Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Έρχεται ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Αρχίζει σιγά σιγά να αλλάζει το σκηνικό του καιρού με βροχές και καταιγίδες, ωστόσο προς το τέλος της εβδομάδας , η θερμοκρασία αναμένεται να κατρακυλήσει και να έχουμε έντονο κρύο σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Ήδη το σκηνικό σε αρκετές περιοχές της Ευρώπης είναι χειμωνιάτικο.

Στην Ελλάδα, όπως τονίζει ο μετεωρολόγος και Διευθυντής Ερευνών της Υπηρεσίας meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος αναμένεται να δούμε χειμώνα από την Παρασκευή με έντονο κρύο, ενώ μέχρι και την Πέμπτη θα έχουμε αρκετές βροχές.

«Είχαμε και υψηλές θερμοκρασίες σε ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης και πολύ λίγα χιόνια. Πλέον έχουμε σε εξέλιξη μια κακοκαιρία που επηρεάζει ένα μεγάλο κομμάτι της δυτικής και της κεντρικής Ευρώπης.

Θα βρίσκεται αρκετά νότια μέχρι την Ισπανία και θα επηρεάσει ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης καθ’ όλη την εβδομάδα.

Βέβαια μέχρι την Πέμπτη το ανατολικό τμήμα της Ευρώπης, κυρίως η Βαλκανική Ελλάδα, θα βρίσκεται στον θερμό τομέα».

Πτώση της θερμοκρασίας από την Παρασκευή
Από την Παρασκευή, όπως είπε, θα αρχίσει να επηρεάζουν οι ψυχρές αέριες μάζες και τη χώρα μας. Θα αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία στη χώρα μας, όχι όμως δραματικά.

Θα «πέσουμε» κοντά στα κανονικά και λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, σημείωσε.

Τόνισε ακόμη ότι μέχρι την Πέμπτη θα έχουμε και αρκετές βροχές. «Θέλει προσοχή γιατί ήδη στην Ήπειρο έχουν μεγάλα ύψη βροχής και θα πέσουν πολλές βροχές κυρίως στα δυτικά τις επόμενες ημέρες στα χαμηλότερα υψόμετρα».

Η πρόγνωση από την ΕΜΥ
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρορογική Υπηρεσία, την Παρασκευή αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα.

Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα δυτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και της βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βορειοδυτικά.

Το Σάββατο, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στην ανατολική χώρα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα πρόσκαιρα 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση.

Την Κυριακή , στα δυτικά, τα νότια και τα ανατολικά θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η εκτίμηση Αρναούτογλου
Τη δική του πρόγνωση για την αλλαγή του καιρού, δίνει και ο γνωστός προγνώστης της ΕΡΤ Σάκης Αρναούτογλου.

Όπως αναφέρει, κυματώδης έως πολύ κυματώδης θα είναι η θάλασσα μας τις αμέσως επόμενες μέρες εξαιτίας των πολύ δυνατών νοτιάδων που αναμένεται να επικρατήσουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Προς την Τετάρτη και την Πέμπτη οι θερμοκρασίες θα είναι αρκετά υψηλές για την περίοδο που διανύουμε.

ην Τρίτη θα έχουμε τοπικές βροχές στα βόρεια, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στη νότια Κρήτη. Στα βορειοδυτικά και κυρίως στην περιοχή της Ηπείρου από αύριο και τις επόμενες 7 με 8 ημέρες θα εκδηλώνονται συνεχόμενες και κατά διαστήματα δυνατές βροχοπτώσεις.

Στην Αττική τις πρωινές ώρες θα υπάρξει κάποια παροδικά αυξημένη συννεφιά με πιθανότητα να ψιχαλίσει και να βρέξει τοπικά στα βόρεια-ορεινά. Μέσα στην ημέρα ο καιρός θα ανοίξει και το βράδυ θα επικρατήσουν αραιές συννεφιές.

Οι άνεμοι νότιοι, όσο πιο ορεινά και ανατολικά τόσο πιο δυνατοί, δεν αποκλείεται να φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 13 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη και στη Κεντρική Μακεδονία μέσα στη νύχτα θα συννεφιάσει και δεν αποκλείεται προς το ξημέρωμα να ψιχαλίσει και βρέξει τοπικά. Μέσα στην ημέρα θα υπάρξουν κάποια ανοίγματα στον καιρό με διαστήματα ηλιοφάνειας και το βράδυ αραιές συννεφιές.
Οι άνεμοι νότιοι δεν αποκλείεται να φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ και η θερομκρασία θα κυμανθεί στους 7 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Προς τα τέλη της εβδομάδας αναμένεται επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά πολλών περιοχών.


Ροή ειδήσεων

Advertisement