Παππάς εξέφρασε την πρόθεση να υποβάλει μήνυση κατά της γραμματέως του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για όσα είπε στο Ειδικό Δικαστήριο ότι «έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα για το κόμμα» (ΣΥΡΙΖΑ)».

«Η ψευδομάρτυρας γραμματέας του κου Καλογρίτσα θα κληθεί για όσα είπε στο Ειδικό Δικαστήριο να αναμετρηθεί με την αλήθεια και την ελληνική Δικαιοσύνη, μετά από μήνυση που υποβάλλω εναντίον της.

Οι υποβολείς όμως της συγκεκριμένης ψευδομαρτυρίας, που επιλέγουν για άλλη μια φορά το δρόμο της λάσπης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο τον πανικό τους προδίδουν.

Μπροστά στο κύμα των αποκαλύψεων για το πάρτι με το δημόσιο χρήμα και την κακοποίηση του κράτους δικαίου, εφευρίσκουν αστήρικτους και άσφαιρους αντιπερισπασμούς.

Η σπουδή τους όμως άμεσα να προσυπογράψουν την ψευδομαρτυρία αποκαλύπτει ότι αυτοί κρύβονται πίσω της.

Ας συνεχίσουν έτσι.

Η ίδια η λάσπη τους θα τους πνίξει» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του

ΝΔ: Γιατί ο Παππάς δεν μηνύει και τον Καλογρίτσα;

Το μπαράζ ανακοινώσεων συνεχίστηκε το γραφείο τύπου της ΝΔ να δηλώσει πως «Αναμένουμε με ανυπομονησία την υλοποίηση της δεδηλωμένης πρόθεσης του κ. Παππά να μηνύσει τη γραμματέα του κ. Καλογρίτσα για τις καταγγελίες της. Ωστόσο μας προκαλεί εντύπωση ότι δεν έχει μηνύσει τόσα χρόνια τον ίδιο τον κ. Καλογρίτσα που έχει καταγγείλει με λεπτομέρειες το πού κατέληγε το μαύρο χρήμα που έφευγε με τσάντες από το γραφείο του, βάσει όσων κατήγγειλε χθες η γραμματέας του».

Η Νέα Δημοκρατία υπενθυμίζει ότι ο κ. Καλογρίτσας έχει καταγγείλει:

– Ότι ήταν μπροστινός του κ. Παππά στο ΣΥΡΙΖΑ channel που έστηναν, το οποίο αποτυπώνεται και σε έγγραφο που έχει στη διάθεσή του.

-Ότι υπήρχε «διευθυντήριο» που λειτουργούσε υπό την καθοδήγηση του κ. Παππά, το οποίο του ζητούσε να στηρίξει οικονομικά ΜΜΕ του κόμματος ή στελέχη.

-Ότι τα 3 εκατομμύρια της εγγυητικής που του δόθηκε βάσει της καθοδήγησης Παππά για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες, κατέληξαν στο Documento με εντολές ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ και ο ίδιος είχε μιλήσει για τσάντες με χρήματα…»

Η ανακοίνωση της ΝΔ καταλήγει: «Το ότι ο κ. Παππάς δεν μηνύει τον κ. Καλογρίτσα, δύο πράγματα καταδεικνύει: «Είτε όσα λέει ισχύουν και αποδεικνύονται, είτε τον φοβάται για όσα ακόμα μπορεί να αποκαλύψει.

Οπότε, αντί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας να πετάνε την μπάλα στην εξέδρα, ας απαντήσουν στα αμείλικτα ερωτήματα που πολλαπλασιάζονται όσο προχωράει η διερεύνηση της δυσώδους αυτής υπόθεσης!»


Ροή ειδήσεων

Advertisement