Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Μητσοτάκης: Το «καλεντάρι» των εκλογών και το «μπλόκο» στον Κασιδάρη

Δημοσιεύθηκε

στις

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί η διάταξη που θα βάζει «μπλόκο» στο «κόμμα Κασιδιάρη» ενόψει των επερχόμενων εκλογών.

Όπως αποκάλυψε ο Πρωθυπουργός, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους μετά την κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Διαγραμματειακού της Νέας Δημοκρατίας, η κυβερνητική πρόταση έχει ήδη σταλεί στα κόμματα για παρατηρήσεις, καθώς η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να αποτρέψει -με κάθε θεσμικό μέσο- την επάνοδο στη Βουλή ενός νέου νεοναζιστικού μορφώματος.

«Μπορεί να πρυτανεύσει η λογική. Τουλάχιστον σε αυτό», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, που επιθυμεί να εξασφαλίσει τη συναίνεση των κομμάτων σε μία αποφασιστική κίνηση που θα έστελνε ένα ισχυρό και συντεταγμένο μήνυμα ολόκληρου του δημοκρατικού τόξου.

Στη συνεδρίαση στην οδό Πειραιώς, ο Πρωθυπουργός έθεσε και επισήμως τη Νέα Δημοκρατία σε εκλογική ετοιμότητα ενόψει των διπλών εκλογών που έρχονται.

«Μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία, είναι κοινό μυστικό ότι το ρολόι χτυπά ανάποδα, το έχω πει δημόσια, το λέω κατ’ ιδίαν και σε σας -δεν είναι μυστικό- οι εκλογές θα γίνουν είτε τον Απρίλιο είτε τον Μάιο, οι πρώτες εκλογές. Οι δεύτερες, θα γίνουν 4 με 5 εβδομάδες μετά, οπότε νομίζω μπορείτε να αντιληφθείτε ότι δουλεύουμε με ένα πολύ αυστηρό χρονοδιάγραμμα», τόνισε στην τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement