Κυριακή 28 Μαΐου 2023
Connect with us

Ελλάδα

Καύσιμα: Έρχονται νέες αυξήσεις στις τιμές

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι από την προσεχή εβδομάδα θα υπάρξει και νέα ανοδική τάση στην λιανική αγορά σε βενζίνηdiesel κίνησης και πετρέλαιο θέρμανσης.

δη, σε κάποια πρατήρια, όχι πάρα πολλά είναι η αλήθεια, εμφανίστηκαν σήμερα οι πρώτες μικρές, βέβαια, αυξήσεις τιμών ειδικά στην βενζίνη. Ωστόσο, να σημειωθεί ότι οι αναλυτές εκτιμούν ότι από την προσεχή εβδομάδα θα υπάρξει και νέα ανοδική τάση στην λιανική αγορά σε βενζίνη, diesel κίνησης και πετρέλαιο θέρμανσης.

Οι ίδιοι αναλυτές αναφέρουν ότι οι αυξήσεις θα είναι, με βάση τα σημερινά δεδομένα στην περιοχή των 85 δολαρίων το βαρέλι, περίπου στα 5 λεπτά το λίτρο. Έτσι στην Αττική από 1,810 ευρώ που είναι η μέση τιμή, εκτιμάται ότι μπορεί να υπερβεί τα 1,860 ευρώ το λίτρο.

Σε ό,τι αφορά πάντως το πετρέλαιο θέρμανσης οι αυξήσεις είναι πολύ μικρότερες και δεν αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές το επόμενο διάστημα με βάση τα σημερινά δεδομένα, εκτός και αν αλλάξουν οι καιρικές συνθήκες και υπάρξει ξαφνικά μεγάλη ζήτηση.

Μοναδικό ανάχωμα ίσως στην ανοδική πορεία των λιανικών τιμών, είναι πιθανό να αποτελέσει η άνοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου, που πλέον είναι πάνω από το 1,08, ενώ πριν από λίγες ημέρες είχε βρεθεί και στο 1,04.

Στην διεθνή αγορά των καυσίμων, πάντως, και σήμερα παρατηρήθηκε άνοδος των τιμών. Πριν από λίγο το Brent ήταν στην περιοχή των περίπου 85 δολαρίων, καταγράφοντας εβδομαδιαία κέρδη κοντά στο 7% και σχεδόν εξαλείφει τις απώλειες της περασμένης εβδομάδος.

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement