Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Καρναβάλι: Με λιγότερα άρματα φέτος, παρά την μεγάλη επισκεψιμότητα

Δημοσιεύθηκε

στις

Toυ Αγίου Αντωνίου, την Τρίτη, και το μουσικό άρμα βγήκε στους δρόμους για να προαναγγείλλει την έναρξη του Καρναβαλιού της Πάτρας. Ο τελάλης κήρυξε την έναρξη πάνω στο άρμα του, στους δρόμους της πόλης. Φέτος αναμένεται ρεκόρ επισκεψιμότητας αφού τα ξενοδοχεία είναι από σήμερα… κλεισμένα, ενώ φοιτητές ανοίγουν τα σπίτια τους για να φιλοξενήσουν νέους απ’ όλη την Ελλάδα. Ωστόσο υπάρχουν και τα προβλήματα.

 

Λιγότερα τα άρματα φέτος, καθώς στις πρώην αποθήκες του ΑΣΟ ο χώρος είναι καθορισμένος, ενώ η πλειοψηφία των καρναβαλικών πληρωμάτων δεν έχει έναν αντίστοιχο δικό της χώρο για τέτοιου είδους εργασίες. Η εύρεση ενός τέτοιου χώρου δεν είναι εύκολη υπόθεση, μιας και το κτήριο που θα επιλεγεί πρέπει να έχει το ανάλογο ύψος ώστε να μπορέσει να χωρέσει ένα ευμέγεθες καρναβαλικό άρμα.

Οι πρώην αποθήκες του ΑΣΟ, σύμφωνα με αρκετούς καρναβαλιστές δεν είναι ο ενδεδειγμένος χώρος για την κατασκευή και φύλαξη των αρμάτων, ενώ και το υπόστεγο έξω από το καρναβαλικό συνεργείο στο Πετρωτό έχει καταστραφεί.

 

 «Τα καρναβαλικά άρματα από πλευράς πληρωμάτων θα είναι λιγότερα από κάθε άλλη χρονιά, αυτό είναι δεδομένο» τονίζει ο γνωστός καρναβαλιστής Δημήτρης Φάκαλος. Μένει να δούμε λοιπόν, αν φέτος, έχουμε μεν πολύ κόσμο, αλλά ουσιαστικά λιγότερα άρματα και φυσικά λιγότερα πληρώματα με δικό τους άρμα.

ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ


Ροή ειδήσεων

Advertisement