Σάββατο 25 Μαρτίου 2023
Connect with us

Ελλάδα

Πρόστιμα 1 δισ. ευρώ θα εισπράξει φέτος το Δημόσιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ποσά ύψους σχεδόν ενός 1 δισ. ευρώ υπολογίζεται να εισπραχθούν το 2023 από το Δημόσιο από πρόστιμα, ποινές και καταλογισμούς που έχουν ήδη επιβληθεί ή πρόκειται να επιβληθούν σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, το ακριβές ποσό των προστίμων που εκτιμά το υπουργείο Οικονομικών ότι θα εισπραχθεί ανέρχεται στα 904 εκατ. ευρώ και, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το μεγαλύτερο τμήμα θα προέλθει από φορολογικές παραβάσεις.

Ωστόσο, στον προϋπολογισμό έχουν εγγραφεί ποσά – πρόστιμα προς είσπραξη από αυθαίρετα κτίσματα, ελλιπείς θέσεις στάθμευσης σε κτίρια, καθώς και πρόστιμα του πράσινου (ανάπτυξη και προστασία περιβάλλοντος) αλλά και του γαλάζιου ταμείου (προστασία θαλάσσιου περιβάλλοντος). Επίσης, προβλέπονται εισπράξεις από ποινές που θα επιβληθούν από τα ποινικά δικαστήρια, παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας, το λαθρεμπόριο, πρόστιμα του ΟΑΣΘ και διάφορα άλλα πρόστιμα που περιλαμβάνονται σε κωδικούς που δεν έχουν πλήρη ανάλυση.

Την ίδια στιγμή, ο προϋπολογισμός του 2023 προβλέπει επιστροφή χρημάτων (δαπανών) στο ελληνικό Δημόσιο ύψους 610 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν τόσο επιστροφές αποδοχών όσο και επιστροφές ποσών από ΝΠΔΔ που είχαν δοθεί για εκτέλεση έργων επενδύσεων.

Το 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία του απολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή, τα εισπραχθέντα πρόστιμα ανήλθαν σε 952 εκατ. ευρώ, ενώ το ποσό που είχε βεβαιωθεί ήταν σημαντικά μεγαλύτερο και συγκεκριμένα 2 δισ. ευρώ.

Το εισπρακτέο υπόλοιπο εσόδων του απολογισμού, χωρίς τα ανείσπρακτα των τελωνείων, ανήλθε σε 112,84 δισ. ευρώ ή ποσοστό 62,11% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, το οποίο εκτιμάται σε 181,68 δισ. ευρώ για το 2021.

Στη διαμόρφωση του ως άνω εισπρακτέου υπολοίπου συνέβαλαν ιδίως:

• Οι ανείσπρακτες απαιτήσεις από φόρους, οι οποίες ανήλθαν στο ποσό των 32,78 δισ. ευρώ.

• Οι ανείσπρακτες απαιτήσεις από μεταβιβάσεις, οι οποίες ανήλθαν σε 13 δισ. ευρώ και αφορούν σχεδόν εξ ολοκλήρου ανείσπρακτες απαιτήσεις από επιστροφές καταπτώσεων εγγυήσεων (ανήλθαν σε 12 δισ. ευρώ).

• Οι ανείσπρακτες απαιτήσεις από πρόστιμα, ποινές και καταλογισμούς, οι οποίες ανήλθαν στο ποσό των 65,53 δισ. ευρώ.

Οπως προαναφέρθηκε, το σύνολο προστίμων που εκτιμάται ότι θα εισπραχθούν το τρέχον έτος ανέρχεται στο ποσό των 904 εκατ. ευρώ. Από το ποσό αυτό οι σημαντικότερες εισπράξεις θα προέλθουν:

• Φορολογικά πρόστιμα και προσαυξήσεις 681 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για πρόστιμα τα οποία έχουν επιβληθεί από τη φορολογική διοίκηση ή θα επιβληθούν και θα εισπραχθούν εντός του έτους για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, όπως φοροδιαφυγή και απόκρυψη φορολογητέας ύλης ή καθυστέρηση υποβολής δηλώσεων.

• Τα τελωνειακά πρόστιμα θα φθάσουν στα 23 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 17 εκατ. ευρώ αφορούν πρόστιμα για λαθρεμπορία, τα 5 εκατ. ευρώ πρόστιμα και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής των υποχρεώσεων και 1 εκατ. ευρώ για ανακριβείς δηλώσεις.

• Καταλογισμοί ύψους 10 εκατ. ευρώ για παραβάσεις ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

• Λοιπά πρόστιμα 190 εκατ. ευρώ. Στον κωδικό αυτό συμπεριλαμβάνονται πρόστιμα ύψους 6 εκατ. ευρώ από αυθαίρετα κτίσματα, 2 εκατ. ευρώ από ελλιπείς θέσεις στάθμευσης σε κτίρια, 2 εκατ. ευρώ για πρόστιμα του πράσινου ταμείου και 3 εκατ. ευρώ που αφορούν πρόστιμα του γαλάζιου ταμείου (προστασία θαλάσσιου περιβάλλοντος).

• Πρόστιμα και ποινές από ποινικά δικαστήρια 20 εκατ. ευρώ.

Τα περισσότερα αφορούν φορολογικές παραβάσεις, στην τσιμπίδα και κτίρια με ελλιπείς θέσεις στάθμευσης.

• Πρόστιμα για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας 7 εκατ. ευρώ.

• Πρόστιμα για λιμενικές παραβάσεις 4 εκατ. ευρώ.

• Πρόστιμα για προστασία του καταναλωτή 1 εκατ. ευρώ.

• Πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής μη φορολογικών εσόδων 29 εκατ. ευρώ.

• Πρόστιμα ΟΑΣΘ 1 εκατ. ευρώ.

• Καταπτώσεις εγγυητικών επιστολών 1 εκατ. ευρώ.

Επιστροφές δαπανών

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, οι επιστροφές δαπανών θα φθάσουν το 2023 στο ποσό των 610 εκατ. ευρώ εκ των οποίων:

• Επιστροφές αποδοχών 41 εκατ. ευρώ.

• Επιστροφές ποσών από ΝΠΔΔ για εκτέλεση έργων επενδύσεων 145 εκατ. ευρώ.

• Επιστροφές μεταβιβάσεων 406 εκατ. ευρώ.

• Επιστροφές από φυσικά πρόσωπα για εκτέλεση επενδύσεων 4 εκατ. ευρώ.

• Επιστροφές επιχείρησης για διαχείριση απορριμμάτων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, 12 εκατ. ευρώ.

• Επιστροφή επιστρεπτέας προκαταβολής 242 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 73 εκατ. ευρώ από ατομικές επιχειρήσεις και 169 εκατ. ευρώ από νομικά πρόσωπα.

Μισθώματα 1,6 δισ.

Εκτός από τα πρόστιμα και τις ποινές ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει έσοδα και από διάφορες άλλες κατηγορίες. Συγκεκριμένα, προβλέπει έσοδα από την περιέλευση αδρανών καταθέσεων στο ελληνικό Δημόσιο ύψους 20 εκατ. ευρώ καθώς και έσοδα ύψους 1,6 δισ. ευρώ από μισθώματα κτιρίων και υποδομών.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ελλάδα

Χαλάει ο καιρός – Χιόνια στα 500 μέτρα και «κατακόρυφη» πτώση της θερμοκρασίας «βλέπει» ο Αρναούτογλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Αλλάζει ο σκηνικός από τις αρχές της εβδομάδας όπως επισημαίνει ο προγνώστης του καιρού, Σάκης Αρναούτογλου.
Ιδιαίτερα καλός θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές και με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» ακόμα και στους 24 βαθμούς, ωστόσο όπως αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου από την Τρίτη, το σκηνικό θα αλλάξει και αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια ακόμα σε υψόμετρο 500 με 600 μέτρων.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο γνωστός προγνώστης στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ 3, ο καιρός κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου αναμένεται να είναι ανοιξιάτικος και πάρα πολύ κάλος, με ανεβασμένες θερμοκρασίες κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς στα νησιά αναμένεται να «τσιμπάει» λίγο, λόγω της θερμοκρασίας των νερών της θάλασσας.

Όπως ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου το Σάββατο 25 Μαρτίου εκτός από κάποιες ομίχλες πάρα πολύ μικρής διάρκειας, κυρίως λίγο πριν και μετά την ανατολή του ηλίου, οι οποίες θα σχηματιστούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στην υπόλοιπη χώρα, θα υπάρξει ηλιοφάνεια, με κάποιες αραιές συννεφιές στη βορειοδυτική κυρίως χώρα, οι οποίες κατά τη διάρκεια των προμεσημβρινών και πρώτων μεσημβρινών ωρών, θα κινηθούν λίγο πιο ανατολικά με αποτέλεσμα κάποια πρόσκαιρη συννεφιά σε αρκετές κεντρικές, δυτικές και βόρειες περιοχές μέχρι το ύψος της κεντρικής Μακεδονίας, χωρίς όμως να εκδηλωθούν κάποια φαινόμενα.

Προς το βράδυ του Σαββάτου αυτές οι αραιές συννεφιές θα κινηθούν και λίγο πιο ανατολικά και νοτιοανατολικά καλύπτοντας τον ουρανό, των περιοχών της ανατολικής Πελοποννήσου, της Στερεάς αλλά και της βόρειας πλευράς του Αιγαίου μέχρι και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Το βράδυ υπάρχει η πιθανότητα για διάσπαρτες βροχές στα ορεινά τμήματα των νομών Δράμας και Ξάνθης, αργά το βράδυ, με τη μορφή μπόρας, μικρής όμως διάρκειας.

Οι άνεμοι θα είναι εντάσεως 3-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα και κατά τη διάρκεια της ημέρας κατά τόπους θα φτάσει ακόμα και τους 23 βαθμούς. Περίπου 15 βαθμοί θα υπάρξουν μόνο στα βορειοανατολικά ορεινά, ενώ 20αρια θα υπάρξουν και στα βόρεια τμήματα του Έβρου.

Στα υπόλοιπα ορεινά, ημιορεινά η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 18-19 βαθμούς, στους 20 βαθμούς στα δυτικά και στους 17-19 βαθμούς στην περιοχή του Αιγαίου.

Στην Αττική η 25η Μαρτίου θα κυλίσει με ηλιοφάνεια και προς το μεσημεράκι θα κάνουν την εμφάνισή τους κάποιες αραιές συννεφιές που προς το απόγευμα – βράδυ θα πυκνώσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχει λιακάδα, με αραιές συννεφιές κατά το μεσημέρι, οι οποίες δεν αποκλείεται να πυκνώσουν, πρόσκαιρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8-18 βαθμούς.

Ο καιρός από την Κυριακή
Την Κυριακή το πρωί υπάρχει η πιθανότητα για κάποιες μπόρες στη Θράκη, οι οποίες γρήγορα θα εξασθενήσουν, καθώς τα φαινόμενα θα κινηθούν ανατολικότερα. Η Κυριακή όμως θα ολοκληρωθεί με καλό καιρό, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 22-23 βαθμούς.

Αλλάζει ο καιρός από το μεσημέρι της Δευτέρας
Όμως από το μεσημέρι της Δευτέρας ο καιρός θα αρχίσει να αλλάζει και στα βόρεια τμήματα του Ιουνίου, της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, θα αρχίσουν να πυκνώνουν τα σύννεφα και μέχρι το μεσημέρι θα ξεκινήσουν κάποιες βροχές μέτριας έντασης, με τάση να γίνουν λίγο πιο δυνατές.

Μετά το μεσημέρι, όμως, θα υπάρξουν περισσότερα φαινόμενα στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά της χώρας, όπως και στο Αιγαίο και από την κεντρική Μακεδονία και ανατολικότερα.

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τις περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης και των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου προς το βράδυ, ενώ η Δυτική Ελλάδα θα έχει περισσότερα φαινόμενα και θα είναι πιο άστατος ο καιρός.

Κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι πολλοί δυνατοί νότιοι, νοτιοδυτικοί άνεμοι ακόμα και στη στεριά και μάλιστα σε ορεινές περιοχές ίσως να είναι πιο ισχυροί από ότι στη θάλασσα. Μάλιστα από την ορεινή Πελοπόννησο μέχρι και την ορεινή Μακεδονία δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν ριπές νοτιάδων στα 7-8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα μέχρι το μεσημέρι λόγω των νοτιάδων. Όμως από το απόγευμα θα εισβάλλει ένας κρύος, βόρειος βορειοδυτικός άνεμος κυρίως στη Δυτική Μακεδονία και στο βόρειο Ιόνιο. Μάλιστα στη δυτική Μακεδονία δεν αποκλείονται κάποιες δυνατές μπόρες χιονιού, ακόμα ίσως και κάτω από τα 1.000 μέτρα.

Η θερμοκρασία τη Δευτέρα θα κυμανθεί στους 24-25 βαθμούς.

Πέφτει 10 βαθμούς η θερμοκρασία την Τρίτη
Την Τρίτη η δυτική Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει άστατο καιρό τουλάχιστον μέχρι και το μεσημέρι, με μπόρες, ίσως κάποιες καταιγίδες και κάποιες χιονοπτώσεις στα βορειοδυτικά και στα πολύ ορεινά τμήματα. Στη νησιωτική ανατολική χώρα μέχρι και τη Θράκη ο καιρός θα είναι άστατος.

Από το μεσημέρι της Τρίτης και μετά θα υπάρξει μία γενίκευση των φαινομένων περισσότερες βροχές στα κεντρικά και στα νότια ηπειρωτικά, κυρίως σε περιοχές του Αιγαίου Πελάγους και μέχρι και στην κεντρική Μακεδονία από το ύψος της Χαλκιδικής και ανατολικότερα προς τη Θράκη.

Επίσης όπως αναφέρει ο Σάκης Αρανούτογλου, θα κρυώσει αρκετά ο καιρός και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμα και κοντά στα 500-600 μέτρα στα ηπειρωτικά ορεινά και πρόσκαιρα λίγο χαμηλότερα σε ορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Οι χιονοπτώσεις, ωστόσο, θα κρατήσουν για λίγες ώρες και μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης θα σταματήσουν.

Την Τετάρτη το σύστημα θα κινηθεί προς την Κύπρο και ανατολικά και ίσως δώσει κάποια φαινόμενα στην Κρήτη και στα νησιά ανατολικού Αιγαίου, όπου όμως θα υπάρχουν ισχυροί άνεμοι 8-9 μποφόρ.

Την Τρίτη μάλιστα θα υπάρξει μία εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας σχεδόν 10 βαθμών.

Την Τετάρτη θα υπάρχει μεν κρύο, αλλά η θερμοκρασία αναμένεται να αυξηθεί σε σχέση με μία ημέρα πριν.

in.gr

Περισσότερα

Ελλάδα

Έρευνες για περισσότερα θύματα του προπονητή βιαστή – Νέες αποκαλύψεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Σχεδόν βέβαιοι είναι οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που ερευνούν την υπόθεση ότι τα θύματα του 44χρονου προπονητή πολεμικών τεχνών στην Ηλιούπολη είναι περισσότερα από τις πέντε νεαρές κοπέλες που βρήκαν τη δύναμη να καταγγείλουν τα όσα εφιαλτικά βίωσαν όταν ήταν ακόμα ανήλικες.

Μάλιστα τους ίδιους φόβους έχουν εκφράσει και οι ίδιες οι κοπέλες, βλέποντας πώς συνέχιζε να συμπεριφέρεται όλα αυτά τα χρόνια ο 44χρονος.

Νέα στοιχεία

Η έρευνα της Αστυνομίας ξεκίνησε μετά από τις καταγγελίες τριών γυναικών πριν δύο μήνες και στην πορεία προέκυψαν άλλες δύο καταγγελίες. Και οι πέντε αυτές καταγγελίες αφορούν την περίοδο από το 2009 έως το 2020.

Πλέον η έρευνα συνεχίζεται εξονυχιστικά και για τη δράση του 44χρονου μέχρι και σήμερα καθώς υπάρχουν πληροφορίες για συγκεκριμένα περιστατικά που έλαβαν χώρα λίγο πριν τη σύλληψή του.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθούν τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του στην δημοσιότητα για τυχόν νέες καταγγελίες σε βάρος του.

Νέα προθεσμία

Ο κατηγορούμενος για σεξουαλική κακοποίηση πέντε ανηλίκων κοριτσιών οδηγήθηκε σήμερα στην 14η τακτική ανακρίτρια και πήρε νέα προθεσμία για να απολογηθεί.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, καθώς σύμφωνα με τις κοπέλες ο 44χρονος βιντεοσκοπούσε κάποιες από τις αποτρόπαιες πράξεις.

Υπεράνω πάσης υποψίας…

Τα όσα φρικιαστικά κατηγορείται ότι έκανε στις μαθήτριές του ο 44χρονος φαίνεται πως ξεκίνησαν το 2009. Τα στόματα άνοιξαν και φαίνεται πως από το 2009 κακοποίησε σεξουαλικά πέντε ανήλικες μαθήτριες του, όταν εκείνες ήταν μόλις 12 έως και 16 ετών.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι αποτρόπαιες πράξεις συνέβαιναν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη σχολή πολεμικών τεχνών που διατηρούσε στην Ηλιούπολη.

«Οι κοπέλες συνειδητοποίησαν ότι αυτό που είχε συμβεί σε κάθε μία από αυτές, είχε συμβεί και σε άλλες κοπέλες και ενδεχομένως και σε άλλες κοπέλες τις οποίες δεν γνώριζαν», δήλωσε ο Αντώνης Πεπελάσης, δικηγόρος των καταγγελλουσών.

Πώς προσέγγιζε τα ανήλικα κορίτσια

Ο 44χρονος φαίνεται πως κέρδιζε την εμπιστοσύνη των ανήλικων κοριτσιών λόγω της μεγάλης του κοινωνικότητας.

Στις εξιστορήσεις τους οι πέντε καταγγέλλουσες φαίνεται να περιέγραψαν μία κοινή πρακτική που εφάρμοζε ο προπονητής για να καταφέρνει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των θυμάτων του τα οποία στην συνέχεια δεν κακοποιούνταν μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά καθώς ο κατηγορούμενος ασκούσε ψυχολογική βία για να «σωπάσουν».

Ο προπονητής φέρεται να μην είχε κανένα ενδοιασμό. Συμπεριφερόταν σαν να μην είχε τίποτα να κρύψει.

«Ήταν πολύ κοινωνικός και είχε ένα χάρισμα να κρύβεται φανερά, δηλαδή δεν κυκλοφορούσε και τις αθλήτριες και τις μαθήτριες κρυφά σε κάποιους απομονωμένους χώρους, κυκλοφορούσε φανερά στους δρόμους της Ηλιούπολης, στην κεντρική πλατεία», ανέφερε ο Γιάννης Χιωτάκης, προπονητής Τάε Κβον Ντο.

«Τον ξέρω από 15 χρόνια. Ο… γενικά δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά που ακούω. Έχω πέσει από τα σύννεφα», δήλωσε στο MEGA φίλος του προπονητή.

Πριν από εφτά χρόνια ο Γιάννης Χιωτάκης, προπονητής Τάε Κβον Ντο και ο ίδιος, είχε προειδοποιήσει την μία μητέρα για την περίεργη σχέση του κατηγορούμενου με την κόρη της.

«Εχθές με βρήκε μου είπε ότι έχω δίκιο και μου ζήτησε συγγνώμη, και ότι νόμιζε ότι είχα κάτι προσωπικό μαζί του», είπε στο MEGA.

Ο 44χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα.

IN.GR

Περισσότερα

Ελλάδα

Τεράστια προσοχή στη νέα τηλεφωνική απάτη – Αν κάποιος σας ρωτήσει αυτό, κλείστε αμέσως το τηλέφωνο

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια ευρέως διαδεδομένη τηλεφωνική απάτη έρχεται από τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα τη Φλόριντα, την Πενσυλβάνια και τη Βιρτζίνια, όπου χιλιάδες άνθρωποι έχουν πέσει θύματα.

Η εν λόγω απάτη ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει κάνει την εμφάνισή της και στην Ευρώπη και αν και δεν έχουν καταγραφεί -μέχρι στιγμής- περιστατικά στην Ελλάδα, εμείς σας ενημερώνουμε προκειμένου να προσέχετε μην πέσετε θύματα.

Μάλιστα, οι απατεώνες έχουν προχωρήσει τόσο πολύ τις τεχνικές τους, όπου ένα απλό «ναι» δικό σας, είναι ικανό να προκαλέσει μεγάλη ζημιά.

Πώς ένα «ναι» μπορεί να φέρει την καταστροφή
Λαμβάνετε τηλεφώνημα από κάποιον τοπικό αριθμό. Στη συνέχεια, ο συνομιλητής σας, σας ενημερώνει ότι η κλήση καταγράφεται και σας λέει το όνομά του και την εταιρεία που εργάζεται.

Και αμέσως μετά σας ρωτά: «Με ακούτε;». Αν απαντήσετε «ναι», τότε κινδυνεύετε η ηχογράφηση να μονταριστεί και η εταιρεία να σας «δέσει» με φωνητικό συμβόλαιο, αντίστοιχο με το «Συμφωνώ» που επιλέγουμε στο τέλος των Όρων Χρήσης κάποιου προγράμματος στον υπολογιστή μας.

Οι απατεώνες έχουν ως σκοπό να χρεώσουν τα θύματα για υπηρεσίες και προϊόντα που δεν έχουν προσφέρει ποτέ, απειλώντας με προσφυγή στη δικαιοσύνη καθώς έχουν στα χέρια τους την ηχογραφημένη συνομιλία.

Σε κάποιες περιπτώσεις οι απατεώνες χρησιμοποιούν την ηχογράφηση της φωνής του θύματος για την έκδοση πιστωτικών καρτών. Επομένως να είστε πολύ προσεχτικοί στα τηλεφωνήματα που απαντάτε…

IN.GR

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα