Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε τροχιά κανονικότητας-Επιλύονται προβλήματα της Παιδοψυχιατρικής του Καραμανδανείου

Τι δήλωσε στη «Γ» ο καθηγητής, Φ. Γουρζής

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΗΣ ΤΕΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ

Το δρόμο της κανονικότητας με επίλυση προβλημάτων και εξομάλυνση των δυστοκιών φαίνεται να παίρνει η Παιδοψυχιατρική του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Πατρών.

Σημαντική παράμετρος, η αίσια εξέλιξη και μάλιστα με ολοκληρωτική επίλυση των θεμάτων παίρνει η ιστορία του 15χρονου κοριτσιού που φιλοξενείται στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του Καραμανδανείου, γεγονός που θα θέσει τέλος στις μεγάλες ταλαιπωρίες της.

Ειδικότερα η βαθιά ανθρώπινη ιστορία της 15χρονης έφηβης που πάσχει από λοιμώδες νόσημα, έχει διεγείρει το αμέριστο ενδιαφέρον και την συμπαράσταση των παιδοψυχιάτρων της Παιδοψυχιατρικής του Καραμανδανείου , όπου διαμένει φιλοξενούμενη επί τέσσερις μήνες ώσπου να βρεθεί η κατάλληλη δομή ώστε να μεταφερθεί για να συνεχίσει το σχολείο και μια κανονική ζωή.

Η «Γ» που είχε αναδείξει το θέμα απευθύνθηκε στον επιστημονικό υπεύθυνο εκτελώντα χρέη Διευθυντή της Παιδοψυχιατρικής Καθηγητή Ψυχιατρικής και Δ/ντή της Ψυχιατρικής του ΠΓΝΠ Φίλιππο Γουρζή, με ερωτήματα που άπτονται του θέματος της 15χρονης και παράλληλα για το ζήτημα που εγέρθηκε από την άνευ εγκεκριμένης αδείας απομάκρυνση από τα καθήκοντά της της παιδοψυχίατρου Αικατερίνης Κατάτση η οποία είχε υποβάλει παραίτηση και πριν την αποδοχή παραίτησης και πριν γίνει αποδεκτή και περάσει ΦΕΚ όπως ορίζει ο νόμος εγκατέλειψε τη θέση της πριν τις γιορτές.

«ΒΡΕΘΗΚΕ ΞΕΝΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 15 ΧΡΟΝΗ»

Ο Καθηγητής Φίλιππος Γουρζής αποσαφηνίζει τα θέματα και ρίχνει φως στις υπό εκκρεμότητα υποθέσεις, υποστηρίζοντας ότι η Παιδοψυχιατρική διανύει πλέον περίοδο απολύτου κανονικότητας. Σχετικά με το θέμα της 15χρονης που χρόνιζε τόσο του να υποβληθεί σε θεραπεία για το λοιμώδες νόσημα που έπασχε, όσο και για την εύρεση κατάλληλης δομής επιλύονται «Βρήκαμε τρόπο ώστε να πραγματοποιηθεί η θεραπεία της που αρχίζει σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Επιπρόσθετα με την Εισαγγελία Πειραιώς βρέθηκε δομή που θα μεταφερθεί η 15χρονη ώστε να διαβιώνει σε σωστές συνθήκες και να συνεχίσει τις σπουδές της. Το κορίτσι είναι απολύτως υγιές ψυχιατρικά και δεν ήταν η καλύτερη λύση να φιλοξενείται σε μια Παιδοψυχιατρική Κλινική. Είναι λοιπόν εξηγήσιμο γιατί αποπειράτο να φύγει αν και την μια φορά που έφυγε ξαναγύρισε οικειοθελώς». Στο ερώτημα αν υπάρχει κίνδυνος να εγκαταλείψει το νοσοκομείο διακόπτοντας την θεραπεία και να θέσει σε κίνδυνο τον εαυτό της απαντά: «Έχουμε προβλέψει μέτρα ασφάλειας. Άλλωστε η θεραπεία είναι ολιγόωρη και μετά θα επιστρέφει ΄στην Παιδοψυχιατρική. Ελπίζω ότι άμεσα θα μεταφερθεί στην δομή με τις κατάλληλες για αυτήν συνθήκες». Επίσης ο Καθηγητής δήλωσε στην «Γ» ότι η Κλινική δέχτηκε δυο παιδιά 14 και 15 ετών από την Θεσσαλονίκη γιατί δεν υπήρχαν σε αντίστοιχη Νοσοκομειακή Μονάδα κλίνες για την νοσηλεία τους. « Η παιδοψυχιατρική λειτουργεί άψογα και ευτυχώς μπορέσαμε να δεχθούμε παιδιά που έχρηζαν νοσηλείας από την συμπρωτεύουσα».

Επέστρεψε η παιδοψυχίατρος, περνάει πειθαρχικό
Σχετικά με το θέμα που αναστάτωσε τη ροή των εφημεριών της Παιδοψυχιατρικής τις μέρες των γιορτών, μετά την ανέγκριτη άδεια, στην συνέχεια την υποβολή παραίτησης και την εγκατάλειψη θέσης, παιδοψυχίατρου,, η οποία επέστρεψε στις 10 Ιανουαρίου ο Επιστημονικά Υπεύθυνος της Κλινικής Καθηγητής Γουρζής απαντά: «Η συγκεκριμένη παιδοψυχίατρος όπως σας είχα δηλώσει ζήτησε άδεια για την χρονική περίοδο των γιορτών που δεν ενέκρινα. Υπέβαλε παραίτηση και εγκατέλειψε την θέση της. Τώρα όντως έχει επιστρέψει δεν έχει ανακαλέσει την παραίτησή της και θα παραμένει στην υπηρεσία όπως ορίζει ο νόμος έως ότου γίνει αποδεκτή η παραίτησή της και περαστεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως (ΦΕΚ) . ενώ θα υποστεί τις νόμιμες διαδικασίες που ορίζει ο νόμος σε αυτές τις περιπτώσεις»


Ροή ειδήσεων

Advertisement