Κυριακή 4 Ιουνίου 2023
Connect with us

Ελλάδα

Market pass: Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα λάβουν τα χρήματα οι δικαιούχοι

Δημοσιεύθηκε

στις

Λεπτομέρειες για την κάρτα αγορών (market pass) έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Συνοψίζοντας όσα εξήγησε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ:

  • Η κάρτα αγορών ξεκινάει από την 1η Φεβρουαρίου.
  • Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα έχουν μπει τα χρήματα στους λογαριασμούς, ή στην άϋλη κάρτα. «Εάν επιλέξουμε ΙΒΑΝ έχουμε μία μείωση 20%. Το 10% είναι για μία τετραμελή οικογένεια 52 ευρώ.Σε κάρτα θα μπουν κάθε μήνα τα χρήματα, έως το τέλος Φεβρουαρίου θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι. Στον λογαριασμό θα κατατεθούν τα χρήματα στο τέλος Φεβρουαρίου για τρεις μήνες και στο τέλος Μαΐου για τους επόμενους τρεις μήνες».
  • Οι 8.400.000 δικαιούχοι θα λάβουν 22 ευρώ έως 100 ευρώ το μήνα.

Η κάρτα αγορών ισχύει και για φιλοξενούμενους: Στην αίτηση συμπεριλαμβάνονται τα μέλη της οικογένειας και οι φιλοξενούμενοι.

«Είμαστε στο πλευρό του κάθε συμπολίτη μας, του συνταξιούχου, του εργαζόμενου. Εκείνο που θέλουμε είναι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε μέσα σε αυτήν την κρίση, την καθεμία και τον καθένα. Έχουμε επιλέξει να στηρίζουμε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας γιατί θέλουμε να είμαστε κοντά σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη», είπε.

 

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement