Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΥΡΓΟΣ: Φωτιά σε σπίτι – Έγιναν στάχτη τα υπάρχοντά τους – ΦΩΤΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε μερικά μονάχα λεπτά η οικογένεια του Αναστάσιου Μαλεβίτη από την περιοχή του Άγιου Ηλία έζησε την απόλυτη καταστροφή.

Μεγάλο μέρος των υπαρχόντων της καταστράφηκαν ολοσχερώς μπροστά στα έντρομα μάτια τους, μετά από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες τα ξημερώματα σε αποθήκη δίπλα από το σπίτι τους.

Ήταν λίγο μετά τις πέντε το πρωί όταν ο Αναστάσιος Μαλεβίτης ξύπνησε από σκασίματα που ακούγονταν έξω από το σπίτι τους. Σπεύδοντας να δει τι συνέβαινε, αντίκρισε την αποθήκη να έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Άμεσα ο ίδιος ξεκίνησε να καταβρέχει το σπίτι του με λάστιχο προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά σε αυτό και προσπαθούσε να σώσει και το οικογενειακό αυτοκίνητο, ενώ την ίδια στιγμή τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του καλούσαν την Πυροσβεστική.

Οι μεγάλες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της φωτιάς έσπασαν ακόμα και τα παράθυρα του σπιτιού

Στο σημείο έφτασαν μετά από λίγο πέντε οχήματα με δέκα πυροσβέστες της Π.Υ. Πύργου, που κατάφεραν εγκαίρως να σταματήσουν τις φλόγες πριν φτάσουν στο σπίτι όπου ζει η οικογένεια.

Στάχτη τα ξύλα που ο άτυχος Αναστάσιος Μαλεβίτης χρησιμοποιούσε για τη δουλειά του

Τεράστια καταστροφή

Σε ότι αφορά τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τη φωτιά, αξίζει να σημειωθεί πως κάηκε ολοσχερώς μια αποθήκη 50 τ.μ. στην οποία εντός βρισκόταν ένας λέβητας, ηλεκτρικές συσκευές, είδη ρουχισμού, ντουλάπες, δυο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ξυλεία οικοδομής, αλουμίνια παράθυρα και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε η οικογένεια. Μαζί με αυτά ωστόσο, κάηκαν μερικώς ένα μηχανάκι και ένα ακόμα όχημα που δε χρησιμοποιούταν. Να σημειωθεί πως και η φωτιά έφτασε σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι, σπάζοντας μάλιστα και τα παράθυρα.

Ολοκληρωτική ζημιά και στον λέβητα

Είχαν ζήσει τον εφιάλτη 12 χρόνια πριν…

Αυτή ωστόσο δεν ήταν η πρώτη καταστροφή που αντιμετώπισε ο κ. Μαλεβίτης. Δώδεκα χρόνια πριν περίπου είχε ξεσπάσει μεγάλη φωτιά και στο στάβλο του, με τον ίδιο να προλαβαίνει ευτυχώς να σώσει τα ζώα που είχε μέσα. Από εκείνη τη φωτιά είχαν καταστραφεί ολοσχερώς 500 περίπου μπάλες σανό, ηλεκτρολογικός πίνακας και διάφορα άλλα αντικείμενα που είχαν. Μάλιστα η συγκεκριμένη πυρκαγιά οφειλόταν σε εμπρησμό, με την οικογένεια να δέχεται και δεύτερο «χτύπημα» από τη μοίρα.

Ένα από τα λίγα αντικείμενα που κατάφεραν να σώσουν, η ντουλάπα με τα παιχνίδια των παιδιών τους

Η πιθανή αιτία

Για τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς διενεργεί προανάκριση το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Πύργου, σύμφωνα ωστόσο με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φαίνεται πως κάποια συσκευή μάλλον βραχυκύκλωσε και προκάλεσε το κακό αυτό.

Αποκαρδιωτική η εικόνα που αντίκρισαν με το πρώτο φως της ημέρας τα μέλη της οικογένειας

Να στηριχθούν!

Το πρώτο φως της ημέρας χθες ανέδειξε τις εικόνες καταστροφής που είχε υποστεί η οικογένεια, τα μέλη της οποίας από νωρίς προσπαθούσαν να μαζέψουν τα κομμάτια τους περισυλλέγοντας ότι δεν κάηκε ολοσχερώς από τη φωτιά. Με τις συνθήκες ζωής ως γνωστόν το τελευταίο διάστημα να είναι δύσκολες και με την οικογένεια να δέχεται το δεύτερο αυτό ισχυρό χτύπημα από τη μοίρα, οφείλει η Πολιτεία ή ο δήμος να βρει ένα τρόπο στήριξης τους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της ζωής τους.


Ροή ειδήσεων

Advertisement