Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ευχές… νίκης!

Ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις θα έχει η σημερινή εκδήλωση κοπής πίτας της ΔΕΕΠ Αχαίας με ομιλητή τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια

Δημοσιεύθηκε

στις

Διαστάσεις ευρύτερες πολιτικές έχει η σημερινή εκδήλωση κοπής της πίτας της ΔΕΕΠ Αχαΐας (11.30 π.μ., ξενοδοχείο «Αστήρ»), η οποία πραγματοποιείται σε μία περίοδο όπου οι προεκλογικοί ρυθμοί ανεβαίνουν και τόσο οι υποψήφιοι όσο και τα κομματικά επιτελεία έχουν αρχίσει να ξεδιπλώνουν τον σχεδιασμό τους ενόψει των επικείμενων εκλογών.

Για τον λόγο αυτό, η ΔΕΕΠ Αχαΐας επέλεξε στη σημερινή εκδήλωση να προσκαλέσει ως κεντρικό ομιλητή ένα από τα «βαριά χαρτιά» της κυβέρνησης, τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ο οποίος αναμένεται να φτάσει στην αχαϊκή πρωτεύουσα σχεδόν αμέσως μετά την περιοδεία του στις χώρες της Δυτικής Αφρικής, προκειμένου να μιλήσει στους παριστάμενους, τόσο για τα ζητήματα του χαρτοφυλακίου του και την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης – στο επίκεντρο βρίσκεται βέβαια η τουρκική προκλητικότητα – όσο και για το γενικότερο διακύβευμα των επικείμενων εκλογών στη χώρα.

Σημειώνεται ότι στην έναρξη της εκδήλωσης, αναμένεται να διαβαστεί βαρυσήμαντο μήνυμα του Πρωθυπουργού και Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ τον κ. Δένδια θα προλογίσει ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αχαίας, Αντώνης Κουνάβης που θα παρουσιάσει το κυβερνητικό έργο στην Αχαΐα και θα ευχαριστήσει τα στελέχη και τα μέλη της παράταξης για τη διαχρονική αγωνιστική τους παρουσία και τη συμβολή τους στις μάχες της Νέας Δημοκρατίας καλώντας όλους σε εγρήγορση και οργανωτική ετοιμότητα σε αυτή την νικηφόρα πορεία προς τις εκλογές.

Επίσης, χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης και οι Βουλευτές Άγγελος Τσιγκρής, Ιάσονας Φωτήλας και Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Στη συνέχεια κοπεί η πατροπαράδοτη πίτα και θα ακολουθήσει η ανταλλαγή ευχών για τη νέα νικηφόρα χρονιά.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης, πρώην υπουργοί, πρώην βουλευτές, πολιτευτές, δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι επιστημονικών και παραγωγικών τάξεων, καθώς και στελέχη και μέλη του κυβερνώντος κόμματος.

Ξεχωριστές παρουσίες στην εκδήλωση θα αποτελέσουν οι αντιπροσωπείες των Δ.Σ. της Αντιστασιακής Οργάνωσης ΕΟΕΑ ΕΔΕΣ «Ναπολέων Ζέρβας» και του Κοινωνικού Κέντρου Πάτρας «Παύλος Μπακογιάννης».

 

 

 

ΝΔ: «48 ώρες μετά τις αποκαλύψεις, ο κ. Τσίπρας κάνει πως δεν καταλαβαίνει»

Ανακοίνωση σχετικά με τις πρόσφατες αποκαλύψεις της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα για «τσάντες με χρήματα» που κατέληγαν από το γραφείο του επιχειρηματία στον ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΝΔ. Συγκεκριμένα, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Σχεδόν 48 ώρες μετά τις αποκαλύψεις της γραμματέως Καλογρίτσα και 24 ώρες μετά τη δήλωση του ίδιου του κ. Καλογρίτσα ότι αν μηνυθεί θα αποκαλύψει και τα υπόλοιπα, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να κάνει πως δεν καταλαβαίνει» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ. «Περιμένουμε να μας απαντήσει αν θα μηνύσει τη γραμματέα του κ. Καλογρίτσα και τον κ. Καλογρίτσα για τις τσάντες με τα εκατομμύρια που καταγγέλλεται ότι κατέληγαν στο κόμμα του μέσω του δικού του Τσουκάτου, κ. Παππά. Τελικά βαλίτσες υπήρχαν την περίοδο Νοβάρτις, αλλά μάλλον κατέληγαν στον ΣΥΡΙΖΑ» προσθέτει.

Σημειώνεται ότι μετά από όσα κατήγγειλε η ιδιαιτέρα του επιχειρηματία για χρήματα που πήγαιναν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την έκφεαση πρόθεσης του πρώην υπουργού, Νίκου Παππά για μήνυση κατά της γραμματέως, οι οι συνήγοροι υπεράσπισης του Χρήστου Καλογρίτσα, Ανδρ. Λοβέρδος και Αγγ. Καραχάλιος, μετέφεραν προχθές στο δικαστήριο τη δήλωση του επιχειρηματία. «Ας κάνουν όσες μηνύσεις θέλουν για να ακουστούν και αυτά που δεν έχουν ακουστεί». Από την έδρα υπήρξε διευκρίνιση ότι οι αναφορές της μάρτυρος «δεν ήταν για τον Νίκο Παππά, ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά κατέθεσε. Ούτε για Παππά ούτε για Τσίπρα», επισήμανε η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου.

Νωρίτερα, ο δημοσιογράφος Νίκος Τσαγκρής στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι την άνοιξη του 2016 κλήθηκε από τον επιχειρηματία, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πρόθεσή του να προχωρήσει στην επανέκδοση της εφημερίδας «Πρώτη». «Ο Χρήστος Καλογρίτσας μού εξήγησε ότι είχε τη στήριξη της τότε κυβέρνησης. Εγώ του είπα ότι σχεδίαζα άλλη εφημερίδα για τον κεντροαριστερό χώρο, που θα ασκεί κριτική στην κυβέρνηση. Μου είχε αναφέρει ότι ο σύνδεσμός του με την κυβέρνηση ήταν ο Νίκος Παππάς». Στη συνέχεια, στο Ειδικό Δικαστήριο κατέθεσαν η τοπογράφος Άννα Βλασοπούλου και ο οικονομολόγος Διονύσιος Φελεμέγκας. Και οι δύο ήταν οι εκτιμητές της Τράπεζας Πειραιώς και κλήθηκαν να καταθέσουν για τα περιβόητα «βοσκοτόπια» τού Καλογρίτσα, μία έκταση περίπου πέντε χιλιάδων στρεμμάτων στην Ιθάκη, την οποία είχε προτείνει ως εγγύηση για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement