Connect with us

Μαγειρική

     Κλασική σοκολατίνα        

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για το παντεσπάνι

5 αυγά

125 γρ. ζάχαρη

125 γρ. αλεύρι

30 γρ. κακάο

Για το σιρόπι

150 γρ. ζάχαρη

150 γρ. νερό

30 γρ. κονιάκ

Για την κρέμα

400 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο

500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

100 γρ. γλυκόζη

100 γρ. ζάχαρη

100 γρ. νερό

Εκτέλεση:

Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το κακάο και τα ρίχνετε σιγά-σιγά στα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας απαλά με κουτάλα. Τοποθετείτε το μείγμα σε ταψί διαμέτρου 24 εκ. βουτυρωμένο και αλευρωμένο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 30΄. Αφήνετε να κρυώσει καλά. Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό για 2΄ (από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει). Στο τέλος προσθέτετε και το κονιάκ. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και σε άλλη κατσαρόλα βάζετε το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη. Μόλις πάρουν βράση, τα αδειάζετε μέσα στη σοκολάτα η οποία πρέπει να είναι αρκετά ζεστή. Ανακατεύετε πολύ καλά και αμέσως προσθέτετε λίγη-λίγη την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος. Κόβετε οριζόντια το παντεσπάνι σε δύο δίσκους. Τοποθετείτε το ένα μέσα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24εκ., το ραντίζετε με το σιρόπι και απλώνετε τη μισή κρέμα. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνετε στο ψυγείο για αρκετή ώρα. Ξεφορμάρετε και προαιρετικά γαρνίρετε με τρούφα σοκολάτας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement